Welcome to the jungle

hyviajuttuja-(2-of-6)

Ah, uusi kotini alkaa jo viidakoitua. Täällä se ei ole merkki asumattomuudesta vaan päinvastoin juurikin siitä, että the lady of the house is home.

hyviajuttuja-(3-of-6)

Veriappelsiinit eivät suinkaan ole ainoa hyvä asia, joka on juuri nyt sesongissa.

Tulppaanit eivät maksa lähikaupassa suklaalevyä enempää – minulle helppo valinta, kumpaan satsaan. Ripottelen tulppaaneita joka huoneeseen, kaikkiin vapaina oleviin astioihin.

tulppaanit

Jaksan aina ihastella ja ihmetellä sitä, miten tulppaanit jatkavat kasvamistaan vaikka niiden varsi on pätkäisty poikki. Nuo keittiön pöydällä olevat ovat venyneet pituutta varmaan 15 senttiä. Reunimmaiset alkavat näyttää humalaisilta.

hyviajuttuja-(1-of-6)

Kävin hakemassa vähän myös viherkasveja, koska kotona on vaan kivempi olla kun siellä on itsensä lisäksi jotain muutakin elävää. 

Sitä paitsi viherkasvit puhdistavat ja kosteuttavat huoneilmaa – ei ollenkaan yhdentekevä juttu tässä rutikuivassa, laadultaan huonossa talvisessa sisäilmassa.

Mieluisten kasvien löytäminen keskustassa ei ollut ihan iisi juttu, kun ei voi vain ajaa Plantageniin, jossa on kaikkea. Kiersin monta tuntia keskustan kukkakauppoja ja haalin yhden kasvin sieltä ja toisen täältä.

hyviajuttuja-(4-of-6)

Aivan ihanat ruukut löysin Granitista, kun olin hakemassa sieltä säilytyslaatikoita. Nuo olivat vieläpä alennuksessa – hyvä löytö. Peura/hirvi/poro/kauris/oinas on Fredan Perobasta.


Kommentit ( 22 )

 • Sanna kommentoi 2.2.2015 17:19

  Kivoja ruukkuja ja kasveja onnistuit löytämään.
  Sain syksyllä pakkomielteen helmivillakosta, mutta en ole onnistunut löytämään sellaista Helsingin keskustan kukkakaupoista enkä Plantagenistakaan. No, jatkan etsintääni kärsivällisesti, kunnes löydän sellaisen jostain.

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 2.2.2015 18:13

   Se on kyllä kiva kasvi! En muista itsekään nähneeni aikoihin yhdessäkään kukkakaupassa. Huonekasveillakin toki on sesongit, ehkä sitä tulee keväällä tai kesällä?

   Vastaa

  • ano kommentoi 2.2.2015 19:57

   Steniuksella Lauttasaaressa on melko usein myynnissä juurikin niitä perinteisiä roikkuvia :)

   Vastaa

   • Sanna kommentoi 3.2.2015 05:48

    Hei, kiitos vinkistä! Poikkeankin siellä, kun seuraavan kerran liikun Lauttasaaren suunnalla.

    Vastaa

 • Aija kommentoi 2.2.2015 17:45

  Liity kaupunginosasi kierrätysryhmään ja haali sieltä (ilmaiseksi!) kasveja. Mä ostin viimeksi uuden huonekasvin 2 vuotta sitten – loput parikymmentä ovat tulleet ihanilta ihmisiltä naapurustosta. Ja sitten, kun kaikki rönsyliljat ja köynnökset alkavat tehdä poikasia… Oi sitä riemua, vauvakasveja!

  Terveisin,
  Huonekasvientusiasti

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 2.2.2015 18:14

   Kuulun kyllä moneenkin kierrätysryhmään mutta eipä ole vielä kasveja sattunut vastaan :) kaikkea muuta mahtavaa kylläkin…

   Vastaa

 • S kommentoi 2.2.2015 19:31

  Jos haluat hillitä tulppaanien kasvua, viileä ja matala vesi. Kauniita nuo ovat kyllä humalassakin. :)

  Vastaa

  • wille kommentoi 2.2.2015 19:50

   Omakotiasujana otan vaasin pohjalle kourallisen lunta. Pysyy vesi viileänä. Ja uudet imupinnat päivittäin.

   Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 2.2.2015 20:09

   Oi musta se on just ihanaa kun ne venyy pituutta!

   Vastaa

  • Sollemnia kommentoi 3.2.2015 01:45

   Olin tulossa kommentoimaan samaa Ü Vettä pohjalle vain muutama sentti, ja viileää, niin loppuu venyminen. Mutta toki jos siitä erityisesti tykkää. Minua viehättää enempi sotiaallinen järjestys :D

   Vastaa

 • Kaija kommentoi 3.2.2015 08:24

  Tulppaanit ja Granitin ruukut olis kiinnostaneet, mutta… Vain toiseksi alimmainen kuva näkyy (ruukkukasvi sanomalehtikääreessä), muiden kohdalla vain kuvatekstit. Kokeilin Chromella ja Firefoxilla, koneena Mac. Näkyyköhän muilla?

  Vastaa

  • Minna kommentoi 3.2.2015 08:26

   Ei näy. PC + Chrome.

   Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 3.2.2015 14:40

   Hei, kiitos tiedosta! Selvitän asiaa, mutta kysyn heti ensimmäiseksi että luetko tätä työpaikan koneelta? Jos firman koneelta on blokattu sosiaalisen median saitteja (esim. Facebook) niin se voi vaikuttaa myös blogeihin, sillä joskus tuollaiset estot saattavat blokata myös kuvahostauspalveluita kuten Flickrin, joka hostaa esim. mun blogin kuvat.

   Vastaa

 • Milja kommentoi 3.2.2015 11:14

  Mistä nuo maljakot ovat? Saman tyyppiset ovat täällä hakusessa.

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 3.2.2015 15:25

   Toinen on kirppikseltä ja toinen on joku vaaanha tyyliin Tarjoustalosta tai Ikeasta.

   Vastaa

 • Ode kommentoi 3.2.2015 11:28

  Mikä on tuo sanomalehtikääreessä oleva ruukkukasvi? Olen todella huono tunnistamaan kasveja, minun maailmassani kasvit jaetaan kestäviin ja helposti kuoleviin. Yllättäen minulla on vain niitä kestäviä, kestävät siis tulvat ja kuivuuden ja kastelun silloin kun muistaa ja jaksaa…

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 3.2.2015 15:25

   Heippa, se on pilea :)

   Vastaa

 • Katje kommentoi 3.2.2015 15:18

  Kuulin myos viime viikolla, etta jos tulppaaneja kaantaa joka paiva 45 astetta, niin estaa venymista, niille jotka siis sita eivat halua :)
  Itse en ole tata viela kokeillut, kertokaa jos kokeilette! Hollannissa tulppaanit myos edullisia, kaksi nippua 4,99!

  Vastaa

 • Anni kommentoi 3.2.2015 16:49

  Ihania kasveja olet löytänyt! Pitäisi selvästi käydä muutama vihreä kaveri ostamassa :) Voisitko vielä vinkata, mistä voisin etsiä vanhoja reseptejäsi ja oletko kertomassa lisää uuden vuoden henkarista?

  Vastaa

  • Eeva Kolu kommentoi 3.2.2015 17:03

   Hei, vanhojen reseptien arkistot eivät ikävä kyllä ole minun hallinnassani koska olen tehnyt ne asiakkaille – en siis enää itsekään pääse niihin käsiksi :( Henkari on Ella Antilan tekemä ja tosiaan pitikin muistaa mainita se blogissa :)

   Vastaa

 • Hanna kommentoi 3.2.2015 17:01

  Ihanat ruukut tosiaan! Harmi, ettei meiltä tällä hetkellä puutu yhtäkään, muuten hakisin Granitista samantien tuollaisia sinertäviä. Aijemmin löysin sieltä nättejä betonisia, ne kyllä painavat ihan tuhottomasti, amppeliin en uskaltaisi laittaa mutta tason päällä oikein passelit.

  Yleinen kommentti vielä koko blogistasi: kaikki muuttuu täydelliseksi sinun kirjoittamana! Tämä on ehdottomasti yksi lempiblogeistani, ja uusi sivu on todella kaunis.

  Vastaa

 • VM kommentoi 8.2.2015 14:59

  Tulppaanit on lempi kukkiani! Vielä muutama vuosi sitten tulppaanien tulo kauppohin ja kotiin oli itselleni kevään merkki. Sama keväinen fiilis tulppaaneista tulee yhä, vaikka taitavatkin tulla kauppoihin vuosi vuodelta aiemmin :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *