Elämä Ruoka

Hernesaaressa (ja synninpäästö sääurputtajille)

20.7.2015

hernesaarenranta-(9-of-9)

Tiedän, tiedän, tiedän – on maailman turhinta ja epäkehittävintä mököttää säästä, koska sille ei voi mitään.

Mutta siinä vaiheessa, kun alkaa olla heinäkuun loppu ja kesän lämpimät päivät voi laskea yhden käden sormin, ei kyseessä ole enää asennekysymys. Kyseessä on asia, joka on faktuaalisesti perseestä (virallinen, tekninen termi).

Tietysti asian kanssa on fiksumpaa opetella elämään kuin murjottaa päivästä toiseen, ja sitä suosittelen kaikille. Mutta antakaa silti kavereiden vähän myös urputtaa, onhan tämä järkälemäinen pettymys johonkin purettava tai saamme koko Suomi vielä sappikiviä.

hernesaarenranta-(8-of-9)

hernesaarenranta-(2-of-9) Kesäkaupunki nyt vain ei ole sama ilman kunnon kelejä. Kyllä, terasseilla on lämpölamput, voi pukea päälle kerroksia, kääriytyä vilttiin ja istua katoksen alla.

Mutta ilman aurinkoa ja pitkiä lämpimiä iltoja, kaupungissa vain ei ole sitä samaa taikaa

hernesaarenranta-(3-of-9)

Ei kyse ole vain siitä, ettei voi maata bikineissä rannalla. Kun sää on heinäkuussa ehtaa syyskuuta, suomalaisten kesäpersoona pysyy piilossaan, ihmiset vähän enemmän omissa oloissaan.

On vähän vähemmän sitä, mitä kesässä – sen lämmön ja auringon lisäksi – eniten rakastan: epäsuomalaista spontaaniutta ja rentoutta. Yllättäviä käänteitä, päiviä ja iltoja, joista ei koskaan voi arvata miten ja mihin ne päättyvät.

hernesaarenranta-(4-of-9)

Kovasti säästä riippuvainen on myös tämä uusi, kulkureittieni varrelle hiljattain avautunut Hernesaaren Ranta. Kerran osuin sinne lämpimänä, aurinkoisena iltana ja yllätyin täysin. Moni oli valmis tuomitsemaan paikan jo etukäteen, koska kyseessä on Sedu Koskisen masinoima operaatio.

Mutta minä ihastuin. Aurinkoisena iltana meno oli kuin Rivieralla konsanaan (okei, Rivieralla ei kylllä ikinä juotaisi muovituopeista). Rentoja, hymyileviä ihmisiä (ja koiria!) tuoleilla, pöydillä, kallioilla ja laiturilla, eikä kukaan mäkättänyt että anniskelualue loppuu tähän. Monen ikäistä ja -näköistä porukkaa seurapiirikaunottarista vähän rähjäisiin veneilijöihin. 

Salsa soi, varpaiden välissä oli hiekkaa ja veneilijät kiipeilivät paljain jaloin paattiensa kansilla. Auringonlasku toi taivaalle pastelliset sävyt ja poskille punan.

hernesaarenranta-(6-of-9)

hernesaarenranta-(1-of-9)

Testasimme myös paikan ruokatarjonnan, josta vastaavat erilaiset kontteihin rakennetut ravintolat. Suosittelen burritoja ja tacoja tarjoilevaa Chalupaa, muut eivät oikein vakuuttaneet.

hernesaarenranta-(5-of-9)

 Nyt alan googlata netistä ohjeita aurinkotanssiin, jotta tännekin päästään ainakin vielä kerran tänä kesänä!

