Kahvipäivä

Hyvää kansainvälistä kahvipäivää!

(Älkää kysykö mikä se on, luin Instagramista.)

Yhdessä vaiheessa yritin lopettaa kahvinjuonnin, koska se kuulemma nosti kortisoli- eli stressihormonitasoja.

Mutta arvatkaa mikä oli vielä stressaavampaa kuin kahvinjuominen? Kahvin juomatta jättäminen.

keskiviikko11-(1-of-1)1

Kuvan kakku on muuten Bulevardin Kakkugallerian sacher. Ihanan vanhanaikainen kilpailija kaikille suklaamousse-härpäkkeille, ei pidä meteliä itsestään. Hintakin on kuin vuodelta 2001: kakkupalan saa reilulla kolmella ja puolella eurolla.

Päivän ensimmäinen kahvi on yksi päiväni parhaita hetkiä. Joinpa sen kotona lempimukista, kahvilassa tai take away -kupista kävellessäni johonkin. Vuosienkin jälkeen se saa minut hykertelemään onnesta joka kerta.

Aamukahvin jälkeen parasta: tiukka lyhyt espresso oikein hyvän, pitkän illallisen päätteeksi. Se sitoo koko paketin yhteen, vähän kuin se huutomerkki, joka lisätään lauseeseen olipa ihana ilta!

Jos jokin tekee minut niin onnelliseksi, ei se voi kauhean huonoksi terveydelle olla.

Rakkautta ja kahvia torstaihinne!


Kommentit ( 9 )

 • bisous kommentoi 1.10.2015 17:34

  Niin samaa mieltä elon kahden kiistattoman kunkkukahvin (aamu ja post-iltaruoka) kanssa !

  Vastaa

 • Mia K. kommentoi 1.10.2015 21:03

  Suuri Kyllä! Tälle kaikelle kirjoitukselle ♡

  Vastaa

 • merikukka kommentoi 2.10.2015 05:27

  Täysin samaa mieltä. Liikaa on aina liikaa, mutta kahvilla on myös positiivisiäkin vaikutuksia kehoon. Ravintolaillallisen jälkeen pitää aina saada espressoa :)

  Vastaa

 • Anni kommentoi 2.10.2015 07:41

  Täällä myös yksi Kakkugallerian Sacherin suuri fani <3 Paras sacher piiiiiitkään aikaan ja jumpan jälkeen kotiinkannettuna vielä edullisempikin kuin kahvilassa nautittuna ;)

  Vastaa

 • Maiju kommentoi 2.10.2015 10:44

  Ja helpotuksena voin todeta, että kahvikuppi tai pari päivässä on ihan terveellistä, että ei se ainoastaan pahaksi ole :)

  Vastaa

 • Jenny kommentoi 3.10.2015 08:06

  Aamen.

  Vastaa

 • Elina kommentoi 3.10.2015 08:06

  Olen aina ollut sitä mieltä, että ihmiset jotka eivät juo kahvia ovat hieman epäilyttäviä. Ja siis puhun sellaisesta ”en ole ikinä juonut kahvia, koska en pidä kahvista” -juomattomuudesta.

  Vastaa

 • sk kommentoi 4.10.2015 05:18

  Itse kuulun kategoriaan ”en ole koskaan maistanut tavallista suodatinkahvia”, mutta jäin koukkuun kahviloiden cafe latteen. Kahviloissa istuskelu on minulle mitä parhainta ajanvietettä ja arjen luksusta. Yllätyksekseni huomasin että muutaman vahingossa vietetyn kahvittoman päivän jälkeen oloni oli tavallista pirteämpi ja kaameat päänsärkyni poissa! Hätäännyin kun tajusin että mun ehkä kannattaa lopettaa kahvin juonti!! Tuntui kuin yksi tärkeä rentoutumisrituaali riistettäisiin minulta. Sitten keksin kofeiinittoman kahvin ja ahh elämä pelastui!

  Vastaa

 • kukka kommentoi 4.10.2015 16:49

  Hei Eeva, meinasitko kirjoitella Sara KArlssonin ja Pia Sievisen kirjasta? Muistaakseni joskus ehkä lupailit palata kirjaan sen luettuasi, olisi kiva kuulla mitä pidit.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *