Kapselivaatekaappi Tyyli

Vaate-ehdokkaiden pääsykokeet

13.5.2024

Minulla on nykyään pieni pääsykoe, joka (melkein) jokaisen vaate-ehdokkaan täytyy läpäistä, ennen kuin sillä on mahdollisuutta päästä osaksi vaatekaappiani. Toimiakseen kapselivaatekaappi tarvitsee ennen kaikkea vaatteita, jotka ovat monikäyttöisiä, yhdisteltävissä vaatekaapin muuhun sisältöön sekä muunneltavissa tilanteen ja tunnelman mukaan. 

Jokaisen vaatteen ei tarvitse olla joka paikan ja joka tilanteen vaate. (Itse asiassa sallin itselleni jopa muutamia hupsutuksia, joita voi käyttää vain kerran pari kertaa vuodessa – esimerkiksi juhlamekot tai juhlalaukut. Tällaiset vaatteet ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu.)

Ihan joka tilanteeseen ei tarvitse uuden ehdokkaan taipua, mutta moneen tarvitsee! Haluan, että suurin osa vaatteistani on säännöllisessä käytössä ja helposti yhdisteltävissä kaikkeen muuhun, mitä kaapistani löytyy.

Kesäkaupungille – tässä hameen seuralaisena Vincen pusero, Mifukon korikassi ja Wondersin sandaalit.

Siksipä nykyään aina, kun harkitsen uuden vaatteen ostamista – olipa se jotain uutta ja kallista tai vitosen löytö kirppikseltä – esitän vaatteelle ja itselleni nämä kolme pääsykoekysymystä:

1. Keksinkö heti ainakin 3 (mutta mieluiten 5) erilaista tapaa pukea vaatteen?

2. Keksinkö ainakin 3 (mutta mieluiten 5) eri tilannetta, jossa voin käyttää vaatetta?

3. Onko vaatekaapissani jo vaatteita, kenkiä ja asusteita jotka sopivat tämän vaatteen kanssa, vai vaatisiko sen käyttäminen sitä, että ostan myös jotain muuta uutta?

Jos vastaus mihinkään näistä kysymyksistä on ei, en osta vaatetta.

Ainoa poikkeus sääntöön on, jos vaate on todella erityinen aarre, joka pääsee vaatekaappini harvojen ja valittujen paikalle, sinne jäävuoren huipulle. Sen jälkeen kun ryhdyin noudattamaan kapselifilosofiaa, en ole kylläkään ostanut vielä yhtään jäävuoren huippu – vaatetta. Mutta pidän option auki!

Vähän siistimpään työtapaamiseen – seurana H&M Premium -malliston bleiseri, Arketin ballerinat ja A.P.C.:n laukku.
Lauantaitorille (ihanaa, Hakaniemen torisesonki käynnistyy pian!): seurana &Other Storiesin puuvillaneule, Birkenstockit ja Mifukon korikassi.
Työpäivään: seurana Arketin kauluspaita, Adidaksen tennarit ja Whistlesin laukku.
Illalliselle: seurana Arketin kauluspaita, Hèrmesin kengät ja A.P.C.:n laukku.

Näin viime viikolla Marimekon liikkeessä tämän hameen. En oikeastaan joutunut miettimään lainkaan sen ostamista, koska olin etsinyt kesään sopivaa, mutta kuitenkin astetta siistimpää täyspitkää hametta jo useamman vuoden. (Yleensä maksihameet ovat aika hippi boho chic, mikä on tietenkin sinänsä ihanaa, mutta tyylillisesti ei aivan minua.) Tiesin siis, että tällaiselle hameelle on paikka auki kaapissani!

Kävin kuitenkin mielessäni läpi ylläolevan listan, ja uusi hame läpäisi pääsykokeet kirkkaasti. Itse asiassa minusta on jopa vähän huono merkki, jos uuden vaatteen hankittuaan ei heti halua mennä kotiin sovittelemaan sitä kaiken mahdollisen kanssa.

Tässä viisi tapaa, joilla ainakin aion käyttää hametta tänä keväänä ja kesänä.

Syksylläkin hame menee sitten nilkkureiden ja villapaitojen kanssa, mutta sitä ei onneksi tarvitse miettiä nyt. Halleluja!


Osa sivuston linkeistä on affiliate-linkkejä.
Kapselivaatekaappi, osa 2: oman kapselivaatekaapin koostaminen

You Might Also Like