Koti

Ota lähellesi peiton alle

5.2.2017

Yhteistyössä Familon ja Asennemedia

Unelmoidaanko hetki?

Miltä tuntuu, kun muhkea massa kietoo sisäänsä olkapäät ja viluiset varpaat, painautuu kevyesti poskea vasten. Mielihyvä väreilee koko kehossa. Tuntuu samalta kuin sillä hetkellä, kun sipaisee sormella kermavaahtokulhoa. Tai kun lentokone lentää pilven läpi. Paitsi että tällä kertaa saa jäädä sinne pehmeän pilven sisälle koko yöksi pyörimään.

Kas, sehän on untuvapeitto, samaan aikaan paksu ja höyhenenkevyt. Upottava ja täydellisen ilmava.


familon3
familon3

Untuvapeitto saattaa tuntua isolta sijoitukselta. Toisaalta ikioman untuvapeiton saa yhden tai kahden hotelliyön hinnalla, ja sen jälkeen saa nukkua joka yö yhtä nautinnollisesti kuin luksushotellissa.

Saimme testiimme suomalaisen Familonin untuvapeitotEeva ei ole omistanut ennen untuvia ja jäi kerrasta koukkuun. Ensimmäisen yön jälkeen Jenna sai tekstarin: “Siis paksu untuvapeittohan on ruhtinaallisin asia, jonka ihminen voi omistaa!”

Jenna on nukkunut jo 15 vuotta untuvavuoressa eikä vaihtaisi sitä mihinkään. Jennan mies taas on skipannut untuvaiset asiat allergioidensa vuoksi. Familonilla vihjattiin, että allergikon kannattaa kokeilla merkin Feel-sarjaa, jossa on käytetty untuvan kaltaista materiaalia. Herkkänenäinen mies halusi kuitenkin antaa aidolle untuvalle vielä yhden mahdollisuuden. Ja kappas, hän nukkui kuohkeiden untavakerrosten sisällä kuin prinssi. Ilmeisesti tiheä kangas estää höyheniä karkaamasta hengitysteitä kutittelemaan.

Familonin untuvapeittojen hinnat alkavat 150 eurosta. Ryhdikkään untuvatyynyn saa 65 eurolla.


familon1
familon1

Hyvä uutinen laiskalle kodinhengettärelle: Untuvapeittoja ei ole sen hankalampaa hoitaa kuin tavallisia lirupeittoja. Kurkkaa kattavat hoito-ohjeet tästä.

Untuva-asioissa tulee aina puheeksi niiden eettinen puoli ja alkuperä. Siitä ei näiden untuvaunelmien kohdalla tarvitse olla huolissaan. Kaikkien Familon-tuotteiden höyhenet ja untuvat ovat peräisin Saksasta. Valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon. Materiaalit saadaan elintarviketeollisuuden ylijäämästä eikä niitä koskaan kerätä elävistä linnuista. Huh! Voimme siis nukkua yömme rauhassa.

Kauniita unia!

Teksti: Eeva Kolu ja Jenna Kämäräinen
Kuvat: Mikko Rasila

Täydellisen epätäydellinen emäntä
Kukkakimpun kestävyysharjoitus

You Might Also Like