Aamun banana split
Kutsukaa manaaja, mutta ensin pannareita

You Might Also Like

 • Emppu 20.7.2015 at 12:04

  Sääurputusta vastaan täällä! Juu, kyllä se itseäkin vähän harmittaa että on harmaata, viileää ja sateista. Suurin osa ajasta menee kuitenkin sisätiloissa työn merkeissä, joten sää on mielessä vain vapaapäivisin tai työmatkalla bussissa.
  Kun oli ne kolme kesäpäivää, bongasin heti valituksia helteestä ja kun oli liian kuumaa. I mean COME ON. Nyt lähinnä häiritsee tuo sääurputus, kun se on Se Aihe. Selailen sitten instaa tai blogeja, joka puolella kirotaan säätä ja odotetaan hellettä. Talvella odotetaan kesää ja kesällä manataan sadetta… Argh. Jos tämä Suomen ilmasto ei miellytä, voi muuttaa pois!
  Itse pysyn vielä positiivisena ja otan tämän sään jopa huumorilla. Ja hei, ei ole pahat allergiat sateen ansiosta. Vähänkö on myös ilma raikas ja luonto kauniin vihreä! 😉
  Mukavaa viikkoa Eeva!

 • A 20.7.2015 at 3:42

  “epäsuomalaista spontaaniutta ja rentoutta”-Eeva Kolu.’
  Itse kävin samasta aiheesta tänään keskustelua eräänulkomaalaisen kanssa. Miksi me ei voida olla edes vähän spontaaneja? Huomaan sen kavereista kun he eivät ikinä saa suunnitelmia sovitettua. Me ei voida vaan viettää yhteinen viikonloppu vaan sitä täytyy suunnitella ja suunnitella kunnes se ei voi tietenkään toteutua kun kaikilla on “jotain” ja sitten aina harmitellaan kun ei ikinä tehdä mitään yhdessä:D Valintojen maailma.
  Itsekin kävin Hernesaaren sedulassa pari viikkoa sitten piipahtamassa. Ehkä se, ettei ollut vessoja tai käsinpesu mahdollisuutta hieman pelotti mutta kunhan ei tarvinut käyttää WC-tiloja oli oikein mukavaa (siirryttiin kyllä sen yhden juoman jälkeen mattolaiturille nauttimaan hiljaisuudessa). Suomi kyllä kaipaa vähän tälläistä rentoutta ja spontaaniutta.

 • ehehhees 20.7.2015 at 5:20

  Ihan kiva ja lämmin kesä on ollut. Itse en ole palellut kertaakaan, onhan jokapäivä ollut ainakin sen 15astetta ja yleensä reilusti enemmän, auringonpaisteessa on liian kuuma jne. Eikai kaupungissa muutenkaan sellaiset helteet että pitäisi olla alasti, että pystyy hengittämään ole kovin yhteensopiva yhdistelmä sivistyneen pukeutumisen yms kanssa. Toki en toivo että sataisi ainakaan pitkiä aikoja putkeen.

 • Katri 20.7.2015 at 5:43

  Kiitos Eeva ihanasta blogista! Muistelen lukeneeni sua Trendistä vuosia sitten ja löysin blogisi muutama kk sitten. Jo tänne tuleminen rauhoittaa ja muistuttaa arjen pienten asioiden tärkeydestä: kaunis banneri, yksinkertaiset ja tarkat sanavalinnat joka kohdassa. Välillä iskee kateus vapaudestasi ja heti perään muistan, ettei oma verenpaine kestäisi freelance-hommia. Kiitos myös siitä, että vaikka kirjoitat vitsaillen ja tuoden asioiden vaaleanpunaiset puolet esiin, et liioittele tai aseta itseäsi jalustalle. On kiva lukea (tähän kursivointi) asioista. Tosi mukavaa kesää, luin että sinne tulisi nyt helteet 😉

 • Eeva Kolu 20.7.2015 at 6:14

  Kiitos kaikille kommenteista! NYT PAISTAA, JEE!!!!

 • MariJohanna 21.7.2015 at 10:25

  Hei Eeva ja kiitos kun kirjoitat!!
  Kyllä säästä saa urputtaa. Ja sehän auttoikin, jos nyt paistaa!! Asun kaupungissa, jossa asteet nyt kesällä on olleet lähellä 40… Hieman toisenlaista sääurputusta siis täällä… 🙂
  Mulla olisi kysymys vapaaehtoistyöstä jota teit Meksikossa koulussa; mikä pestisi oli?

  Kiitos etukäteen ja ihanaa kesän jatkoa!!
  Mari

  • Eeva Kolu 21.7.2015 at 12:38

   Opetin englantia paikallisille! Päädyin sinne kielikoulun kautta jossa itse opiskelin espanjaa, oli hyvin “unofficial” ja spontaani juttu eikä siis mennyt minkään virallisen järjestön kautta. Oli ihan huippuhomma, tapasi ihania ihmisiä, suosittelen!!

   • MariJohanna 21.7.2015 at 2:52

    Kiitos vastauksesta!! Suunnitelmissa ja haaveissa on mennä tekemään vapaaehtoistyötä kouluun Meksikossa, joten tuo oli kiva kuulla!

 • Meikkis 21.7.2015 at 11:38

  Eeva ihanainen! 🙂
  Aurinko on paistanut lähes joka päivä Helsingissä ja asteita on ollut ihan kesäisesti (ei me asuta Etelä-Euroopassa) kuitenkin. Positiivisuutta kehiin neiti! 🙂
  Mikset koskaan hymyile täysillä? Hymyile niin että hampaat näkyy, alkaa tämä sääkin runtua paremmalta! Kokeile:))))
  On outoa tuo tekohymy… Etkö iloitse oikeasti:(
  Kokeile kunnon hymyä! Elämä muuttuu aurinkoisemmaksi!
  🙂

  • Eeva Kolu 22.7.2015 at 5:49

   Melkoisia oletuksia. Anna sinäkin kaikkien kukkien kukkia ja tuomitse vähän vähemmän, hymyjä on monenlaisia 🙂 Hyvää kesää sinullekin!

  • j 22.7.2015 at 12:58

   Hei,
   ihmisen tavasta olla valokuvissa ei vielä paljoa voi päätellä. Voi kertoa esim. henkilön suhteesta kuvaustilanteeseen…mutta en lähtis tekee noin perusteellista mielen analyysia :).

 • LottaA 22.7.2015 at 2:42

  “On vähän vähemmän sitä, mitä kesässä – sen lämmön ja auringon lisäksi – eniten rakastan: epäsuomalaista spontaaniutta ja rentoutta. Yllättäviä käänteitä, päiviä ja iltoja, joista ei koskaan voi arvata miten ja mihin ne päättyvät”.
  Kiitos Eeva, jälleen kerran. Jälleen kerran toit sanoiksi sen mitä aina yritän kesästä selostaa, ” siis se lämpö illalla ööh spontaanius mmh ja siitä tuleva fiilis niinkun siitä lämmöstä..niinku taika tavallaan, vaikka seuraavana päivänä ois töitä” Kiitos ja niin paljon hymyjä, spontaaniutta, jätskiä ja ihanaa sun kesään jota onneksi on vielä jäljellä! 🙂

  • Eeva Kolu 22.7.2015 at 5:49

   Haha, kiitos Lotta! Kova luotto elokuuhun 😉

 • Ninja 22.7.2015 at 1:54

  Kyllä saa säästä mököttää! Olen mököttänytkin, vaikka tiedän, ettei se tilannetta mihinkään muuta. Eikä kyse ole vaan asenteesta, tai musta tuntuu -fiiliksestä, ukkini oli tutkinut tilastoja ja viimeksi näin kylmä kesä on ollut 1956. 🙂 Kyllä kesään kuuluu saada lähteä ulos ilman varsinaisia ulkovaatteita. Kesällä varpaiden kuuluu elää kokonaan ilman sukkia (no treeneihin lenkkareihin saa laittaa) ja ihossa pitää päivän päätteeksi tuntua pieni kuumotus. Terassilla istuminen puoli tuntia huulet sinisinä hokien “kyllä tässä tarkenee” ei ole sama asia kun hellemekko päällä lämmöstä nauttien. Viime kesä oli lämmin, ja yksi parhaita juttuja oli illala pumppitunnin jälkeen jäädä kotimatkalla “vahingossa” terassille palauttavalle oluelle hikisenä jumppavaatteissa. Kun oli niin lämmin! Sitä kaipaan. Mun mielestä tällaisessa maassa ei ole kohtuutonta toivoa edes muutamaa lämmintä viikkoa, jolloin voi elää rennommin ja kuten itse kirjoitit spontaanimmin! Aion kyllä luultavasti mököttää vähän lisää, jos se vaikka kuitenkin jotenkin vaikuttaisi ensi kesän säähän 😀