Koti

Syysuutta sisustusrintamalla

11.10.2015

iitt-(6-of-9)iitt-(8-of-9)

Yhteistyössä Iittala

 Sain vähän aikaa sitten Iittalalta kuvailtavaksi joitakin syksyn uusia sisustustuotteita, ja haasteena oli stailata jutut omaan kotiin sopiviksi. En tosin tiedä, voiko omalla kohdallani puhua stailaamisesta – metodini kun oli ”laitan tän vaan tähän… jaha, sehän näyttää kivalta siinä”.

plektra

Valkoinen Plektra-jakkara löysi paikan sängyn vierestä, jossa se toimii toisena yöpöytänä (ja jakkarana aina, kun pitää kaivaa jotain vaatekaapin ylimmältä hyllyltä).

iitt-(2-of-9)

Aiemmin sängyn vieressä oli vain yksi yöpöytä, mutta miettiessäni asuntoni omituista fiilistä totesin, että se oli yksi ongelmista. Kuten ystäväni aina huutaa: SYMMETRIAA, SYMMETRIAA, SYMMETRIAA! Ja lisäksi, jos sallitte minun taas lipsua lempiaiheeseeni: erään feng shui -periaatteen mukaan yöpöytiä pitäisi aina olla sängyn molemmin puolin, koska yksinäinen yöpöytä herättää alitajuisesti tunteita yksinäisyydestä.

No, oli syy kumpi tahansa: nyt makuunurkkauksessa on joka tapauksessa paljon paremmat vibat.

iitt-(9-of-9)

Olen viime aikoina innostunut siitä, miten maljakoita voi käyttää osana kukka-asetelmia. Sen sijaan että leikkailisi ja asettelisi itse kimppua, voi jakaa sen erilaisiin ja erikokoisiin maljakoihin ja antaa maljakoiden tehdä kaiken työn. Siihen tarkoitukseen nuo Ruutu-maljakot sopivat varsin hyvin.

(Joku kysyy kuitenkin, joten: maljakoissa on lumimarjaa ja eräänlaista eukalyptusta, jonka nimeä en nyt kuollaksenikaan muista. Auttakee?)

iitt-(5-of-9)

Nappula-kynttilänjalat ovat tänä syksynä harmaat. Olen noiden myötä innostunut taas pitkästä aikaa vanhoista kunnon kruunukynttilöistä, en edes muista milloin olisin viimeksi ostanut niitä! Nyt pitkät ja kaposet kynttilät näyttävät taas freeseiltä.

Innostuin kaivelemaan esiin omat messinkiset Nappulani, jotka pääsivät nyt ruokapöydälle. Jep, meillä syödään tänä syksynä kynttiläillallisia. (Olenhan oman elämäni Hyacinth Bucket, lausutaan Bukeee.)

iitt-(7-of-9) Kaasa-kynttilälyhdyt ovat myöskin tämän syksyn uutuuksia, mistä olin ihan hämilläni, koska tuote näyttää niin Iittalalta että olin varma että se on ollut tuotannossa aina. Kuvassa on sävyt hiekka ja harmaa, joista alemman kuvan hiekka on oma lempparini.

iitt-(1-of-9) Ihanaa huomata, että kotona oleminen innostaa taas. Kaikenlaisia sisustussuunnitelmia on meneillään ja on tosi kivaa pitkästä aikaa kokkailla omassa keittiössä ja viettää leffailtoja sohvalla. Ei huoleta talven tulo!

Kipoi ja kupei
Tän mä osaan

Saattaisit pitää myös näistä

 • saaraaa 12.10.2015 at 8:22

  Hei Eeva. Minulla on tuo sama ongelma, ettei kotona huvita olla ja ahistaa. Romua on liikaa ja energia tukossa. Jotenkin vaan en saa aikaiseksi tehdä asialle mitään. Kiitos näistä postauksista! Nyt vihdoin helpottaa ja tuntuu, että pian hyllyjä siirtyy!!! ♥ Nuo sinun yksinkertaiset kotikuvat auttoivat. Tunnen jo kuinka hipsuttelen aamutakissa nauttien kodista. Oih. Ihanaa kun tulee syksy! Höyryävät teemukit ja kynttilät♥ kiitos

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:35

   Voi että miten kiva kuulla!! Siis ihan mahtavaa, nauti kodistasi!

 • Johanna/Hellan ja viinilasin välissä 12.10.2015 at 8:59

  Nappulat ovat kauniita, oikeastaan minkä värisinä tahansa. Olen keräillyt Iittalan vanhoja Festivo kynttilänjalkoja pöytäsommitelmaksi. Nyt niitä on 14, joten ehkä voisin vaihtaa keräilyn kohdetta vaikka Nappuloihin 🙂

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:35

   Pitää heti mennä googlaamaan miltä se Festivo nyt näyttikään… 🙂

 • Anna 12.10.2015 at 12:03

  Eeva. En tiedä miten kaikki ajatukseni ja tuntemukseni tiivistäisin ja tähän kirjoittaisin. Yritän.Löysin blogisi vasta 3 päivää sitten. Luin ahneesti koko blogi tuotantosi. Kirjoitat ihanaa kieltä ,jossa jo itsessään on viihtyisä ja kotoisa tunnelma. Kuvailet asioita ja tunteita hienosti. Vaikutat oikealta aarteelta mitä sisäiseen rikkaaseen maailmaasi tulee. Ja lopuksi olet ihanan lohdullinen ja rauhoittava pohdinnoissasi. Kiitos! Ja lukisin myös mielelläni kirjoittamasi romaanin! Myös käsikirjoittamasi tv-sarja käy!Tai leffa!Aihe vapaa! Viihtyisin sen parissa jokatapauksessa<3

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:35

   Kiitos tosi paljon viestistäsi Anna! Kerron heti täällä kun romaani, tv-sarja tai leffa on tekeillä 🙂

 • Leena 12.10.2015 at 5:36

  Eeva, näyttää aivan ihanalta!

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:34

   Kiitos Leena!

 • Marisha 13.10.2015 at 5:51

  Hei, näin yhdessä tuunauskirjassa juurikin tuon ginipullon ja siitä oli tehty upea lamppu. Käsittääkseni ei edes ole vaikea. Pitää vain hommata joku valmis ”lamppusetti” jossa on valmiina sellaiset lamppuosat mitkä sopii pulloon ja sitten vaan varjo. Kirjassa oli sellainen tumma, suhteellisen iso. Näyttää hienolta noinkin, mutta ihan vain vinkkinä, kun tuon pullon bongasin. 🙂

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:34

   Kiva idea! En ole itse yhtään tuunaajatyyppiä, mutta jollekulle muulle 🙂

 • Merle 14.10.2015 at 7:28

  Oih mikä on tuo ihana liilahtava kasvi tuon harmaan kynttilälyhdyn ja pikku peurapatsaan vieressä? Niin art noveau -tyylinen viehkeä muoto!

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:34

   Tuon kasvin nimi on aivan totaalisesti paennut aivoistani enkä löytänyt sitä ankaran googlettelunkaan jälkeen. Hitto!

   • Annakuu 15.10.2015 at 3:32

    Heippa
    Luulen ja muistelen, että kyseinen kasvi voisi olla jokin juoru. Niitä on montaa sorttia, enkä jaksa googlettamalla tarkistaa, mut ehkä joku toinen jaksaa.. 🙂

 • A 14.10.2015 at 4:51

  Sun pitäis kokeilla ikebanaa! Luulen että se vois olla sun juttu.

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:33

   Mä taas luulen, että ikebana olis mulle liian kurinalaista. Oon enemmän tämmönen hippifloristi 😀

 • ässätässä 14.10.2015 at 5:10

  Kun en ollut vielä asunut kenenkään kanssa, nukuin tyytyväisenä keskellä 120cm leveää sänkyäni yhden peiton ja tyynyn kera. Mutta kun muutin miehen kanssa yhteen, ja sitten myöhemmin erilleen, en ole enää voinut pedata sänkyä vain yhdelle. Se tuntuu liian tyhjältä ja tulee hylätty, yksinäinen olo. Toiselle puolelle sänkyä en edellisessä asunnossa saanut yöpöytää kun kaapinovi oli tiellä, mikä aina vähän ärsytti. Jänniä juttuja nämä, mistä se turvallisuudentunne tulee missäkin tilanteessa. 🙂

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:32

   Oi, musta taas on ihanaa kun ei tarvii enää pedata kahdelle, saa niin paljon nopeammin siistin petauksen 😉 Kaksi tyynyä mulla kyllä aina on, käytän itse molempia! 😀

 • Nanna 15.10.2015 at 11:27

  Hei Eeva. Olen aina ihaillut sinun kukkapurkkejasi ja kotisi tietynlaista rouheisuutta. Mistä purkit ovat peräisin?

  • Eeva Kolu 15.10.2015 at 11:31

   Heippa, ruukkuja on kertynyt vähän sieltä sun täältä. Osta on Granitista, osa Stockalta, osa Plantagenista. Granitissa on musta kivoimmat 🙂

 • Viva i colori 16.10.2015 at 8:42

  Hei Eeva!
  Lipsu toki mainitsemaasi lempiaiheeseen, fengshuihin. Itsekin olen siitä jonkin verran lueskellut, ja huomannut, että monet fengshuin opit oikeasti toimivat. Fengshuihan ei esimerkiksi suosittele kattovalaisinta sängyn yläpuolelle. Tämän luettuani kattovalaisin siirrettiin sängyn päältä toisaalle, eikä se ole enää paikalleen palannut. Hyvä niin, sillä fiilis on paljon parempi.

  Mutta oletkos kuullut wabi sabista? Jos et, niin kannattaa ehdottomasti perehtyä. Tutustuin itse wabi sabiin jokin aika sitten, ja kirjoittelinkin sen perusajatuksista blogiini (vivaicolori.wordpress.com).

  En tiedä voiko fengshuita ja wabi sabia verrata toisiinsa, mutta fengshuissa on paljon sääntöjä ja tarkkoja ohjeita. Wabi sabi sen sijaan perustuu muutamiin perusajatuksiin, joita toteutetaan omassa elämässä ja sen myötä myös kodin sisustuksessa. (Wabi sabia on alun perin käytetty ihanteellisen meditointiympäristön luomiseen.) Wabi sabin perusajatuksia ovat mm. keskeneräisyys (mainitsin sinulle keskeneräisyyden kääntämisestä voimavaraksi joskus kesällä), epätäydellisyyden hyväksyminen, luonnollisuus, levollisuus, sen hyväksyminen, että kaikki muuttuu sekä epäsymmetria, joitain mainitakseni.

  Itseäni kiehtoo tällä hetkellä erityisesti tuo epäsymmetria. Wabi sabissa epäsymmetriaa pidetään kiinnostavana. Yleisesti ottaenhan ajatellaan, että koti näyttää hyvältä ja viimeistellyltä, kun huonekalujen ja esineiden asettelussa noudatetaan symmetriaa. Symmetrinen tila on jäsennelty, säännöllinen ja harkittu. Mutta onko se kiinnostava? Symmetrian heikko kohta lienee se, että aivot rekisteröivät näkymän nopeasti, ja siksi se menettää kiinnostavuutensa. Se ei ole aivoja stimuloivaa. Sen sijaan epäsymmetria antaa vaikutelman keskeneräisyydestä ja epätäydellisyydestä, jolloin innostumme tarkastelemaan sitä enemmän. Wabi sabi -kirjassa, jota luen, todetaan: ”Jos haluat päästä avoimen, luovan ajattelun maailmaan, sinun kannattaa uppoutua siihen kodissa, jossa ei ole jälkeäkään symmetriasta.”

  Aiemmin jo (ehkä tiedostamattasi) toteutit wabi sabia, kun sijoitit huonekalusi siten kuin hyvältä tuntuu. 🙂 En tiedä osasinko tässä tuoda riittävän selkeästi esille sitä, mitä wabi sabi on, olenhan itsekin vasta perehtymässä aiheeseen, mutta kehotan jokaista perehtymään. Niin se vain on, että meidän jokaisen elämä on taivalta itsemme luokse, joten jatkuva täydellisyyden tavoittelu vie vain meiltä voimat, ja kaikki mukava uhkaa mennä ohi siinä samalla.

  Siispä iloitaan keskeneräisyydestä, epätäydellisyydestä, esineiden kuluneisuudesta ja eri parisista astioista kaapeissamme! 🙂