Ruoka

5. helmikuuta

5.2.2015

Aamusta asti mielessä on ollut vain yksi asia. Päiväohjelmani on pyörinyt sen ympärillä. Milloin, missä?

Runebergintorttu. Muuta en ole tänään kyennyt ajattelemaan.

runebergintorttu-(1-of-1)

Töiden ja tapaamisten välissä ehdimme ottaa kaverin kanssa nopeat kahvitreffit. Täyttymys saavutettu! Tai siis ei ihan. Ostin vielä toisen kotiin, tanssitunnin jälkeiseen palautumiseen.

Totta puhuen olin kyllä syönyt pari jo etukäteen… tietenkin vain testatakseni, mikä on hyvä, ettei suinkaan kävisi niin, että virallisena runeberginpäivänä tulisi syötyä kuiva torttu.

runebergintorttu1

Jos minulta kysytään, kaupungin paras on Kakku- ja leipäkeisarin, tuossa yllä. Kannattaa aloittaa pohjasta, joka on paras pala – sinnehän se kaikki rommi on valunut.

Tosin keisarin tortussa on hyvin vaatimaton ja kitsas kuorrutus. Täydellinen runebergintorttu olisikin Kakku- ja leipäkeisarin torttu Kanniston yltäkylläisellä kuorrutuksella (ensimmäisessä kuvassa).

Kannisto ja keisari, voisitteko tehdä ensi vuonna yhteistyötortun? Olisin siitä huomattavasti enemmän innoissani kuin Rihannan ja Paul McCartneyn duetosta.

Bataatti-kikhernesalaatti tahinikastikkeella
Parasta juuri nyt

You Might Also Like

 • Karita 5.2.2015 at 1:33

  Aina kun myöntää että ei tykkää Runebergin tortusta, tulee vähän sellainen Huono Suomalainen™ -olo. (Samaan hengenvetoon jos myöntäisi myös vihaavansa salmiakkia ja olevansa huonosti saunaa kestävä, ajettaisiin varmaan maasta.) No ei haittaa. Syön sitten laskiaispullia torttujenkin edestä, ja torttujen ystävälille jää minunkin kiintiöni.

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 4:23

   Heh totta, mutta kokeilepa joskus myöntää julkisesti että tykkäät enemmän ulkomaisista mansikoista….

 • Emsuliini 5.2.2015 at 2:52

  Täytyy myöntää, etten yhtään torttua ole itse syönyt tänä vuonna, mutta katsellut niitä olen sitäkin enemmän. Yhdet suloisimmista tortuista löytyy ehdottomasti Stockmannilta. Kuuden mini runebergin tortun pakettia katsellessa alan jo itsekin haaveilemaan, että nauttisin niiden mausta edes melkein yhtä paljon kuin niiden katselusta. Tänään meinasin jopa sortua ka ostaa niitä itselleni ihan vain koristeeksi! 😀

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 4:22

   Ne minit on niin söpöjä!! Mä taas en koskaan osta niitä koska epäilen kuiviksi….

 • Lisbeth 5.2.2015 at 2:57

  Täydellisen tortun löytäminen on aina yhtä hankalaa. Tänä vuonna mies otti riskin ja osti mulle gluteenittoman tortun. Se oli yllättävän hyvä! Ei kuiva, vaikkakin mureneva, kuten gluteenittomat yleisesti on.

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 4:21

   Missä on hyvät gluteenittomat ruuneperit? Kiinnostaa!

   • Lisbeth 6.2.2015 at 5:50

    Tää oli Vuohelan herkun. Vuohelan tuotteiden laatu on kyllä minusta varsin vaihteleva, joten ihan varauksetta en voi suositella.

 • Laivuri 5.2.2015 at 3:10

  Paras runebergintorttu on Satumaista! Summamutikassa nappasin kaupan hyllyltä ja kyllä oli kostea ja kuorrutteet sopivassa suhteessa.

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 4:22

   Kiitos vinkistä, enpä ole tuollaiseen törmännytkään.

 • Purrr 5.2.2015 at 3:37

  Torttu on munkin lemppari, mutta eikös se ookki Lady Gaga, jonka kanssa Paul aikoo vetää dueton?

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 4:19

   Gagan hommista en tiedä, mutta Rihannan uudella biisillä on Paul ja Kanye. Kai se Paul ehtii kaikenlaista vanhoilla päivillään.

 • Elliee 5.2.2015 at 4:13

  MBakeryn (Turussa) Runebrgin torttu on valtavan hyvä! Ennen en ole tykännyt ko. leivoksesta, mutta kuten muutkin lafkan leivokset, tämäkin oli kerrassaan herkullinen.

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 4:20

   Oi se oli munkin ylivoimainen suosikki kun vielä asuin Turussa!

 • Laura 5.2.2015 at 5:16

  Runebergin tortut ovat parhautta! En ehkä silti menisi lyttäämään ihmistä, joka ei niistä pidä, koska emme me muut voi paljon sen suomalaisempia kehuskella olevamme: ne tortut, joita yleensä syödään ja joita useimmat suomalaiset siis rakastavat, ovat oikeasti frederikan torttuja (kostutettu rommilla tai punssilla) ja ne kostuttamattomat ovat niitä runebergejä. 😀

  (P.S. Molemmat tosiaan kirjoitetaan pienellä; kiitos siitä, että blogissasi ei tarvitse ikinä viilata pilkkua. ;))

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 6:15

   Oho, en mä ainakaan huomannut mitään lyttäämistä täällä! Ja olihan Fredrika Runebergkin suomalainen…? Ehkä en nyt vaan ymmärrä 🙂

 • Milja 5.2.2015 at 7:21

  Minkä kokoinen sun Pernille Corydonin rannekoru on, 6 vai 6,5 cm? Mä tilasin itselleni tuota pienempää kokoa. Nyt mietin, pitäisikö vaihtaa suurempaan kokoon, kun se avonainen osa on niin leveä, että korun putoaminen vähän pelottaa. Isomman koon voisi puristaa tiukemmin kiinni.

  • Eeva Kolu 5.2.2015 at 8:09

   Heippa, mä en edes ennen tätä kommenttia tiennyt että noissa on joku koko 😀 en siis ikävä kyllä osaa auttaa!

 • Saana / alwaysabroad.co 5.2.2015 at 8:51

  That’s it. Käyn ostamassa ton Iittalan mukin. Anttilasta saa nyt lehden mukaan 3 kahden hinnalla!

 • Unilintu 5.2.2015 at 9:14

  En tiedä noista mineistä, mutta normikokoset Stockan tortut tarttu tänään matkaan ja olivat ihan yllättävänkin hyviä. En meinaan ole koskaan tykännyt näissä tortuissa siitä punssin/rommin mausta. Parhaat tortut on mun mielestä ollu ilman alkoholia suoraan uunista. Ja sittenhän ne hetkessä kuivuu pilalle. Oppia ikä kaikki.. 😉 (Sitäpaitsi söin tortut epäkorrektisti punaviinin kanssa ja, ehkä vielä epäkorrektimmin, tykkäsin!)

 • Katariina 6.2.2015 at 8:57

  Lidlin tortuissa on hillosydän aivan tortun keskelle, nam!

 • E 6.2.2015 at 9:19

  Aargh. Tein itse torttuja ekaa kertaa tänä vuonna ja googlasin mahdollisimman autenttista reseptiä. Mutta löytämäni mukaan oikea kostutus tapahtuu joko punssilla tai karvasmantelilla. Eli onko rommi nyt asiavirhe, vai onko mua täydellisesti huijattu Hesarin “perinteisten” torttujen reseptillä? Alkaa tuntua että näiden valmistus on salatiedettä tässä eri nimien ja alkoholien suossa..