Ihmemekko

Ostin mekon viime keväänä Pariisista. Materiaalilapussa lukee 100 % soie. Siis silkkiä.

Mekko ei rypisty, ei millään. Olen kaivanut sen matkalaukun pohjalta monia kertoja, läppärien ja aikakauslehtipinojen alta. Istunut hikisinä kesäpäivinä terasseilla ja autojen takapenkeillä ties minkälaisissa mytyissä, mutta mekko näyttää aina siltä kuin olisin juuri ottanut sen henkarista.

ihmemekko-(1-of-1)Äsken kaivoin sen pyykkikorin pohjalta, jossa se oli ollut kuusi viikkoa odottelemassa uutta pesukonetta. Kaikki muut vaatteet näyttivät rutatuilta paperitolloilta. Tuo mekko näytti tuolta.

Voi kunpa tietäisin mikä tästä mekosta tekee erilaisen kuin kaikki maailman muut silkkivaatteet. Miksei niitä kaikkia tehdä tästä samasta materiaalista?

Mikseivät kaikki esineet maailmassa voisi vain toimia?


Kommentit ( 30 )

 • Suvi kommentoi 25.2.2015 09:36

  Moi!
  Onko sulla vinkkejä Pariisin kohtuuhintaisista vaateostospaikoista?

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 09:53

   Hmm, kohtuuhintainen on tietty jokaiselle eri asia, mutta itse shoppaan yleensä Marais’ssa ranskalaisten merkkien liikkeissä, ja sit käytettyjen vaatteiden kaupoissa joita on ympäri Pariisia (dépôt-ventes) :)

   Vastaa

   • Blue Peony kommentoi 25.2.2015 13:41

    Olen kohta lähdössä Pariisiin ja vaatekauppavinkit kiinnostaisivat kovasti. Haluaisitko vinkata suosikkejasi?

    Vastaa

    • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 14:56

     Mulla ei ole mitään tiettyjä suosikkikauppoja Pariisissa, mutta jos menee esim. tuonne Marais’n huudeille pyörimään niin saa tehdä töitä että EI löytäisi kaikkea ihanaa!

     Vastaa

 • mari w kommentoi 25.2.2015 10:04

  Ehkä tässä mekossa on käytetty sitä Kaunareiden Brooken ysäriluvulla keksimää ihme-Beliefiä (?), eikö se just tehnyt silkistä rypistymätöntä? :D

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 10:05

   Oon koko elämäni odottanut että Belief tulis tuotantoon…

   Vastaa

 • KK kommentoi 25.2.2015 13:19

  Mulla on kanssa yhdet Samujin silkkihousut, joita ei saa rypistymään sitten millään. Niissä on tosin muistaakseni ihan pikkasen elastaania mukana, mutta silti. Oodi rypistymättömille silkkivaatteille!

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 14:54

   Hei mä ostin juuri alennusmyynnistä Samujin silkkihousut, mutta en ole vielä päässyt käyttämään niitä (koska talvi). Nyt sormet ja varpaat ristiin että ne on noi samat ja omistan tietämättäni KAKSI ihmevaatetta!

   Vastaa

 • Maini kommentoi 25.2.2015 14:00

  Toimiva, ja kaiken lisäksi ihan hirmu kaunis! Vie ajatukset lämpimiin kesäiltoihin..

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 14:55

   Niin totta! Eipä tuota juuri muunlaisina voi käyttääkään :)

   Vastaa

 • Lotta kommentoi 25.2.2015 15:19

  Sun on pakko palata siihen kauppaan! En haluaisi toivoa suuria, mutta mitä jos sieltä löytyy myös

  – yli kaksi käyttökertaa kestävät sukkahousut
  – kasmirvillapaita, jonka saa pestä koneessa
  – viini, josta ei tule krapulaa
  – sipsejä jotka eivät lihota

  I’m a believer.

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 15:31

   Hahah! Mulla on ratkaisu kaikkeen:
   1) Wolford.
   2) mää pesen kaikki mun kasmirneuleet koneessa, pitää vaan olla luotettava uusi pesukone, jossa on villaohjelma sekä kunnollista villapesuainetta.
   3) hyvistä viineistä ei tuu krapulaa. Ja okei, ehkä määrälläkin on vaikutusta asiaan…
   4) sipsit lihottaa vaan jos uskoo että ne lihottaa ;)

   Vastaa

   • Blue Peony kommentoi 26.2.2015 13:24

    Wolford on ikävä kyllä minut jo pettänyt, mutta Spanx tuntuu keksineen hajoamattomat sukkahousut.

    Vastaa

 • Saara kommentoi 25.2.2015 15:35

  Minkä merkkinen mekko on? :)

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 15:41

   Comptoir des Cotonniers.

   Vastaa

   • Saara kommentoi 25.2.2015 20:48

    Aah, cool :) niillä on aina välillä ihania vaatteita :)

    Vastaa

 • Ao kommentoi 25.2.2015 16:12

  Osansa taiassa on varmasti merkillä. Oman kokemuksen mukaan Comptoir des Cotonniersin materiaalit on aina tosi hyvälaatuisia ja mallistot ihania. Näyttävät toimittavan Suomeenkin :-) http://www.comptoirdescotonniers.eu, jos ei käy tuuri second hand kaupoilla. Jos malttaa kannattaa odottaa heinäkuun alkuun, jolloin ranskankielisessä Euroopassa alkavat alennusmyynnit.

  Vastaa

 • eeva j kommentoi 25.2.2015 18:44

  no nyt on ajankohtainen aihe ja pyykinpesu kiinnostaa :) löysin tänään aivan ihanan silkkimekon, joka jäi kuitenkin kauppaan pesulappusen vuoksi. kuivapesu. pesetkö silkkivaatteesi koneessa? miten vaatteet ovat kestäneet pesua? meillä olisi kyllä koneessa silkkiohjelma.. vieläkin harmittaa kauppaan jäänyt mekko.

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 20:03

   Pesen KAIKKI vaatteet koneessa paitsi nahat. Niitä en pese ollenkaan ;)

   Vastaa

   • sari kommentoi 26.2.2015 01:10

    Ma olen kerran pessyt yhden nahkalaukun koneessa kun kissa pissasi siihen paalle. Siita tuli kuin uusi.
    Siis ihan oikeasti: lahti seka haju etta kaikki vanhatkin tahrat, ja nahalle ei kaynyt mitenkaan (mahdollisesti tuli hiukan pehmeammaksi eli paremmaksi). Pesin ihan jollain tavallisella ohjelmalla ja pienella maaralla pesuainetta, ja varmaan jossain 30-40 asteessa (taalla on silleen kivasti etta vaihtoehdot on ”kylma”, ”lammin” ja ”kuuma”…Pesin siis tuolla lampimalla)

    Eli suosittelen nahkavaatteen/-kassin nakkaamista pesukoneeseen ainakin siina tapauksessa etta muuten osoite olisi roskis.

    Vastaa

    • Eeva Kolu kommentoi 26.2.2015 08:47

     Kiitti, tää oli mielenkiintoinen tieto! Mun entinen poikaystävä pesi kaikki mokkakenkänsä vedellä ja ne oli aina priimat :)

     Vastaa

 • Emppis kommentoi 25.2.2015 19:08

  Pyykki- ja materiaalinatsina huikkaan sen verran, että laadukasta silkkiä ja kasmiria tarvitsee itse asiassa pestä _todella_ harvoin. Mulla on ollut yks tummanharmaa kasmirneule ahkerassa käytössä kohta 5 vuotta, enkä ole pessyt sitä ikinä! Tuuletan joka käyttökerran jälkeen ja joskus suihkuttelen siihen Lontoon Selfridgesiltä ostamaani fabric fresherneriä. Toimii! Samoin on laita silkkivaatteiden kanssa. (Haluan tässä vaiheessa korostaa, että tuoksun aina raikkaalle, eli en hikiselle villapaidalle :D)

  Mutta, toki joskus tulee tahroja, jotka vaativat hieman järeempiä aseita, ja silkkisampoo ja kasmirsampoo auttavat. Itse olen myös pessyt hienopesulla koneessa silkkipaitoja (silkkisampoolla toki), sillä en omista silkkiohjelmallista pesukonetta. Hyvin ovat kestäneet senkin :)

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 25.2.2015 20:03

   Silkki haurastuu ihon rasvasta, hiestä ja muusta liasta, eli silkkivaatteita kannattaa pestä suht säännöllisesti jos haluaa että vaate säilyy käytössä pitkään. Villa ja kashmir ovat tietty sitten eri asia, nehän ikään kuin puhdistavat itse itseään.

   Vastaa

   • sannabanana kommentoi 26.2.2015 03:08

    Amen, silkin kanssa olen aina saanut tuollaiset ohjeet, eli käytettynä ei ikinä kannata jättää silkkiä ’olemaan’ juuri tuon haurastumisen vuoksi. Mä pesen silkin aina hellästi käsin ja sopivalla pesuaineella niin kestää vahvempana pidempään. Jos pesukoneessa silkkiohjelma, toimii varmaan yhtä hyvin.

    Vastaa

 • Sirkka piirainen kommentoi 25.2.2015 22:10

  Kertakaikkiaan, ylistys aidoille materiaaleille. Olen ommellut jo muutamana vuonna ja säilyttänyt silkkejä, joita olen löytänyt edullisesti. Nyt olen jo uskaltanut ottaa niitä työn alle. Ja ne ovat kuin pakalta vasta otettuja. Ei rypyn ryppyä. Silkkini ovat ihania, ajattomia ja tunteisiini vetoavia. Saan niistä inspiraationi suunnitteluun. Pelkästään käsituntuma on jo ainutkertainen… Siinäpä muutama syy silmin kosketukselle…

  Vastaa

 • M kommentoi 26.2.2015 08:08

  Eilen lounastauolla hypistelin kirpparilla (joo’o, työpaikan naapurissa on Spr-kirppis, ja käyn siellä välillä lounastunnilla) ihanaa ylihinnoiteltua ruusuhuivia, ja tihrustin ihan silmät sikkuralla materiaalilappusta, teksti oli pahoin kulunut pois mutta 100% soie siinä mielestäni luki. Huivi jäi, mutta iltapäivällä luin sun postauksen ja tajusin virheeni… Tietenkään sitä ei enää ollut illansuussa, mutta löysin sen sijaan ihanan ruman kasarityylisen silkkipaidan alle kahdella eurolla. Loppu hyvin, silkit käyttöön! :)

  Vastaa

 • P kommentoi 26.2.2015 11:39

  Ainakin Zalandolla myydään edullisia KIOMI- merkkisiä stretch-silkkivaatteita, jotka ovat maailman helpoimpia juuri tuon rypyttömyyden ansiosta. Itseltä löytyy niiden peruspuseroa parissa eri värissä ja yksi paitamekko – työmatkojen pelastukset!

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 26.2.2015 13:42

   Kiitos vinkistä, tämä täytyy tsekata!

   Vastaa

 • Sade kommentoi 27.2.2015 11:15

  Eipä liity ihanaiseen silkkimekkoosi täma, mutta haluaistko laittaa jakoon ahkerana Pariisin kävijänä sun hotellivinkit ja muutkin vinkit? Vaikka oma postaus, ellei ole ollut jo lähiaikoina?

  Vastaa

 • Ayumi kommentoi 24.3.2015 20:49

  kj~ They were powerful for me too and I hope you do send them on…Thank you for the word gush, which is the apiroprpate one. Also for calling attention to the psychic pain…I know we are certainly not alone in that and it’s important to acknowledge it.A TSUP; why thank you and now I must find out what that is! :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *