Paahdettu paprikapesto

Pari viikkoa sitten töissä vanhoja lehtiä selatessani silmiini osui tölkkipaprikoista tehty pesto. Ajatus tulisesta paprika-pähkinäpestosta alkoi heti houkutella, mutta päätin tölkkipaprikoiden sijaan tehdä sen tuoreista, uunissa pehmeiksi paahdetuista paprikoista.

resepti29

Kuten kaikki tiedämme, uunissa paahtuessaan paprikat paljastavat todellisen luonteensa: makean ja monivivahteisen.

Pestosta saattaa tulla jopa liian makeaa jos tiellesi osuvat oikein makiat paprikayksilöt, joten siksi siihen kannattaa lisätä hieman etikkaa ja tietenkin poltetta chilin muodossa.

Tapojeni mukaisesti olen kehittänyt tähän pestoon nyt lievän pakkomielteen ja syön tätä oikeastaan… koko ajan.

Tämä pesto syntyy ihanan helposti – ainoa odottelua vaativa vaihe on paprikoiden paahtuminen uunissa. Kannattaa tehdä kerralla vaikka tupla-annos ja säilyttää jääkaapissa, niin kaapissa on valmiina pikaruoka, joka ei vaadi kuin spagetin keiton.

Pesto paahdetuista paprikoista ja cashewpähkinöistä

2 punaista paprikaa
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
100 g cashewpähkinöitä
1 tl valkoviinietikkaa
chilijauhetta maun mukaan
suolaa
mustapippuria

Leikkaa paprikat paloiksi ja laita paistonkestävään uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja reunoilta jo hieman mustuneita.

Laita monitoimikoneeseen paahdetut paprikapalat, valkosipuli, cashewpähkinät, etikka ja mausteet. Jauha tahnaksi ja lisää hyvänmakuista oliiviöljyä sen verran, että koostumus on mieleisesi (suunnilleen muutama ruokalusikallinen).

Tarjoile pesto keitetyn spagetin tai tagliatellen kanssa, tai syö vaikka paahdettujen bruschettojen päällä.

Tällä ohjeella tulee riittävästi pestoa noin 3 hengen pasta-annokseen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *