Alamummo

Tukka niskassa, elämä edessä…

silkkihousut-(1-of-7)

Kun vaatekaappi on niukka sekä määrältään että tyyliltään, sitä alkaa hifistellä kaikenlaisilla yksityiskohdilla. Yhtäkkiä nutturan paikka muuttaakin koko homman – ainakin pukeutujan itsensä mielestä.

Vuosikausia pidin nutturaa päälaella, Pikku Myy-tyyliin – tai kuten äitini hiustyyliäni kutsuu, ylämummo. ”Laita sellanen ylämummo niinku Eevalla aina on!”, totesi hän siskolle.

(Yritin selittää äidille, että ylämummo tarkoittaa jotain ihan muuta, mutta nyt kun asiaa ajattelen niin paremminhan tuo ilmaisu tähän asiaan sopii kuin jääkiekkoon.)

silkkihousut-(2-of-7)

No, joka tapauksessa – viime aikoina olen innostunut taas pitämään nutturaa niskassa. Vuosien ylämummoilun jälkeen varsin fresh & chic.

Niskanuttura lienee tälle oikea nimi, mutta itse taidan kutsua sitä mieluummin alamummoksi.

pompulat-(1-of-1)

(Täydellinen alamummo syntyy arviolta kymmenessä sekunnissa näin: Ei kannata turhaan katsoa peiliin. Tukasta kiinni, kieritä pötköksi, kieritä pötkö nutturaksi ja sutaise puhelinjohtoponnarilla kiinni. En tiedä, miten kukaan pitkä- tai kähärätukkainen elää toimivaa arkea ilman puhelinjohtoponnareita – itse en aio enää kokeilla.)


Kommentit ( 15 )

 • sanna kommentoi 1.7.2015 14:05

  http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/kauneus/tarvikkeet-asusteet/blax-806/blax-hair-tassel-806001-1324/ makuasioita ja niistähän ei kannata, mutta nämä on mun mielestä paaaljon parempia ja tyylikkäämpiä ja käyttökelpoisempia. Eri värejä ja koska mulla on samanlainen oravan värinen kuontalo kuin sulla, linkkasin tähän tuon värin, joka sulautuu omiin hiuksiini täydellisesti.

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 1.7.2015 19:53

   Kiitos vinkistä! Kiertyykö tukka helposti noiden ympäri eli tuleeko syheröitä kuten perusponnareissa?

   Vastaa

   • emmien kommentoi 3.7.2015 04:47

    Vastaan Sannan puolesta :)
    Eli ei kierry, ainakaan minulla. Eikä hiukset katkeile.
    Käytän pelkästään tuollaisia kumilenksuja (dermosilin), koska niillä tälläinen kihartuva, pitkä ja paksu tukka pysyy edes jotenkin paikoillaan. Noilla puhelinjohtolenksuilla en saa hiuksia tarpeeksi tiukalle, vaan ne valahtavat auki, koska painavat niin paljon.

    Vastaa

 • Tuuli kommentoi 1.7.2015 17:55

  Voih, ihanan huolettoman näköinen kampaus! Kateus iskee kun omasta piikkisuorasta, ohuesta ja silkkiäkin sileämmästä hiuksesta ei saa kuin sellaisen kireän ja ”täydellisen” näköisen nutturan. Tahtoo tuulentuivertaman alamummon :-D

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 1.7.2015 19:54

   Kokeile suolasuihketta! :)

   Vastaa

 • SP kommentoi 1.7.2015 18:55

  Minulla on pitkä ja paksu ja vähäsen käkertyvä tukka, eikä puhelinjohtoponnareita. Vasta äskettäin hankin pitkään harkittuani Tangle Teezerin ja totesin, että tämähän on, no, harja. Harjoja oli pari jo ennestään ja niissä vanhoissa on varret. Vakuuta nyt sitten tämöinen tukkakonservatiivi ostamaan noita hiuslenksuja. :D

  Vastaa

  • Jenni kommentoi 1.7.2015 19:45

   Heh, huomasin noi puhelinlenksut joskus kaupassa ja ajettelin vaan, että lapsille on hauskannäköisiä pompuloita. Mutta nyt kun luin tämän, hoksasin, että niillä varmaan saa juuri sellaisen löyhän näköisen nutturan niiden kierteiden ansioista. Taidanpa siis kokeilla :)

   Kiitos vinkistä!

   Vastaa

   • Eeva Kolu kommentoi 1.7.2015 19:52

    Niiden puhelinlenksujen pääpointti on se, että hiukset ei sotkeennu niihin, eivät katko hiuksia tai jätä (yhtä pahoja) painaumia tukkaan. Ja toki pysyvät tavisponnareita napakammin. Ihan huippu keksintö!

    Vastaa

  • Maijastiina kommentoi 3.7.2015 12:42

   No, ”pitkä tukka” on aika moniselitteinen ilmaus. Minunkin tukassa Tangle Teezer oli turha kapistus, koska sillä sai harjattua vain pintakerroksen hiuksista. Puhelinjohtolenksut taas eivät jaksa millään pitää koko hiusmassaa paikallaan, joten perinteinen poninhäntäkin valuu välittömästi alas. Mutta lyhyemmässä ja ohuemmassa tukassa varmaan suojaa painaumilta, sitä en epäile.
   Nutturoihin käytän itse puisia hiuspuikkoja, jotka ovat tosi hellävaraisia, pitävät hyvin ja ovat mielestäni paljon nätimpiäkin kuin kuminen renkula. Youtube on täynnä erilaisia videoita, joista voi opetella tekniikkaa. Jos ei halua käyttää mitään kiinnittimiä, kannattaa googlettaa esimerkiksi ”nautilus bun”, joka pysyy riittävän pitkiin hiuksiin tehtynä paikallaan itsestäänkin.

   Vastaa

 • m kommentoi 1.7.2015 20:30

  Mistä on alamummon kepeä paita?

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 1.7.2015 20:42

   Heippa m, paita on Second Femalen, Dotsista :)

   Vastaa

 • second Aira kommentoi 2.7.2015 10:38

  Aira Samulin kutsuu itseään ylämummoksi ! On kuulma liikaa lapsia ja lastenlapsia ja lastenlastenlapsia ollaakseen vain isomummu. Hieno termi!

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 2.7.2015 12:10

   Mahtava Aira!!

   Vastaa

 • Kati Aviron kommentoi 2.7.2015 12:01

  Alamummo on paljon paremman näköinen! Sinullakin!

  Vastaa

 • Anniina kommentoi 26.7.2015 10:21

  Alamummo näyttää ihanalta, mutta mää en saa kyllä millään melkein pysymään. Invisibobblet ei auta sen enempää kuin tavalliset ponnarit, mullakin on kiharaa ja paksu tukka. Oon saanut myös hiukset todella jumiin puhelinjohtoponnariin!!! Pakko kai pysytellä ylämummossa, se kun onnistuu yleensä jotenkuten.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *