(Ruis)rock, rauha ja rakkaus

Tässä juuri pakkailen farkkushortseja ja pyyhin pölyjä festariasenteestani, sillä huomenna hyppään bussiin ja kurvaan Ruisrockiin.

En ole koskaan oikein ollut festari-ihminen, mutta entisenä turkulaisena olen toki rokannut Ruissalossa monen monta kertaa.

ruisrock-(2-of-3)

Seuraa kappaleen verran Ruisrock-nostalgiaa, sallittakoon se helsinkiläistyneelle ex-turkulaiselle: Hikinen ja ääriään myöten täysi bussi numero kahdeksan, se loputtomalta tuntuva kävely pysäkiltä festarialueelle (tunnetaan tuttavallisemmin myös nimellä Via Dolorosa – jos olet koskaan vaeltanut pätkää helteellä parin päivän festariväsymys alla ymmärrät miksi). Jätän tässä strategisesti mainitsematta ne kaikki juonet, joilla vuosien saatossa yritimme salakuljettaa alueelle alkoholia. (Niihin liittyy ainakin kuumaliimapistooli sekä hyytelösokeri.) Sen sijaan totean vain että rantalava ja meri, festarialueen edessä läjässä lojuvat polkupyörät, jatkot Dynamossa, kyl maar. Aamuyöstä Mantun makkaraperunat ja kipein jaloin talsiminen Yo-kylään, palaneena, hikisenä ja onnellisena.

Paljon on vettä virrannut Aurajoessa sitten viime Ruisrockini – olisikohan viime kerta ollut 2009 tai 2010? Olen lapsekkaan innoissani tulevasta viikonlopusta – enkä vähiten sen vuoksi, että on vihdoin HELLE!

ruisrock-(3-of-3)

Festarihattu valmiina! 

Tämän vuoden kattaukseen ei kuulu omia must-artistejani, mutta hihitän ja pyörtyilen jo pelkästä ajatuksesta, että olen Pharrellin kanssa samalla maaperällä. (Onhan se nyt ihana.) Ohjelmassa on yllättävän paljon räppiä, mistä en ole ollenkaan pahoillani, toki aion räppihommien lisäksi tsekata myös Mastodonin, Pariisin Kevään ja ANTTI TUISKUN! Ai niin ja syödä – festarien ruokatarjonta on kuulemma kovasti parantunut niistä vuosien takaisista mössömätöistä.

Ehkä siis törmäämme viikonloppuna Ruissalossa! Suurin osa lipputyypeistä on loppuunmyyty, mutta perjantaille ja sunnuntaille näyttäisi vielä saavan yhden ja kahden päivän lippuja.

Hei Turku, kohta nähdään!


Kommentit ( 10 )

 • Katje kommentoi 2.7.2015 12:31

  Eika, ihana hattu, mista mista?
  Hauskaa viikonloppua!

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 2.7.2015 12:49

   Heippa Katje, hattu on Balmuirin, aito ecuadorilainen :) Hyvää viikonloppua sinnekin! (Ja oh, nyt on kesäfiilis kun jo torstaina toivotetaan hyvät viikonloput!) x

   Vastaa

 • Milena kommentoi 2.7.2015 13:22

  Jos enää lähtisin festareille, niin vain johonkin vip -aitioon, autonkuljettaja hakisi ja toisi ja leirinn sijaan olisi 5-tähden hotellimajoitus. Teininä tuli rymyttyä festareilla ihan kylliksi, ja muistan mm. Ruisrokista kuinka käveltiin kerran toi via Dolorosa koko porukka viinipullo hameen alle jesarilla teipattuna. Oi niitä aikoja…. :D

  Vastaa

 • HanKo kommentoi 2.7.2015 14:22

  Juuh tuota mää sanon vaan näin että: Pommac ja viski.

  Vastaa

 • Petra kommentoi 2.7.2015 14:32

  Eloisaa rokkia! Mun salakuljetusmetodit paranivat heittämällä sen jälkeen kun nain kokeneen Ruisrock-järkkärin. :D

  Vastaa

 • EmmaM kommentoi 2.7.2015 15:30

  Pakko sanoa, et odotan sun kommentteja Antti Tuiskun keikasta. Itse kävin ihan vaan muina naisina Antin keikkaa katsomassa Provinssissa, ja jäin ihan koukkuun! Playlistallani on tällä hetkellä vain yksi biisi: Keinutaan.

  Ihana viikonloppufiilis tuli tästä postauksesta, kiitos siitä :) Aurinkoisia festareita!

  Vastaa

 • Katri M kommentoi 2.7.2015 16:40

  Ja näin sitä voi yhdellä sanalla mielikuva ihmisestä kääntyä ihan uuteen suuntaan. Kyseinen taikasana oli Mastodon. Vitsit, Eeva, en olisi ikipäivänä blogisi perustella arvannut, että Ruissin kattauksesta aiot tsiigata tuon keikan. (Itsehän aion olla tuolloin eturivissä, heh.) Pariisin Keväät ja Antti Tuiskut sen sijaan uskon heittämällä ;) Hyviä festarointeja! Tulen sanomaan heipat jos polut sattuvat risteämään :)

  Vastaa

 • Noora kommentoi 2.7.2015 18:02

  Ruisrockista löytyy tänä vuonna myös naapurimme pyörittämän LAADUKKAAN sushimestan Käpylän Majakan sushimobiili. Nämä tyypit ovat todella perehtyneet sushin tekoon, sushibuffat voi unohtaa maistettuaan saman tien. Käy siis ihmeessä testaamassa myös laatusushia (jos vaan jonottaa jaksaa, jonoa nimittäin ihan varmasti on!)

  Vastaa

 • A kommentoi 2.7.2015 18:29

  Itse en kyllä pystyisi enää festareille, mutta odotan innollaa sinun tunnelmia ja ajatuksia tämän vuoden ruisista. Tehän olette Pharellin kanssa melkein ”tight”, kun olette kerta samassa paikassa samaan aikaan–se on jo yksi askel kohti ystävyyttä hahaha

  Vastaa

 • Marit kommentoi 12.7.2015 09:00

  Oman Ruisrock-historiani helmi ja Ruis-listan ehdoton must on Michael Monroe <3 Mentiin kaverin kanssa sattumalta sen keikalle ja löi ällikällä – mieletön lavaesiintyminen, rokkikarisma ja sex appeal! Ei tiedetty yhtäkään biisiä mutta 5 min päästä hoilattiin kertsiä täysillä! Menkää kaikki ihmessä Miken keikalle niin kauan kuin se on vielä ohjelmistossa (toiv. kasvissyöjä&absolutisti -dieetti antaa monta lisävuotta!) Tässä videosso makupaloja mikinkäsittelytaidoista – energia on edelleen sama kuin 80-luvulla https://www.youtube.com/watch?v=XhAbtZXu2RU&list=RDEMuJkgUjZFz5USVPUMYSjCdQ&index=2

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *