Torstailounas

fumees-(1-of-8)

Taas yksi hyvä päivä takana. Kuvaukset, kukkia, viiniä, balettia ja lounas hyvässä seurassa.

fumees-(7-of-8)

Hain aamulla kiskalta kukkia – helmililjat ovat saapuneet. Tuo oli lapsena lempikukkani, koska se näytti ”Barbien viinirypäleiltä”. Tykkään yhä, tosin nykyään siksi, että se enteilee kevättä.

fumees

fumees-(2-of-8)

Sain postissa pari pulloa Les Fumées Blanchesia, kuulemma ystävänpäivän varalle. Varsinaisen ystävänpäivän vietän uusia kylpyhuoneen kaappeja asentaessa, joten kutsuin ystävät lounaalle tänään.

fumees-(4-of-8)

Olin ennen vannoutunut sauvignon blanc -tyttö, ja tämäkin viini on noilta ajoilta tullut hyvin tutuksi. Olen ostanut Fuméesia usein sinisimpukoiden kaveriksi ja kesällä grillibileisiin, koska sitä saa myös tonkassa ja se soljuu mainiosti keskustelujen lomassa lasista alas.

Viini on hapokas ja raikas, vähän ärhäkkäkin. Koska lähi-Siwassa ei ollut simpukoita (jännä) paritin viinin kasvispastan kera – hyvä ratkaisu.

fumees-(8-of-8)Après déjeuner. Ihana näky.

Olette muuten kovasti toivoneet enemmän viinijuttuja. Koetan keksiä jotain kivaa sille saralle lähitulevaisuudessa – saa esittää toiveita!

Viini saatu blogin kautta.

 


Kommentit ( 9 )

 • Heidi kommentoi 12.2.2015 19:23

  Nam, näyttää herkulliselta! Voisikos tänne blogiisi toivoa myös vinkkejäsi hyvän misokeiton loihtimiseksi?

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 12.2.2015 20:03

   Mä en osaa tehdä erityisen hyvää misokeittoa :D

   Vastaa

 • Noora kommentoi 13.2.2015 01:30

  Olin jo päättänyt ostaa kotiini tummaa puuta olevan ruokapöydän, mutta tuo ensimmäinen kuva näyttää ah niin raikkaalta, että täytyy varmaan laittaa mietinnät uusiksi! :)

  Vastaa

 • Vilma kommentoi 13.2.2015 07:09

  Eikä, mulla oli samanlaiset suunnitelmat torstaille! Koska en varsinaisena ystävänpäivänä ole kaupungissa, päätettiin viettää hyvän ystäväni kanssa ystävänpäivää eilen, käytiin ulkona syömässä, ja loppu ilta vaan istuskeltiin kynttilöiden valossa ja naurettiin.
  Ja noi kukat muuten näyttää niin ihanilta että pakko varmaan lähteä metsästämään! :D

  Vastaa

 • Hanna kommentoi 13.2.2015 08:43

  Viinijutuista tuli mieleen, että kiitos kun vinkkasit syksyllä ensimmäistä kertaa Turussa järjestettävästä Viinimaan Mikä Viini! -tapahtumasta. Vein miehen sinne yllärinä ja se viimeksi eilen kehui kuinka kiva tapahtuma se oli ja että olispa kiva päästää vastaavaan uudestaan. Mun tyttöystäväpisteet nousi niiiiin paljon sen ansiosta, KIITOS! :)

  Vastaa

 • Lotta kommentoi 13.2.2015 08:55

  Moi! Hyvännäköstä pastaa! Onko sille reseptiä

  Vastaa

 • Amanda kommentoi 13.2.2015 09:09

  Aaaah, kaikki mikä on barbien-jotain, on niin nostalgista ja parasta! Meidän perheessä elävä legenda toisaalta kertoo karua totuutta siitä, mitä tapahtuu kun lapsen mielikuvitus pääsee valloilleen: erään pääsiäisen jälkeen äitini ihmetteli, minne timanttiset kihla- ja vihkisormukset on hävinneet. Ilmoitimme siskoni kanssa kirkkain silmin, että käytimme niitä pääsiäistipujen kruunuina. Ne oli sitten ilmeisesti hävinneet rairuohojen ja niiden koristeena olleiden pikkutipujen mukana roskiin… Äiti oli aika iloinen :D

  Vastaa

 • Lora kommentoi 13.2.2015 11:49

  Lasillinen viiniä lounaalla kuulostaa aika hyvältä :)

  Tiesitkö muuten tästä toukokuun tapahtumasta: http://grandchampagnehelsinki.fi/

  Vastaa

 • Päivi kommentoi 13.2.2015 12:19

  Oi! Ihania luumu-/kirsikkapuun oksia maljakossa! Kuvan nähtyäni oli pakko painella keskustan Stockalle katsomaan joko niitä on saatavilla. Olihan niitä. En malta odottaa että ensimmäinen nuppu puhkeaa kukkaan.. Jos jokin asia merkkaa kevättä niin versot ja varvut ja nuput.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *