Joulunpunainen glögihetki

mmjoulu-(6-of-12)

mmjoulu-(7-of-12)

Yhteistyössä Marimekko

Viime vuonna joulunvietto kiinnosti suunnilleen yhtä paljon kuin kuittien lajittelu kirjanpitoa varten, mutta tänä vuonna kaikki on toisin.

Olen ollut jotenkin ihan poikkeuksellisella joulumielellä marraskuusta saakka – on keitelty glögiä, pukeuduttu paljetteihin, juhlittu pikkujouluja ja suunniteltu jouluaaton ruokia ja kukka-asetelmia. Olen jopa askarrellut.

mmjoulu-(4-of-12)

mmjoulu

Sain haasteen kattaa viihtyisä glögihetki Marimekon astioilla ja valitsin tietysti uudet joulunpunaiset Papajo-kuosiset glögimukit ja kupit, jotka sopivat hyvin kaapistani jo löytyvien mustavalkoisten Siirtolapuutarha-astioiden pariksi. Malliltaan Papajot ovat tuttua Oiva-mallistoa.

mmjoulu-(2-of-12)

Olen tällä hetkellä aivan koukussa punaisiin jouluomeniin. Miten mikään hedelmä voi olla niin kaunis? Lisätäänkö niihin jotain kiillotuslakkaa päälle? (Älkää kertoko, jos lisätään.)

Hulluuteni on siinä pisteessä, että otan omenoista kaupassa kuvia ja lähettelen kavereille – KATO NYT miten nättejä! Siis kato!! Ystäväni joutuvat kyllä sietämään kaikenlaista – taidan antaa jokaiselle jouluna kiitoksena punaisen omenan.

mmjoulu-(11-of-12)

mmjoulu-(12-of-12)

Tuolilla Rautasänky-huopa ja lautasella glögihetkieni klassikkotarjottava: pipari, sinihomejuusto ja viikunahillo. Sillä kombolla ei vaan voi mennä vikaan. Tumma suklaa ja pähkinät ovat myös täydellistä joulunaposteltavaa.

mmjoulu-(9-of-12)

Ihastuin Papajo-astioiden lisäksi Hehkuva-nimiseen kynttilälyhtyyn, joka on kerrankin tarpeeksi simppeli, mutta samalla suuri ja näyttävä.

mmjoulu-(10-of-12) Vielä viime hetken lahjavinkki: kaikki Marimekon mukit ja kupit ovat tämän viikonlopun tarjouksessa 12 e/kpl.

Hullua, että jouluun on enää alle kaksi viikkoa! Se tarkoittaa, että enää 12 päivää aikaa juoda glögiä… (ei, sitä ei tee enää aaton jälkeen mieli). Lienee paras pistää kattila tulille samoin tein.

Ihanaa viikonloppua – ja huomista Lucian päivää!


Kommentit ( 11 )

 • HuopaPalloMatto kommentoi 12.12.2015 13:15

  Ihanan jouluisia kuvia <3 Ja jouluomenat kyllä kuuluu kuvaan ehdottomasti. :)

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 12.12.2015 13:51

   Kiitos! :)

   Vastaa

 • p kommentoi 12.12.2015 13:46

  Jouluomenat on kauniita! Vaan et kai syö niitä?
  Isäpuoleni teki yks joulu testin kauan jouluomena säilyi, en muista tarkkaan mutta monta kuukautta siinä meni, eikä omenalle tapahtunut mitään!

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 12.12.2015 13:53

   Tietenkin syön omenoita :) Omenoissa on luontaisesti vahapinta jonka takia säilyvyys on pitkä, ei siis välttämättä johdu mistään myrkyistä. Toki en sano etteikö niilläkin voisi olla osuutta asiaan, mutta en jaksa stressata – terveellisempää on kuitenkin syödä kasviksia kuin olla syömättä :)

   Vastaa

 • Ode kommentoi 12.12.2015 14:13

  Mitä on nuo marjavarvut maljakossa ja mistä tuollaisia saa? Kukkakaupasta? Mu lähellä on vain tylsiä kukkakauppoja peruskukkineen kun minä tahtoisin kaiken maailman jänniä käkkyröitä…..

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 12.12.2015 14:34

   En ikävä kyllä nyt muista noiden nimeä, mutta hyvistä kukkakaupoista tosiaan saa tähän aikaan vuodesta jos jonkinmoista erikoista oksaa :)

   Vastaa

 • H kommentoi 12.12.2015 19:56

  Eeva ja omena on sangen klassinen kombo ;)

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 14.12.2015 08:22

   Hahaha!! Totta :D

   Vastaa

 • Missey kommentoi 12.12.2015 23:38

  Onpa ihanat kattaukset ja kuvat :) Mitä kameraa&objektiivia käytät kun kuvat onnistuu noin hyvin tähänkin vuodenaikaan? Ite en oo pariin kuukauteen kuvaillu mitään, kun tuntuu että on aina liian hämärää ja salaman kanssa ei taas tuu luonnollisen näköistä..

  Vastaa

  • miu kommentoi 13.12.2015 16:24

   Vink vink, jalusta on paras apu saada lisää valoa kuviin, jollei linssissä riitä valovoima.

   Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 14.12.2015 08:24

   Heippa Missey! Mulla on Nikonin 750D, joka on täyskennokamera, eli sillä pystyy kuvaamaan aika suurellakin ISO-herkkyydellä ilman että kuvat menee pahasti kohiseviksi. Se on yksi salaisuus hämärässä kuvaamiseen, ja toinen on tietty valovoimainen linssi! Itselläni käytössä 50 mm / 1.4. Ja Miun vinkkaama jalusta on toki myös hyvä tapa ottaa pitkällä valotusajalla ilman että tärähtää, tosin itse en tykkää kuvata jalustalla kun se vaan on niin ”kahlitseva” :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *