Ruoka

Kesän helpoin piirakka (vannon kautta kiven ja kannon)

1.1.2015

reseptit15Tuossa yhtenä päivänä olin kutsunut kavereita kylään. Makasin rannalla kutsuajankohdan lähestyessä ja mietin, että nyt voin joko jatkaa rannalla makaamista tai lähteä kotiin leipomaan.

Valitsin rannalla makaamisen ja päätin, että keksin kaupassa jonkin hätäratkaisun.

Hätäratkaisun nimi on kesän, maailman ja historian simppelein mansikkapiiras.

reseptit13

Voitaikina on yksi niitä asioita, jotka ovat valmiina kaupasta ostettuinakin täysin kelvollisia, joten sitä käyttää ihan mielellään. (Muista kuitenkin tarkistaa, että kyseessä on nimenomaan voitaikina eikä lehtitaikina, joka tehdään margariinista.)

Tässä mansikkapiirakassa on kolme raaka-ainetta. Maku on herkullinen ja valmistustapa ei voisi olla juuri yksinkertaisempi. Piirakka on sikälikin kiva, että se ei ole ollenkaan liian makea.

reseptit14

Jos haluaa, voi piirakan seuraksi vatkata kermavaahtoa, tai tehdä kuten minä: sekoittaa kermavaahtoon pari teelusikkaa sokeria, aitoa vaniljaa ja desin maitorahkaa. (Myös mascarpone tai maustamaton tuorejuusto toimii.)

reseptit16

Piirakasta saa erityisen näyttävän (ja vähän nopeamman tehdä), jos käyttää isokokoisia, kauniita mansikoita. Meidän lähikaupassa oli vain miniversioita, joiden asettelussa on pikkuisen enemmän hommaa.

Maailman helpoin mansikkapiiras

3-5 dl tuoreita mansikoita
1 pkt valmista voitaikinaa (iso levy)
n. 1-2 rkl ruokosokeria

Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista mansikoista kannat ja leikkaa siivuiksi.

Kauli voitaikina ohuehkoksi levyksi leivinpaperin päällä ja asettele mansikat päälle. (Jätä reunoille reilu sentti tyhjää.) Ripottele mansikoiden päälle ruokosokeria.

Paista n. 20-25 minuuttia, kunnes mansikoista on alkanut irrota mehua ja piiraan reuna on kullanruskea.

Tarjoile kermavaahdon kera tai sekoita 2 dl:n vatkattua kermaa pari teelusikkaa sokeria, aitoa vaniljaa ja desi maitorahkaa/mascarponea/maustettua tuorejuustoa.

Käsintehtyä
Enää en ole nälkäinen

Saattaisit pitää myös näistä