Juhlin synttäreitäni tänä vuonna varsin matalalla profiililla, mutten sentään niin matalalla etten olisi kehitellyt päivää varten omaa cocktailia. (Tämä on mielestäni onnistuneiden kemujen tärkeimpiä oivalluksia: en edes yritä tehdä cocktaileja monikossa vaan päätän aina yhden ”päivän cocktailin” joita fiksaan illan mittaan kaikille halukkaille. Ei-halukkaat saavat juoda valkkaria tai purra kynsiään.)
Greippimehulla maustettu gin&tonic sopii meille, joiden suupielet eivät käänny kitkeristä mauista ruttuun vaan tyytyväiseen ja onnelliseen hymyyn. Ei siis drinkki ihan kaikkien makuun.
Verigreippi tuo klassiseen g&t:hen aavistuksen hedelmäisyyttä ja raikkautta, mutta mikä tärkeintä se tekee siitä hurmaavan hailakan vaaleanpunaisen värisen. Ja tuo sen tiukasti sesonkiin kiinni – paras sitruskausi alkaa nyt ja kestää koko talven.
Käytä ehdottomasti tähän drinkkiin tuorepuristettua verigreippiä. Greipit ovat niin mehuisia että muutamalla greipillä teet drinkit jo isommallekin joukolle. Makuun vaikuttaa tietysti myös tonic-vesi, jotka ovat merkistä riippuen ihan eri makuisia. Omat suosikkini ovat Fever Tree ja Fentimans.
Verigreippi gin&tonic (yksi annos)
4 cl giniä
4 cl tuorepuristettua verigreippimehua
10 cl tonic-vettä (tai maun mukaan)
reilusti jäitä
verigreippisiivu