Kärsivällisyyttä, nuori Jedi

edblad-(3-of-5)

Lopettakaa se hallitusohjelman lukeminen, täällä on tärkeämpiäkin asioita tiedotettavana. Nyt seuraa nimittäin reportaasi siitä, mitä hiuksilleni kuuluu.

(Blogin viimeaikaiseen kommentointi-ilmapiiriin viitaten tarkennan, että tämä oli huumoria. Voitte tutustua aiheeseen paremmin täällä.)

edblad-(5-of-5)

Ollaan tässä nyt kaksi päivää laitettu kaverin kanssa tätä epäonnista kuontaloa (epäonnista siinä mielessä, että sai omistajakseen minut) kuosiin, eikä se ole vieläkään valmis. En ymmärrä hiustenlaitosta yhtään mitään, mutta jotenkin naurattaa, että tämä projekti on samaa kokoluokkaa alkuvuonna tekemäni lattiaremontin kanssa.

Välillä tilataan noutoruokaa, sitten pidetään kahvipaussi. Jossain vaiheessa jompikumpi ehdottaa, että nyt muuten korkataan viinipullo. Sitten hikoillaan ja kiroillaan. Jep – kuulostaa ihan remontoimiselta.

edblad

Nyt tilanne alkaa olla jo aika hyvä. Reuhka ehti tässä välissä olla pari päivää viininpunainen. Se oli tukkataikurini Andreaksen mukaan välttämätön välivaihe – trust the process!

Miten minusta tuntuu, että ihan kaikkialta tulee nyt viestiä siitä, että eräänkin E. Kolun pitäisi opetella olemaan hieman kärsivällisempi? Kävin eilen lääkärissä, varmana siitä, että minulla on pakko olla vähintäänkin poskiontelontulehdus tai keuhkokuume, koska tämä tauti on jatkunut jo melkein kaksi viikkoa. Lääkärin sanat:

Sulla on ihan tavallinen flunssa. Sun pitää nyt vaan odottaa, että se menee ohi.

Sun pitää nyt vaan odottaa! Hirveimmät sanat, jotka kellekään voi sanoa.

Ja varmaan juuri ne sanat, jotka minun pitäisi ottaa henkilökohtaiseksi mantrakseni.

edblad-(1-of-5)

 • Nahkatakki JEAN-PAUL GAULTIER FOR LINDEX
 • Paita EDBLAD
 • Farkut ZARA
 • Ballerinat MASSIMO DUTTI
 • Korut PERNILLE CORYDON

Kommentit ( 34 )

 • eveliina25 kommentoi 28.5.2015 09:14

  Me eletään selvästi niin samoissa sfääreissä nyt, nääki sanat oli just ku mulle tarkotettu! Ja paranemisia sullekin :)

  Vastaa

  • Eeva kommentoi 28.5.2015 11:53

   Paranemisia (ja kärsivällisyyttä!) Eveliina!

   Vastaa

 • Kivimäen Jenni kommentoi 28.5.2015 09:49

  Ihana Eeva! Olet näissä kuvissa erityisen kauniin ja onnellisen näköinen. :) Kirjoitat niin nasevasti ja hauskasti, nauroin ääneen. Onneksi ei ole avokonttori! Tai vaikka olisikin, mitä siitä! :)

  Vastaa

  • Eeva kommentoi 28.5.2015 11:52

   Haha ai kauheeta, tuli mieleen yksi duunipaikka jossa mulle valitettiin siitä, että nauran liikaa. Ja avokonttorissa tietty :D ja kiitos!

   Vastaa

 • Giassilina kommentoi 28.5.2015 09:52

  Oon aikeissa ettiä kampaajan, joka ymmärtää luonnokiharia hiuksia. Olisko sun kampaajasta tähän? Koska haluan osata nauttia näistä ja tavallisen kampaajan kanssa siitä ei vaan tuu mitään. Olen elänyt tän tukan kanssa jo 26 vuotta, enkä edelleenkään tiedä mitä sille pitäisi tehdä, jotta se näyttäisi edes joskus kivalta. Tavalliset kampaajat kohtelee sitä kuin tavallista tukkaa eikä se vaan ole sellanen!

  Vastaa

  • Eeva kommentoi 28.5.2015 11:57

   No hitsi, tämä mun tukkataikuri ei varsinaisesti tee kampaajan duuneja, kavereille vaan :( Mutta voin suositella esim. Eevaa (muistelisin ainakin tämän olleen leidin nimi) kampaamo Ihanasta Helsingissä, hän osasi leikata luonnonkiharan ilman suoristusrumbaa!

   Vastaa

  • Lulu kommentoi 1.6.2015 08:54

   Kommentoin nyt tähän kun olen niin tyytyväinen omaan kampaajaani !
   Itselläni on itsepäiset luonnonkiharat, jonka vuoksi käyn Luomus -kampaamon Demin käsittelyssä säännöllisesti. Demillä on itsellään yhtä itsenäiset kiharat, joten hän todella tietää millaista arki näiden kanssa on ja miten näitä leikataan :)

   Vastaa

 • Lilja kommentoi 28.5.2015 10:05

  Hei Eeva! Oon lukenut sun blogia vuosia ja saanut siitä paljon iloa ja oivalluksia. Oon pitänyt erityisesti siitä lempeydestä, huumorista ja humaaniudesta jonka osaat hurjan taidokkaasti tuoda kepeisiinkin aiheisiin.
  Monet noista edelliseen postaukseen tulleista syytöksistä menee mielestäni aikalailla ohi aiheen, mut silti jotenkin ymmärrän mistä ne kumpuaa.
  En tiedä olenko minä vai tämä blogi muuttunut, mutta mua on alkanut aikalailla kyllästyttämään tänä päivänä valloillaan oleva omaan hyvinvointiin käpertyvä tapa katsoa maailmaa, joka kukoistaa erityisesti monissa life style-blogeissa. Yksi selkeämpiä ilmenemismuotoja on matkustelun ihanuuden hehkutus, vailla minkäänlaista kritiikkiä lentämistä kohtaan.
  Jotenkin sitä naivisti toivoisi, että älykkäät ihmiset joilla on erinomainen mahdollisuus saada äänensä kuuluviin, edes välillä heräisivät vaikkapa siihen kammottavaan luonnonvarojen ja kolmannen maailman riistoon johon tämä meidän ihana hyvinvointimme perustuu.
  Ilokseni olen viimeaikoina löytänyt Lilystä useita hyvin kirjoitettuja, kriittisiä, älyllisesti rehellisiä ja silti viihdyttäviä blogeja. Kuten sanoin olen ehkä itse muuttunut, kun huomaan saavani enemmän voimaa ja toivoa näistä blogeista joiden kirjoittajat jotka elävät silmät vähän tarkemmin auki tässä maailmassa.
  Varmasti monet saavat edelleen paljon voimaa ja iloa sun blogista, mikä on tietenkin tosi arvokasta :)

  Vastaa

  • Sopa kommentoi 28.5.2015 10:41

   Kiva juttu että olet löytänyt ”älyllisesti rehellisiä” blogeja, mut pitäiskö kaikkien blogien olla sellaisia? Mua ainakaan ei kiinnosta mihinkään maailmanmullistuksiin tai hallitusohjelmiin liittyvät jutut, niitä varten on Hesari :D Eiköhän kaikki tiedosta lentämisen huonot puolet ja ”kammottavan luonnonvarojen ja kolmannen maailman riiston”, vaikka siitä ei blogiinsa kirjoittaisikaan. Se että on fiksu ja hyvä kirjoittaja ei velvoita yhtään mihinkään. Mulle tämä blogi on oikeesti päivän piristys ja suuri inspiraationlähde, ja toivon ja uskon että se sellaisena pysyy.

   Vastaa

   • Wivi kommentoi 28.5.2015 11:15

    komppaan sopaa! Sulla on Eeva ihana blogi missä mielenkiintoisia ja hyvälle tuulelle tuovia postauksia! Kun haluan kieriskellä maailmankaikkeuden ankeudessa tai lukea uusimpia uutisia, etsin edellämainittuja muualta kuin lifestyle blogista! Blogisi on ihana arkisen pohdiskelun hyvänmielen kanava, toivottavasti pidät sen sellaisena jatkossakin :)

    Vastaa

  • Eeva kommentoi 28.5.2015 11:50

   Heippa Lilja,

   Olen kirjoittanut blogia monta vuotta ja tämä on sellainen asia joka on herättänyt keskustelua ihan alusta asti. Itse olen sitä mieltä, että jokaisessa mediassa ei tarvitse ottaa kantaa kaikkiin asioihin, ja uskon että moni lukee esim. juuri tätä blogia nimenomaan vastapainona maailmantuskaa herättäville uutisille.

   Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että en seuraisi maailman tapahtumia, kuten annat ymmärtää. Minusta tiettyjen asioiden kommentointi nyt vaan ei kuulu tähän blogiin – minulla on oma linjani jota noudatan vaikka se ei ehkä aina lukijalle vaikutakaan siltä, koska juttujen aihepiiri on melko laaja.

   Kiva kuulla, että olet löytänyt itsellesi mieluista luettavaa muualta, kaikille blogeille on varmasti yleisönsä eikä kaikkien tarvitse ola samalla asialla :)

   Vastaa

 • TarjaL kommentoi 28.5.2015 11:31

  Vitsit kun tuun hyvälle tuulelle näistä sun jutuista. :D :D
  – TarjaL

  Vastaa

  • Eeva kommentoi 28.5.2015 11:58

   Kiitos Tarja, kiva kuulla!

   Vastaa

 • Halina kommentoi 28.5.2015 12:37

  Kärsivällisyys ei ole omakaan vahvin puoli!:D kaikki-tänne-heti-nyt!!! :D joogassa olen sentään oppinut rauhoittumaan, edes joku paikka sillekin asialle siis löytynyt hih!:)

  Ps. Mä tykkään sun blogista hirveästi, ei mitään ajankohtaisuutisia tai maailman pahuuden kauhistelua tänne, kiitos! Maailma on aina hyvä että paha, riippumatta siitä kauhistellaanko sitä vai ei:D! Tää on ihana hyvänmielen blogi!

  Vastaa

 • Tuuvetti kommentoi 28.5.2015 13:43

  Kärsivällisyyttä Eevalle ja kaikille meille muillekin jotka tapaamme eksyä tänne kommenttilootan puolelle. :D
  Nyt ihmettelen, miten joku joka on muuttunut ja löytänyt fiksumpaa luettavaa on kuitenkin lukemassa tätä blogia ja vielä kommentoimassa?! Ehdotan että lisätään siihen hallitusohjelmaan kielletyksi nauraminen, lifestyle-blogit, pionit, mansikat ja aurinko ja synkistellään kaikki yhdessä tämän maailman pahuutta. :)

  Vastaa

 • Sanna kommentoi 28.5.2015 14:42

  Hei Eeva
  Tykkään tosi paljon tavastasi kirjoittaa sekä suuresta itseironisuudestasi. Jatka vain samalla tyylillä, ole universumin lellikersa ja pidä meidät lukijat ajan tasalla tärkeistä hiustapahtumista :)

  Vastaa

 • Sanna kommentoi 28.5.2015 14:43

  Ps. May the Force be with you!

  Vastaa

 • inni kommentoi 28.5.2015 14:59

  Hahhaa. Älä muutu koskaan. Tämä sun kirjoitustyyli on niin huippua. Kikattelin ääneen tämänkin jutun alulle. Kaikkien leikkausten vastapainoksi me tarvitaan Kolun hiustenleikkausta. Että hymyilyttäisi.

  Vastaa

 • Elsu kommentoi 28.5.2015 15:36

  Kyllä mua ainakin kiinnostaa enemmän sun tukkakuviot ja kuvat pioneista kuin vuodatukset perskekon hallitusohjelmasta (kyllä niitä saa lukea muualta ihan tarpeeksi). Pidä blogisi juuri sellaisena kuin ittestäs tuntuu parhaalta, mä ainakin pysyn messissä!

  Kevät on täällä, nuuskutellaan kukkasia ja nautitaan elämästä!

  Vastaa

 • Ellu kommentoi 28.5.2015 16:39

  Olen kohtalontoverisi! En ymmärrä hiustenlaitoista mitään ja kampaukseni on liian usein luonnonkihara sotku. Mutta elämä on liian lyhyt jokaisen suortuvan oikomiseen. Huolettomat hiukset – huoleton mieli.
  Mikä kamera sulla on, Eeva? Ihailen aina sun kuvia.

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 29.5.2015 16:42

   Kiitos Ellu! Mulla on nyt ekaa kertaa elämässäni ihan pro-kamera, Nikonin D750 ja olen kyllä aivan rakastunut siihen. Toivottavasti ero näkyy blogin kuvissakin, vaikka toki vasta harjoittelenkin sillä kuvailua :)

   Vastaa

 • EvaL kommentoi 28.5.2015 18:14

  Minä koen että asioilla on tarkoituksensa, tai kaipa se siis on minun mantrani. :) Ota ranskalainen aperatiivi (tilkka pernodia ja vettä) ja kyllä se siitä. :)

  Vastaa

 • AnnaA kommentoi 29.5.2015 00:50

  /sarcasm Kyllä tässä tukkapostauksessa oli selkeästi kokoomuspoliittista oikeistolaista kaikua! Ihan natsia puhua fledasta, nih! Mikset kerro sudanilaisista sotarorvoista??!!?? /endsarcasm

  Vastaa

 • Eeru kommentoi 29.5.2015 12:21

  Joo, jotenkin on niin mieltä ylistävää kun meet lääkäriin (kun olet ensin potenut kuolemantautia viikkotolkulla ja olet lopen kyllästynyt sairastamaan) ja kuulet juuri nuo sanat: sairastat ihan tavallista flunssaa ja se kyllä menee ihan just ohi!

  Voimia paranemiseen ja kärsivällisyyttä tukkaprojektiin :-)

  Vastaa

 • Milla kommentoi 29.5.2015 15:26

  Olen juuri samanlainen. Mietin jatkuvasti, miksei asiat voi tapahtua nythetivälittömästi. Sitten kerron itselleni, kuinka niiden on tarkoituskin tapahtua juuei ajallaan eli ei välttämättä heti ja koitan harjoittaa sitä kärsivällisyyttä. On mulla suuret ongelmat joo :D

  Vastaa

 • meri kommentoi 29.5.2015 15:50

  Ihana lukea näin ilmavia juttuja! Susta huokuu sellainen maanläheinen fiilis. Nautit ihan pienistä asioista ja nää ei haise kaupallisille jutuille tai jotenkin elitistisille, kuten moni muu blogi. Vaikka mulla ei oo varaa ostaa ees kasvoputsaria, on ihana lukee sun matkoista tai vaikkapa kaverista joka toi kananmunia vessapaperissa. :D

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 29.5.2015 16:39

   Kiitos Meri. Ilmava on mainio sana, sitä lisää :)

   Vastaa

 • Elina kommentoi 29.5.2015 16:21

  Voi voi kun tämän blogin lukeminen tuntuu olevan joillekin uuvuttavaa. Itseäni ei yhtään haittaisi vaikka moderoisit negailukommentit suorilta pois (esim. Puutalobaby aloitti tällaisen kokeilun: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/bloginsiivouskokeilu). Kaikissa postauksissa kommentit lähtee nykyään jonnekin maatakiertävälle radalle. Tottakai jokainen tulkitsee asioita omasta viitekehyksestään, mutta tulkinnat alkaa täällä olla aika kaukaa haettuja: jos poistat karvoja, alistat itseäsi; jos hehkutat pioneja, olet oikeistolainen. On valitettavan paljon ihmisiä, joilla mikään ei ole koskaan hyvin ja lasi on aina puolityhjä :) Minkäs sille voi.

  Summa summarum: blogi on just hyvä & jatka samaan malliin

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 29.5.2015 16:38

   Heippa Elina, tuo Kristan kokeilu on kyllä ihan hyvä ajatus, kiitos ideasta. Toistaiseksi olen ollut sillä linjalla että en poista mitään kommentteja (ainoastaan jotain joissa haukutaan muita ihmisiä/levitetään valheita/kerrotaan esim. asuinpaikkani tms. olen joskus poistanut). Mutta tosiaan, ketä oikeastaan palvelevat raiteilta karkaavat keskustelut joilla ei ole enää mitään tekemistä itse postauksen sisällön kanssa..?

   Vastaa

 • Eeva Kolu kommentoi 29.5.2015 16:40

  Kiitos kaikille kommenteista, toitte piristysruiskeen tähän kröhäiseen perjantai-iltaan :) xx

  Vastaa

 • Tinny kommentoi 30.5.2015 18:05

  Piti ihan käydä lukaisemassa aiempien postausten kommentteja (en niitä täällä yleensä lue), että mitä täällä tapahtuu :D En viitsinyt enää sinne edelliseen keskusteluun sotkeutua, mutta halusin ny vaan tässä sanoa, että olen itsekin hiljattain vasta kokenut heräämisen siihen, että vaikka elämässä on koko ajan jotain kamalaa, epämiellyttävää, pettymyksiä, epäonnea ja maailmassa epäoikeudenmukaisuutta, niin kyllä silti voin olla onnellinen vaikka siitä, että on kerrankin vapaa ilta ja jotain hyvää ruokaa valmiina. Eikä se tee musta tyhmempää tai vähemmän tiedostavaa ihmistä, se tekee musta ihmisen joka relaa välillä että ylipäätään jaksaa vielä ajatella ja prosessoida kaikkea sitä paskaa mitä ympäristössä ja elämässä joka tapauksessa on, eikä uupumuksessaan omaan voimattomuuteen näiden asioiden edessä vaan luovuta ja lakkaa kokonaan välittämästä niistä, ja anna pelkälle negatiivisuudelle ja pessimismille täyttä valtaa. Koska siinäkin ääripäässä on tullut käytyä.

  Vastaa

 • Laura kommentoi 7.8.2015 05:53

  Heips,

  Kuule. Tällä on yksi samanlaisten hiusten omaava ja ajattelin kysäistä että mitä ihmettä sä oikein teet niille, että ne pysyy noin kauniina? Mulla on tuon näköinen tukka vain jos annan sen kuivua omia aikojaan (missä kuluu n. 3 tuntia, joten niin pääsee harvoin käymään) ja normaalisti se onkin sellainen kuivan ja hapsottavan näköinen epämääräinen kasa.
  Olisinkin siis kysynyt mitä tuotteita käytät hiuksiisi ja onko sinulla jokin hyväksi havaittu föönaus / kuivausvinkki, joka ei saa luonnonkiharaa hiusta näyttämään ”karvaiselta”. Varmaan tiedät mitä tarkoitan :)

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 7.8.2015 10:28

   Moi Laura, ei mullakaan ole ikävä kyllä tuon kummempaa vinkkiä antaa – annan aina tukan kuivua itsekseen (kestää 4-5 tuntia). Kuiva kasa se on mullakin, ja elää omaa elämäänsä. Joinain päivinä se on tosi kiva ja joinain ihan kamala vaikka tekisin tismalleen samat asiat. Käytän Moroccanoilin shampoota ja naamiota mutta enpä tiedä onko noilla tuotteillakaan niin vaikutusta, kaikkea on kokeiltu… :D

   Vastaa

   • Laura kommentoi 7.8.2015 14:57

    Täytynee siis uskoa kampaajaa, joka vastasi mun marinoihin ykskantaan: ”sulla on ollut tuollainen kuontalo pian 26 vuotta, hyväksy se ja opi elämään sen kanssa.” Ei kai tässä muuta voi.

    Kiitos kumminkin vastauksestasi ja helteitä viikonloppuun!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *