Kulttuuri

Pakko tykätä Kimmosta

1.2.2015

Ala-asteella meidän luokalla oli Kimmo-niminen poika, joka valitti aina kaikesta ja kerran matikantunnilla oksensi mun reppuun, ja sen jälkeen en ole tykännyt koskaan kenestäkään Kimmo-nimisestä. (Anteeksi kaikki Kimmot, olen ihan varma että osa teistä on tosi mukavia ihmisiä!)

Paitsi nyt. Hehkutan aina ulkomaisia telkkusarjoja, mutta ihanaa kun kerrankin on tykästynyt johonkin kotimaiseen. Puhelinmyyntifirmaan sijoittuvasta Kimmosta on vaan pakko tykätä.

kimmo

Sarjassa on tosi onnistunut rytmitys (tämä on minusta komediassa kaikkein tärkeintä). Suomalaisille sarjoille usein ominainen laahaavuus ja näyttelijöiden puupökkelömäisyys puuttuvat kokonaan. En voi kuin ihailla sitä miten rentoja nämä tyypit ovat kameran edessä! Etenkin Jussi Vatasen lötkö karisma on jotain aivan mahtia.

Ja Kari Hietalahti, en kestä. Ei kukaan muu voi olla yhtä hauska vain sanomalla haista paska. Ja Kari Ketonen maailman rasittavimpana tyyppinä, ihan sietämätöntä. Mutta siis hyvällä tavalla.

Kimmon 1. tuotantokausi Netflixissä, toinen Yle Areenassa.

You are the universe
Serial: niin hyvä, että vähän hirvittää

Saattaisit pitää myös näistä

 • mia k. 1.2.2015 at 11:55

  Jes! Nyt ollaan -samassa veneessä-

 • supervanityanna 1.2.2015 at 12:00

  Ihan paras sarja!!!

 • Lise 1.2.2015 at 12:18

  Tää on ihan paras sarja! Ja Steffe on huippu. Mua hihityttää aina kun se pn ruudussa 😀

  • Eeva Kolu 1.2.2015 at 2:57

   Tai siis Nissisen sanoin ”voi vittu, Steffe!”

 • ida 1.2.2015 at 2:11

  jussi vatanen on niin kuumis.

 • Tuikkunen 1.2.2015 at 2:31

  Täysin samaa mieltä! Jussi & Kari H. ovat molemmat ihan ässiä rooleissaan.

  • Eeva Kolu 1.2.2015 at 2:56

   Oikeestaan kaikki tässä on ihan mahtavia rooleissan, mutta en tajua tota Kari H:ta kun räjähdän nauruun jo pelkästään siitä kun se sanoo ”ei jumalauta”.

 • susaanna 1.2.2015 at 2:40

  Eikö Jussi Vatanen ollut joitakin vuosia sitten muistaakseni ”Mr. Mallorca” -hahmo? Tai jotain tuon nimen suuntaista ainakin? Vai oliko se joku muu näyttelijä? Muistamallani Mr. Mallorcalla oli oma ohjelma, joka oli minusta älyttömän hauska ja hiukan samanhenkinen kuin ”Kimmo”, rennonvetelä ja outoja arkisia tilanteita. Vitsi, kun olisi kiva nähdä se uudestaan!

  • Eeva Kolu 1.2.2015 at 2:55

   Joo, sama tyyppi 🙂 Itse en koskaan nähnyt tuota Mr. Mallorca -sarjaa, mutta muistan Putous-hahmon ja sen hokeman.

 • mikko 1.2.2015 at 4:29

  oho! onko oikeesti yhtä onnistunut [komedian rytmi ja rentous] kuin ihmisten puolue?

 • Emilia 1.2.2015 at 5:28

  JOOO!! Kimmo on ihan loistava.

 • M 1.2.2015 at 9:23

  Hahaa aloin tänään katsoa tuota sarjaa (kiitos vinkistä!) ja Kari Hietalahti aiheuttaa ihan saman reaktion enkä kunnolla edes ymmärrä miksi!! En kestä 😀

 • IA 2.2.2015 at 7:17

  Kimmo on ihan mahtava. Varsinkin Nissinen ja Rami on ihan lyömättömiä hahmoja! Sääli, että 2. tuotantokausi oli surkea ensimmäiseen verrattuna, mutta pakkohan se silti oli katsoa. Suloisen Pamela Tolan puuttuminen harmitti ensin, mutta oikeastaan uusi, sekavampi Ulla sopi kohellussarjaan lopulta ihan hyvin. Toinen tuotantokausi oli silkkaa kohellusta, ja viimeinen jakso kannattaa jättää kokonaan väliin.

 • Kris 2.2.2015 at 3:19

  Mutta Eeva! Kerro miten pääsit yli Ullan vaihtumisesta!? Olin ihan innoissani, ku kerranki tykkäsin jostain suomalaisesta sarjasta, mutta en päässyt edes toisen kauden ekan jaksoa loppuun, koska se oli niin awkward. Ajattelin vain ”SERIOUSLY? are we gonna act like nothing’s happened to Ulla?” Miksei ne kirjoittanut Ullaa pois sarjasta??? Help. En osaa käsitellä näitä pettymyksen tunteita yksin…

  • Eeva Kolu 2.2.2015 at 3:40

   Haha! Ymmärrän, muakin risoi alkuun, mutta lopulta tykkäsin Mallan Ullasta enemmän kuin alkuperäisestä 🙂 Ehkä se johtui siitä että kausien välissä oli niin pitkä aika ja että Ulla ei ollut mun lempparihahmo muutenkaan. Jos Kimmo, Rami tai Nissinen olis vaihtunut niin en varmaan olis päässyt asiasta yli!

  • N 4.2.2015 at 11:39

   Koska sarja kertoo siitä, saavatko Kimmo ja Ulla koskaan toisiaan… 😉

 • Almaliini 2.2.2015 at 3:46

  Ensimmäinen kausi oli ihan huippu, rakastin, mutta kakkonen…pettymys. Toki siihenkin mahtui hyviä hetkiä, mutta kokonaisuudessaan juonikuviot John-keisseineen menivät liian epäuskottaviksi. Lisäksi Rönnin hahmo olisi pitänyt jättää viimeistään toisesta kaudesta kokonaan pois ja antaa Leppilammen pitäytyä juontohommissa, joihin hänellä on enemmän lahjoja kuin näyttelemiseen.

 • Anniina 2.2.2015 at 4:15

  just itsekin katsoin molemmat kaudet, mutta ei vitsi kakkonen oli ihan eri sarjaa. huomasi, että käsikirjoitustiimi oli muuttunut. ei läheskään niin hauskaa, ihmeellistä dialogia, ihan eri rytmi… jotenkin vaan niin akward!! eka kausi oli kyllä hyvä 🙂

 • Sonja 3.2.2015 at 4:28

  Mä rrrrrrakastin Kimmon ekaa tuotantokautta! Tokaa en ole vielä edes uskaltanut katsoa, juuri siitä syystä että pelkäsin reaktiotani Ullan vaihtumiseen. Siksi en ole uusimmista käänteistä kärryillä, ja fiilistelen edelleen Leppilammen Rönniä (oikeesti tunnen tyypin joka puhuu juuri silleen ”hei, hei, hei, jätkät, hei, mullon idea, hei”), Hietalahden Nissistä (sama reaktio), Ketosen Ramia (mun käy sitä jopa vähän sääliksi, toinen poloinen yrittää niin valtavasti mutta aina menee persiilleen) ja ennen kaikkea kuitenkin ihan tolkuttoman ihanaa Vatasen Jussia.
  Olen samoilta suunnilta kotoisin kuin Jussi, enkä jotenkin koskaan silloin aikoinaan osannut arvostaa savolaisletkeää charmia… Aika saattaa nyttemmin olla kullannut muistot, jotenkin Jussista huokuu minulle nykyisin vastustamaton lötkökarisma, jonka yhdistän sinne ”alkukodin” seuduille.

  Tulipahan pitkä rant, kun oikeastaan piti sanoa vaan että Kimmo on ihana!

 • Hanna 3.2.2015 at 5:06

  Niin, ja nyt se sitten loppui! Miten kestän. Tää oli meidän yhteinen viikonloppuharrastus poikaystävän kanssa, välillä pari jaksoa putkeen jos ei oltu ehditty edellistä katsomaan. Ihan parasta! Kimmo <3