Ruoka

Bataatti-kikhernesalaatti tahinikastikkeella

7.2.2015

Tätä ohjetta toivottiin uusintana: se ruokaisa salaatti, jonka kastikkeessa on MAKUA. Täältä pesee!

Bataatin sijaan tämän salaatin voi tehdä mainiosti myös porkkanoista. Ja kikherneet voi vaihtaa linsseihin, oikein hyvää niinkin.

reseptit1

Bataatti-kikherne-fetasalaatti tahinikastikkeella

(kahdelle)

1 keskikokoinen bataatti (500-600 g)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1 puntti persiljaa
100 g vuohenfetaa

kastike:

1 tl tahinia eli seesam-tahnaa
1 rkl tuoretta sitruunamehua
1 tl jauhettua juustokuminaa
hyppysellinen cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
3-4 rkl neitsytoliiviöljyä

 Kuori bataatti ja leikka reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita uuninkestävään astiaan, lorauta päälle öljyä ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa n. puolisen tuntia, tai kunnes bataatti on pehmennyt ja kauniisti ruskistunut.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Silppua persilja. Sekoita keskenään bataatti, kikherneet ja persilja.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset paitsi oliiviöljy. Lisää oliiviöljy joukkoon nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike bataatin, persiljan ja kikherneiden joukkoon. Murustele päälle feta.

Salaatin voi tehdä lämpimistä tai jo jäähtyneistä paahdetuista bataateista. Tarjoile esimerkiksi leivän ja hummuksen kanssa.

Aamu hallissa
5. helmikuuta

Saattaisit pitää myös näistä

  • Riikka 7.2.2015 at 6:16

    Oon tehnyt tätä myös paahdetusta punajuuresta. Sekin toimii!

    • Eeva Kolu 8.2.2015 at 12:01

      Kiva idea ja varmasti toimii!

  • Aino 7.2.2015 at 8:27

    Nammmskis, mikä kombo! Oon muutenkin ihan heikkona bataattiin… Mennee kokeilulistalle.

    • Eeva Kolu 8.2.2015 at 12:01

      Suosittelen 🙂

  • Sari 8.2.2015 at 6:05

    Nyt pitäa kiittää sinua isosti Eeva tästä ohjeesta. Poimin ylös esiteltyäsi sen ensikertaa ja siitä lähtien se on ollut aivan lempiohje ja meidän kasvisruokapäivien pelastus. Siis syy, että niitä ylipäänsä joskus on. Tämän ainekset (no bataatti ja tuore yrtti pitää kipaista kaupasta) meillä on kaapissa aina. Tuo yhdistelmä on jotenkin aivan jumalaisen hyvää. Laitan myös kategoriaan lohturuoka, siinä on jotain turvallisen pehmeän pyöreää. Ja kastikkeen ja fetaa määrää yleensä liioittelen omassa versiossa. Kiitos.

    • Puuhapiukku 8.2.2015 at 8:57

      Minkä merkkistä vuohenjuustoa tässä käytät? Vuohenjuusto on jäänyt vähälle käytölle (barcelonassa esim. sai aivan älyttömän hyvää vuohenjuustosalaattia, mutta kotimaassa sen käyttö on jäänyt todella vähiin, liekö sen takia että täältä on vaikea löytää hyvää vuohenjuustoa ihan marketista). Kerro siis jos voit suositella jotain ja jakakaa toki muutkin maistuvat vuohenjuustomerkkinne!

      • Eeva Kolu 8.2.2015 at 12:01

        Heippa, fetaa siis käytän. Vuohenjuustoa sekin toki on jos on vuohenmaitoon tehty, mutta eiks suomessa yleensä vuohenjuustolla tarkoiteta nimenomaan sitä mitä sanotaan Ranskassa chevreksi? En usko että se sopis tähän salaattiin kauhean hyvin..

    • Eeva Kolu 8.2.2015 at 12:01

      Voi, kiva kuulla että tästä on tullut vakkarikamaa 🙂

  • Shoegal 8.2.2015 at 3:44

    Kiitos uudelleenjulkaisusta, tämä on mullakin ollut vakioruokana sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran tämän reseptin sulta bongasin. Taivaallinen salaatti, niin vähän aktiivista tekoaikaa vaativa vieläpä 🙂

  • Saara 8.2.2015 at 8:17

    Niin hyvää 🙂 En ikinä tee ruokaa reseptien mukaan mutta tuo kombo vaikutti niin hyvältä, että oli pakko kokeilla ja namskis! Kotona ei ollut kikherneitä joten vaihdoin ne kidneypapuihin ja hyvää siis sekin! Kiitos 🙂

  • Marjaana 9.2.2015 at 6:32

    Tämä salaatti on helppo ottaa evääksi ja on myös todella hyvää! Toivoisin että julkaisisit uudelleen myös toisen bataattisalaattisi ohjeen, sen mihin tuli linssejä ja kastikkeeseen limeä ja valkosipulia. Se on yksi lempisalaateistani ja säikähdin kun en enää päässyt vanhan blogisi arkistoista sen reseptiä katsomaan.

  • linnea 9.2.2015 at 7:16

    AAH tein tätä salaattia ja poikaystävä kysyi että halusit sitten ihan maanantai-iltana kunnolla panostaa. En aio kertoa kuinka helppoa salaatin tekeminen oli.. Lisäsin ohjeen kastikkeessa ja harissatahnassa marinoitua tofua ja korvasin kaupasta loppuneen persiljan korianterilla. Taivaallista! Kiitos.

    • Eeva Kolu 9.2.2015 at 7:51

      Mahtavaa! Korianteri sopii varmasti myös ihan loistavasti tähän.

  • http://howsheloves.blogspot.fi/ 9.2.2015 at 8:32

    Heippa! Tää ehkä tuli vastauksena mm. minun toiveeseeni? Kiitos; mutta hih, pakko paljastaa, että tilauksessa oli siis se bataattilinssi-salaatti, mikä ilmeisesti jotenkin sai vähän kuin lähtönsä siitä siun bataattilinssimuhennoksesta..? Tätäkin pitänee testata, mutta siitä toisesta on tullut yksi keittiöni klassikoista. Ah. Ehkä se toinenkin bataatti vielä pääsee eettereille takaisin? Ainakin miun mielestä se ansaitsis paikkansa! 🙂 Kivaa viikkoa Eeva!

    Päivi

  • Elli 11.2.2015 at 6:12

    Kiitos ohjeesta! Tein tätä eilen ja oli ihan älyttömän hyvää. Kun bataatit on vielä vähän lämpimiä, niin toimii tosi hyvin. Ja kastike, ah! 🙂