Kulttuuri

Lomalukemista vitosella

13.6.2015

kirja5-(1-of-2)

Yhteistyössä Elisa Kirja

Ostin vähän aikaa sitten iPadin ja olen sen myötä nyt toden teolla alkanut opetella sähköistä lukemista. Tästä aiheesta lisää joskus toiste, mutta nyt vinkkaan teille nopsaan, että Elisa Kirjalla on vielä tänään ja huomenna viisivuotissynttärien kunniaksi ladattavissa paljon kirjoja vitosella. Tarjoukset ovat vaihdelleet päivittäin, tänäänkin oli kiinnostavia juttuja. Tabletti täyteen ennen mökkilomaa!

Latasin juuri itselleni vitosen valikoimasta Stefan Ahnhemin Pimeään jääneen, josta povataan nyt seuraavaa skandidekkarihittiä (tv-sarja tietenkin tekeillä), sekä Jojo Moyesin romaanin Ole niin kiltti, älä rakasta häntä, joka saattaa olla joko yltiöromanttista lässyä tai sitten täydellinen lomakirja.

kirja5-(2-of-2)

Jos kaipaat kesälomaksi lukuprojektia, suosittelen Haruki Murakamin 1Q84trilogiaa, jossa sivut eivät lopu kesken. Kummallinen, mukaansatempaava tarina, jota ei olisi voinut kirjoittaa kukaan muu kuin Murakami. Tämä oikeastaan kannattaakin lukea sähköisesti, sillä paperiversiona kirjat ovat järkälemäisiä ja niiden mukana kanniskelusta saa hartiajumin (puhun nyt kokemuksesta).

Mitä te muuten aiotte lukea kesälomalla – tai mitä hyviä olette viime aikoina lukeneet? Suunnittelen parhaillani pienimuotoista lomaa, jolloin en halua tehdä mitään muuta kuin lukea ja olla ulkona. Hyvät lukuvinkit ovat siis kullanarvoisia!

What a lovely day
Mitä Dolly tekisi?

Saattaisit pitää myös näistä

 • Myohmy 13.6.2015 at 6:16

  Minulla on Murakamin 1Q84 koko sarja kovakantisena, kyse todellakin projektista. Odottelen myös nettikaupasta Gillian Flynnin Sharp objects dekkaria, hänen esikoisensa, ilmestynyt jo 2006, mutta suomennettiin vasta tänä vuonna sen jälkeen kun kiltti tyttö ja paha paikka menestyivät niin hyvin. Ajattelin nyt kuitenkin kerrankin mennä englanniksi ja vaikka olen tykännyt noista muistakin niin tätä esikoista on erityisesti kehuttu. Ehkä luen suomennoksen myöhemmin ihan mielenkiinnosta. Olen lukenut viimeisen vuoden aikana paljon hyviä kirjoja, mutta mieleen on jäänyt todella kiehtova joskin myös järkälemäinen historiallinen kuvaus kahden miehen näkökulmasta. Archerin Kane ja Abel. http://www.sitruunakustannus.fi/kane-ja-abel.html Tämä todella tempasi mukaansa ja järkälemäisestä koostaan huolimatta oli minulla työmatkalla lukemisena. Toinen mieleenpainuva oli Kate Atkinsonin Elämä elämältä. Tämä kirja leikittelee rinnakkaisten/edellisten elämien kanssa. Murakamin väritön mies on myös hyvä ja jos et ole ikinä lukenut Hotakaista niin lue Luonnon laki. Kyllä sinä näillä jo saat loman kulumaan. 🙂 Murakamilta ilmestyy kai uusi suomennos syksyllä, joten hyvä jos saisin tuon projektin luettua sitä ennen.

  • eveliina25 13.6.2015 at 8:09

   Luin sharp objectsin saksaksi viime keväänä..noh, ihan jännä dekkari mut ei kyllä mitenkään kiltin tytön veroinen, aika ennalta-arvattava. Pahan paikan vois kyllä lukea!

 • Titta 13.6.2015 at 7:11

  Murakami sähkökirjana tuli hankittua heti kun se ilmestyi Elisa kirjaan ja tarkoitus olisi lukea lomalla. Lisäksi suunnitelmissa lukea Fred Vargasin dekkareita eri kielillä ja Glukhovskyn Metro 2034. Suosittelen Hannu Väisäsen Apupata-kirjaa (ah, Ranska!) ja Statovcin Kissani Jugoslavia on hyvä. Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton jne. on kivaa kevyttä kesäpäivään.

  • Elisa 14.6.2015 at 9:14

   Suosittelen Fred Vargasia!

 • Tiina P 13.6.2015 at 7:14

  Itse haluaisin lomalla lukea ainakin Sarah Watersin Parempaa väkeä sekä Mindy Kalingin Is Everyone Hanging Out Without Me?. Myös Sarah Winmanin uutuus A Year of Marvellous Ways kiinnostaa, sillä naisen esikoiskirja Kani nimeltä jumala on yksi ehdottomimmista suosikeistani.

  Tämän vuoden puolella lukemistani teoksista olen tainnut tykätä eniten Murakamin Kafkasta rannalla (sillä Murakami ei vaan petä) sekä Taiye Selasin voimakkaasta Ghana Must Go -romaanista. Suosittelen kumpaakin, ellet ole vielä ehtinyt niitä lukea.

 • Annika 13.6.2015 at 8:15

  Juuri kahlasin läpi Raita Jauhiaisen Allianssi-sarjan kaikki ilmestyneet 6 kirjaa. Suosittelen kaikille nuorta lupaavaa suomalaista kirjailijan alkua.
  Toisena suosittelen upeaa Kate Mortonin Hylättyä puutarhaa.
  Kurkkaapa myös helmetin tarjoamat e-kirjapalvelut!

 • Katja 13.6.2015 at 8:25

  Vaikka käytän paljon iPadia, kirjat haluan edelleen lukea ”paperiversiona”, pokkareina tai kovakantisina. ”Ole niin kiltti , älä rakasta häntä” yllätti minut positiivisesti.. Anna-Leena Härkösen koko tuotanto on ihan parasta, tällä hetkellä yöpöydällä Hilary Mantelin Susipalatsi (1509-1600 luvun Englantiin sijoittuva tiiliskivi). Kovin moni kirja ei ole jäänyt kesken; lukeminen vaan on niin..zen..

 • Elina 13.6.2015 at 8:31

  Kindle paperwhite ja Amazonin kindlestore. Muuta ei tarvitse. Silmäystävällinen vaihtoehto, kohtuulliset hinnat ja valtava valikoima. Lisäksi itse laitteen akunkesto on aivan käsittämättömän hyvä (näyttöteknologia ei virtaa juuri syö). iPadilla hoituu sitten kaikki muu 🙂 reissuilla ipad ja kindle on aina ehdottomasti mukana!

  • AnnaA 14.6.2015 at 6:39

   Hear hear! Kindle ratkaisi kaikki fyysisten kirjojen säilytysongelmat. Kun Tolstoi on sähköä niin Marie Komonokin tykkää.

 • Ihmisroskanen 13.6.2015 at 10:55

  Kääk, mulla on Donna Tarttin Tikli englanninkielisenä odottamassa tossa pöydällä. Halusin vähän herätellä kielitaitoa ja päädyin sitten melkein tuhatsivuiseen kuntokouluun.. Saa nähdä mitä siitä tulee.
  Suosittelen Henni Kitin viime vuonna ilmestynyttä esikoista Elävän näköiset. Mahtavaa kieltä.

 • annae 14.6.2015 at 6:59

  Hei,

  jos et ole vielä lukenut Robert Galbraithin (eli J.K. Rowlingin) dekkareita, niin suosittelen lämmöllä! Ihanaa vanhanaikaista etsiväntyötä Agatha Christien hengessä. Erityisesti rakastan kirjojen henkilökuvausta!

 • irmeli 14.6.2015 at 7:33

  Minulla jäi kirja toisensa perään kesken. Basquiatin leski oli kuitenkin poikkeus. Pakahduttavan hieno!

 • applepie 14.6.2015 at 9:39

  H. Murakami – Mistä puhun kun puhun juoksemisesta

  L. Sounio – Brändikäs

  En muista – Power of Habit

  En muista – The Marshmallow Test

  N. Gaiman – Maanalainen Lontoo

 • Jenna 14.6.2015 at 10:52

  Rauli Virtasen Reissukirja oli super!

 • Eeva Kolu 14.6.2015 at 12:52

  Vaude mikä määrä lukuvinkkejä, kiitos kaikille! xx

 • o 14.6.2015 at 1:34

  Piiat oli hyvä. En nyt muista kirjottajaa, mutta onhan se jo tunnettu kirja. Leffaki tehty.

 • S 14.6.2015 at 6:19

  Voi veljet, jos et oo lukenut markus zusakin kirjavarasta ni pliiiis tee mulle (ja itselles) palvelus ja lue se!!! Luettu kolmesti ja aina niin ihana! (Toinen iso palvelus ois et et missään nimes kato leffaa, ainakaan eka!) Ehdoton ikisuosikkini, minkä luin kauan sitten lomalla ensimmäisen kerran, on ishiguron pitkän päivän ilta, joka on musta täydellisen haikea kirja valoisiin kesäiltoihin!

 • Sara 15.6.2015 at 5:45

  Luen juuri Ian McEwanin Lapsen oikeutta. Voin suositella reilun puolivälin kokemuksella. Terry Hayesin 800-sivuinen Vaeltaja on hyvää lomalukemista.

 • Villis 15.6.2015 at 6:54

  H. E. Batesin Oi ihana toukokuu ja Tove Janssonin Kesäkirja, siinä kaksi täydellistä kesä(loma)kirjaa 🙂

 • Miia 15.6.2015 at 7:11

  Sun täytyy lukea David Mitchellin Pilvikartasto. Rakastaisit sitä. Toivo, universumin kosmiset yhteydet, inhimillisyys ja ihmiskunta – kauniilla kielellä ja monella genrellä raapustettuna. Huhhuh.

 • Sonja 15.6.2015 at 10:14

  Gregory David Robertsin Shantaram. Ehkä herättävin kirja, jonka olen lukenut. Paksu kuin mikä, mutta koska sitä ei voi jättää kesken, niin ei hartiajumia ehdi syntyä. Jos saisit valita vain yhden kirjan niin valitse tämä! Todella lukemisen arvoinen.

  • Pee 15.6.2015 at 12:27

   Oih Shantaram! Maailman paras kirja.

 • Emma 16.6.2015 at 2:54

  Oletko lukenut Anna Gavaldan kirjoja? Uskon että voisit tykätä. Erityisen ihana on novellikokoelma Kunpa joku odottaisi minua jossakin.

 • Martsanen 16.6.2015 at 10:58

  Luen rakkaalta Kindlen Paperwhitelta Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät. Toivottavasti nappasit tämän Elisan alesta. Siis voi luoja mitä tykitystä! Äärettömän fiksua paasausta vähän siitä sun tästä. Kuitenkin viihdyttävä, ei ollenkaan vaikea.

  Suosittelen myös Burial Rights nimistä kirjaa. Ollaan 1800-luvun Islannissa, eksentrinen maanviljelijä on murhattu. Rikostarina, mutta paljon muutakin.

 • Kapteenska 16.6.2015 at 12:49

  Ildefonso Falconesin koko tuotanto. Nyt menossa Paljasjalkainen kuningatar. Sijoittuu 1700-luvun Espanjaan. Huikeaa luettavaa.

 • tintti 21.6.2015 at 11:14

  Mä innostuin muutama vuosi sitten (täppärin) hankittuani kans e-kirjoista. Ostin nyt sieltä synttärialesta ton KonMarin melkolailla puhtaasti sun suosituksen vuoksi (ja ku oli niin halvalla). Vielä en oo lukenu, saa nähdä millainen mullistava voima sillä muhun on, vai onko… Synttärialeesta siirty mun hyllyyn muutama äänikirja automatkoilla ja jokunen lomaa odottamaan.
  Luin ton Moyesin lukuhaasteeseeni (52 kirjaa vuoden aikana) ja mä kyllä tykkäsin. Vähän se hyppi välillä ajasta toiseen että ei eka meinannu pysyä mukana. Tykkäsin myös kovasti Villi Vaellus -kirjasta. Elokuvaa en oo uskaltanu kattoa jos vaikka on sit pettymys.

 • Jonna 24.6.2015 at 10:38

  Kesän tähän mennessä mukavin ja mukaansa tempaavin lukukokemus on reilun viikon takaa. Barcelonassa rannalla, kun lapset kiljuivat ja ympärillä soljui katalaani ja espanja. Minä makasin auringossa ja varjon alla, luin Joyce Carol Oatesin Haudankaivajan tyttären. Se oli oiva lukuromaani. Juuri siihen hetkeen oikea. Luin sivun toisensa perään, välillä menin seisomaan vesirajaan, ostin kaljan joltain joka möi sitä kylmänä muovipussista.