Uusin podcast-suosikki: Mystery Show

Tiedän, että monien elämään on Serialin loputtua jäänyt podcast-tyhjiö.

Ei hätää, olen tullut täyttämään sen! Tai siis, nainen nimeltä Starlee Kine on, minä toimin vain viestintuojana.

Olen jäänyt koukkuun Kinen Mystery Show -podcastiin. Lähden iltaisin pitkälle kävelylle ja haahuilen pitkin Helsingin katuja kuulokkeet korvilla – ihan parasta.

mysteryshow-(1-of-1)

Joka jaksossa Kine ratkaisee jonkun puolesta tätä vaivaamaan jääneen mysteerin. Loch Nessin hirviöstä, Bermudan kolmiosta tai JFK:n salamurhasta ei tässä nyt ole kyse, vaan pienten ihmisten pienistä mysteereistä – kenelle kuului mudasta löytynyt erikoinen vyönsolki? Miksi Britney Spears valokuvattiin tuntemattoman kirjailijan kirja kädessään? Rakastan sitä, kuinka tavallisten ihmisten arkisista jutuista kasvaa suuria tarinoita – ajatella, millaiset jännityskertomuksen ainekset jokaisen meidän elämä pitää sisällään.

Mysteerien ratkeamisen lisäksi parasta podcastissa ovat ehkä ne hetket kun tutkimus eksyy sivuraiteille ja Kine jää juttelemaan kohtaamiensa ihmisten kanssa milloin mistäkin.

Kinellä on pitkä historia podcastien tekijänä – hän on tehnyt mm. Serialin emosarjaa This American Lifea. Tuotanto on ammattimaista, hyvin rullaavaa ja todella viihdyttävää.

Ensimmäinen jakso ei ole superhyvä, mutta kakkososasta homma lähtee tosissaan rullaamaan.

Ainoa valituksen aiheeni: jaksoja on julkaistu vasta viisi, enkä löydä mistään tietoa, milloin tulee lisää! Vauhtia sinne mysteeriratkomoon ja vähän äkkiä!


Kommentit ( 22 )

 • mia k. kommentoi 8.7.2015 09:37

  :) mustakin juuri ns arkisten tapahtumien ihmeellisyydet on sitä parhautta! Jaksan kuunnella ihmisten tarinoita, jotka kuule, todella ovat tarua ihmeellisimpiä juttuja! Niihin ei kyllästy.. :D

  Vastaa

 • Johanna kommentoi 8.7.2015 09:38

  Jee kiitos vinkistä! Onko sulla vielä jotain muita Podcast -vinkkejä? Kaipaan junamatkoille jotain kevyttä kuuntelemista, mutta itse en löydä kuin jotain kuivia asiaohjelmia…

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 8.7.2015 16:30

   Ikävä kyllä en oo itsekään löytänyt muita midtä kauheasti innostuisin :( vinkkaan heti kun löytyy!

   Vastaa

 • Hanna kommentoi 8.7.2015 09:45

  Mua hävettää tunnustaa mutta en osaa käyttää podcasteja! Siis mihin niitä ladataan ja pitääkö olla joku sovellus? Kuulostaa kyllä mielenkiintoisilta.

  Vastaa

  • Hanna-Mari kommentoi 8.7.2015 13:22

   iPhoneissa ainakin on valmiiksi ladattuna ”Podcastit”-sovellus, jossa niitä tilataan ja ladataan jaksoja. Luulisi että muissa älypuhelimissa homma toimii samalla tavalla.

   Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 8.7.2015 16:32

   Moikka Hanna, jos sulla on älypuhelin niin siinä on tod. näk. valmiina tosiaan sovellus, ja tietokoneelle voit ladata niitä iTunesin kautta. Usein podcastit voi myös kuunnella suoraan podcastin omilta kotisivuilta, mutta kännykkäsovellus on kyllä näppärin!

   Vastaa

 • PikkuPilvi kommentoi 8.7.2015 11:04

  Jee danke shöön tästäkin vinkistä – sain aikoinaan juuri sinun blogistasi vinkin Serialiin ja se oli menoa se! Ihanaa kuunnella englanniksi tarinaa, alanpa luukuttamaan näitä seuraavaksi :)

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 8.7.2015 16:31

   Hei kiva! Serial oli kyllä hiton koukuttava!

   Vastaa

 • Karita kommentoi 8.7.2015 13:33

  Mystery Show on ihan paras! Tunnen olevani täysi hipsteri kun löysin sen jo kun ensimmäinen jakso oli vasta tullut pihalle. Se ilon määrä, jonka sain osasta viisi, on jotain ihan sanoin kuvaamatonta.

  Oletan, että pitivät/pitävät pientä taukoa kun pitää mysteerejä hakea ja ratkaistakin, ja mahdollisesti tuossa viettivät lomaakin.

  Seuraan itse sekä Starlee Kineä (https://twitter.com/StarleeKine) että Mystery Show’ta (https://twitter.com/MysteryShow) twitterissä, joten oletan, että vähintään toinen tileistä kertoo kun uusi jakso ilmaantuu.

  Vastaa

 • A kommentoi 8.7.2015 16:43

  Mahtava vinkki, kiitos. Mun mies kuuntelee non-stop podcasteja mutta en ole itse vielä päässyt mukaan. Ehkä kun intressit ovat Pretty Little Liars, Foucault, muoti ja sipsit voi olla hankalaa löytää sellaista podcastia jossa kaikki nämä yhdistyisivät. Tai sitten sitä ei ole vaan vielä keksitty. I must find my people.
  Kerrohan meille Eeva sitten kun löydät uusia podcasteja, nämä ovat mukavia vinkkeja:)

  Vastaa

 • Silli kommentoi 8.7.2015 17:21

  Suosittelen Stuff you missed in history class -sarjaa! Vaihtelevan pituisia pätkiä millon mistäkin historiallisesta aiheesta. Olen monta kertaa yllättynyt iloisesti kun aluksi kuivalta kuulostava aihe onkin osoittautunut superkiinnostavaksi.

  Vastaa

 • Emppu kommentoi 8.7.2015 19:31

  Serial-faneille Undisclosed, joka jatkaa tarinaa lakipainotteisesti. Lisäksi Serialia kommentoi monet podcastit; Serial Dynasty, Crime Writers on Serial… Mystery show’n löysin itsekin hiljattain ja viimeisin jakso oli MIELETÖN. Kuuntelen myös WTF with Marc Maronia ja etsin jatkuvasti uusia kuuneltavia… TED Radio hour NPR:n tuottamana on hyvä. Aiheena mm. 7 kuolinsyntiä.

  Vastaa

 • Siru kommentoi 9.7.2015 01:51

  Hei Eeva!
  Olisiko sinulla mitään sisustusvinkkejä/käytännön niksejä pienen kodin sisustamiseen? Muistelen että asuit melko pienessä kodissa viime syksynä myös. Uusi kotini on 27 neliötä mikä vähän jännittää tuon tilan puolesta, mutta talo on aivan huikea, joten olen kovin innoissani myös. Mietin vain miten saisin mahdollisimman avaran tuntuiseksi kodin, mutta silti kaikenlaista tarpeellista kuten sohvan, sängyn, keittiönpöydän mahtumaan ilman sillipurkkitunnelmaa. Oliko sinulla esim. kuinka iso sänky kämpässä? Olen katsellut jonkin verran sisustusjuttuja netistä ja moniin pieniin yksiöihin on laitettu yhdenhengensänky (80-90cm), mikä olisi minulle kauhistus, koska pienestä sängystä tulee mieleen ihan lastensänky (tai yksinäisen vanhuksen) ja toisekseen en ole suunnitellut nukkuvani aina yksin, heh, vaikka yksiössä asunkin. Sellaisia, jos tulee mitään erityistä mieleen tai vähemmän erityistä niin olisin kiinnostunut kuulemaan näkemyksiäsi pienistä kodeista ja siitä sisustamisesta.

  Vastaa

 • marita kommentoi 9.7.2015 05:44

  Podcastit on niin mahtava keksintö! Myös koiralenkeillä:D
  Annan siis uuden mahdollisuuden Mystery Show:lle, eka jakso ei vakuuttanut.
  Minun tämän hetken suosikki on The Moth. Lyhyitä tarinoita elämästä hyvin kerrottuna.
  Ja ehdottomasti suosittelen love + radion jaksoa The living room. Tarina jäi mietityttämään pitkäksi aikaa.

  Vastaa

 • tiaheidi kommentoi 9.7.2015 08:44

  Kiitos vinkista, kuuntelin heti eilen pari ja jain koukkuun! Serialin jalkeen koukutuin itsekin podcastehin ja olen kuunnellut monia, tyo-ja lentomatkat menevat huomattavasti mukavammin niiden kanssa. Suosikit vaihtelevat aina omasta fiiliksesta riippuen; joskus on helpottavaa kuunnella huumoriohjelmia, joskus haastatteluja tai sarjoja.

  Tassa pari lempparia 1) EarBiscuits; tata hostaavat kaksi Youtube tahtea jotka haastattelevat muita Youtube kuuluisuuksia. Haastattelut ovat hauskoja mutta menevat aina myos pintaa syvemmalle. Haastatteluja voi hyvin kuunnella tuntematta haastateltavia, tunnin jalkeen tuntuu etta tuntisikin heidat jo ja aina oppii miten monipuolisia ihmisten elamat ovat. . 2) No Such Thing as A Fish, BBCn englantilainen sarja, tyyliin ”Hyvat ja Huonot uutiset” kertaavat viikon oudoimmat asiat ja selvittavat niiden taustoja. 3) The American Life; aloitin vasta taman, mutta ymmartaakseni tama on Serialin tuottajien tekema. Kertoo aina 30min verran pienia tai suuria asioita Amerikassa.

  Suosittelen tsekkaamaan Applen Podcastien ”featured” listat, sielta loytaa aika usein hyvia suosituksia.

  Vastaa

 • lilli kommentoi 9.7.2015 22:28

  Jes kiitos taas vinkistä! Olin todellakin vailla hyvää podcastia Serialin jälkeen. En kestä kuinka mahtavia keskusteluja Mystery Show’n esim. Britney-jaksossa oli!

  Vastaa

 • Tomi kommentoi 10.7.2015 08:37

  Kiitos vinkistä! Olen viime aikoina alkanut kuunnella erinäisiä puheohjelmia musiikin sijaan työnteon lomassa, joten pitää kokeilla tätä seuraavaksi!

  Vastaa

 • Eeva Kolu kommentoi 10.7.2015 12:13

  KIITOS kaikille kommenteista ja varsinkin podcast-vinkeistä, tuolla oli itselleni ennestään tuntemattomia tuttavuuksia, jotka otan heti tilaukseen :)

  Ja tosi kiva, että moni innostui Mystery Show’sta!

  Vastaa

 • K kommentoi 10.7.2015 14:22

  Ylen Radion Dokumenttiryhmän sivuilta löytyy monia mielenkiintoisia radiodokkareita. Nykyään iso osa on myös ladattavissa.
  http://areena.yle.fi/1-1756959

  Vastaa

 • Cecil kommentoi 15.7.2015 10:22

  Brian Koppelmanin The Momentissa on tuore Starlee Kinen haastattelu eiliseltä!

  Vastaa

 • Marketta kommentoi 4.8.2015 08:38

  Oletko huomannut, että 2.8. on ilmestynyt uusi jakso?

  Vastaa

 • Karla N. kommentoi 9.2.2016 22:06

  Kiitos vinkistä! Suosituksia ja kommentteja podcasteistä voivat kiinnostuneet vaihtaa täällä: https://www.facebook.com/groups/podcastfi/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *