Ruoka

Toiveuusinta: shakshuka, brunssiruokien ykkönen

24.1.2015

Olen viimeisen viikon elellyt raksamuijan elämää, johon lauantaibrunssien sijaan kuuluvat työmaalla tempaistut noutokahvit. Kukaan ei taida kaivata ohjetta noutokahville, joten nyt toiveuusintana resepti shakshukalle, joka kuuluu brunssiruokien eliittiin.

Tomaatti, kananmunat ja mausteet muodostavat ruuan ytimen ja niihin en kajoaisi, mutta muuten ohjeessa on paljon muuntelun varaa. Voit esimerkiksi vaihtaa kikherneet linsseihin, lisätä chorizoa, jättää paprikan pois tai lisätä muita vihanneksia, esim. kesäkurpitsa sopii tähän aika hyvin.

reseptit3

Paprika-feta-shakshuka

(kahdelle)

1 sipuli
1 pieni punainen paprika
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta (mieluiten savustettua)
cayennepippuria maun mukaan
1 tlk (285 g) kikherneitä
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
50-100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

 Kuutioi sipuli. Leikkaa valkosipuli ja paprika viipaleiksi. Kuumenna mieluiten täysvalurautaisella paistinpannulla oliiviöljy ja kuullota sipulia ja paprikaa n. 5 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sen jälkeen valkosipuli, juustokumina, paprikamauste ja cayennepippuri ja kuullota minuutti. Lisää joukkoon kikherneet ja säilyketomaatit. Riko säilyketomaattien rakenne lastalla, kiehauta ja anna sen jälkeen porista hissuksiin n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä kastikkeen poristessa uuni grillivastuksella 200 asteeseen.

Kastikkeen poristua vartin verran riko päälle kananmunat ja murustele päälle feta. Siirrä pannu uuniin grillivastuksen alle 5-10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Jos et omista täysrautaista paistinpannua, voit myös siirtää kastikkeen paistinpannusta uunivuokaan ja lisätä vasta sen jälkeen kananmunat ja fetan.

Rapsauta vielä kananmunien päälle suolaa ja mustapippuria. Tarjoile silputun tuoreen korianterin kera.

Parasta juuri nyt
(Melkein) täydellinen kahvila

Saattaisit pitää myös näistä

  • Katri 24.1.2015 at 8:03

    Ai niin tämäkin oli sun blogista! Ihan vakkaria meidän laiskoina sunnuntaipäivänä. Ja hyvää.. Kiitos !

    • Eeva Kolu 25.1.2015 at 7:29

      Kiva kuulla, että on maistunut! 🙂

  • citru 25.1.2015 at 10:25

    Hei, minkälaista työtä siis teet freelancerina?
    Tyylisi on ihan erilainen kuin itselläni, mutta silti tykkään mielettömästi blogistasi!

    • Eeva Kolu 25.1.2015 at 1:12

      Kiitos, kiva kuulla! Teen lehtijuttuja, oon mukana kirjaprojekteissa ja teen myös kaupallisia sisältöjä 🙂 Ja tietty tätä blogia!

  • olle 26.1.2015 at 6:23

    Näyttä hyvältä, tätä pitääkin testata! Otsikosta sen verran että brunssiruokien ykkönen on tosin omasta mielestäni silti Eggs Benedict 😉

    • Eeva Kolu 28.1.2015 at 8:11

      Joo, kyllä benkkukin kelpaa 🙂

  • Minna Uu 27.1.2015 at 4:46

    Kävin katsomassa tätä reseptiä, mutta lopulta tein shakshukaa ekaa kertaa tämän ohjeen mukaan: http://www.designsponge.com/2014/10/in-the-kitchen-with-green-kitchen-stories-hummus-and-shakshuka.html
    Jäin miettimään, onko hummus tavallinen lisuke tuolle?

    • Eeva Kolu 28.1.2015 at 8:09

      Samoilta seuduilta tulevat eli varmaankin on 🙂

  • Hanna 5.2.2015 at 4:03

    Valmistin tätä juuri, ja on kyllä hyvää! Toimii, vaikka onkin ihan vaan torstai-ilta enkä ole brunssilla vaan syön yksin kotona 🙂

  • Perjantain parhaat – Noora & Noora 15.1.2016 at 3:02

    […] kerta, kun Noora H. vinkkasi jonkun Eeva Kolun reseptin. Tällä kertaa kyseessä oli shakshuka, joka mainitaan monesti brunssiruokana, mutta joka menee mainiosti iltapalana. Talvisaikaan se […]