Koti Ruoka

Parasta juuri nyt

30.1.2015

keittiossa-(1-of-7)

Aamut uudessa keittiössä, hyviä.

Toisin kuin entisessä, täällä a) mahtuu, b) tekee mieli oikein olla, elää ja lorvia. Soitan musiikkia, poltan kynttilöitä ja puristan mehua.

keittiossa-(2-of-7)

Tämän hetken kovin juttu (siis uuden keittiön lisäksi): veriappelsiinit. Sesonki on kuumimmillaan, ja minä raahaan kaupasta isoja verkkosäkkejä selkä vääränä. Niistä tulee paras mehu.

Punainen väri kehittyy hedelmiin kylmissä lämpötiloissa (siksi niiden sesonki on talvella) ja sen määrä on tuuripeliä. Koskaan ei tiedä, mitä veriappelsiinin kuoren alla piilee.

Kokonaan oranssi on kamala pettymys, vaikka hyvältä sekin maistuu. Parasta on, kun leikkaa hedelmän auki ja löytää tummaakin tummemman, melkein violetin hedelmälihan. (Tuolloin päässäni alkaa aina soida Dexterin tunnari.)

keittiossa-(5-of-7)

Hihitin tälle uutiselle – Ruotsissa veriappelsiinien nimi on vaihdettu hedelmätukussa ”punaiseksi appelsiiniksi”, koska ruotsalaisten mielestä veri on tosi äcklig. 

Minusta veriappelsiini on suunnilleen ainoa kiinnostava hedelmän tai vihanneksen nimi suomen kielessä (no okei, spagettikurpitsa on myös aika hyvä). Toivottavasti poliittinen korrektius hedelmäosastolla jää lahden toiselle puolen.

keittiossa-(6-of-7)

Eilen tein ”veriappelsiinilimpparia” sekoittamalla yhden kolmasosan tuorepuristettua veriappelsiinimehua ja kaksi kolmasosaa Pellegrinoa.

Kuplavettä on kulunut muutenkin paljon viime aikoina, sillä uudenvuodenlupaukseni oli juoda PALJON enemmän vettä ja vähän vähemmän viiniä. Vien kemuihin oman pullon mukana – kun vissynsä hankkii nätissä lasipullossa, se tuntuu täysn validilta vaihtoehdolta kaivaa esille siinä vaiheessa, kun muut korkkaavat illan toisen valkkarin.

keittiossa-(7-of-7)

Mutta ei kai sentään perjantaita ilman drinkkivinkkiä? Tsekatkaapa viimevuotinen ohjeeni veriappelsiinista tehtyyn Bloody Maryyn.

Toisen roska
Ajanhallintaa, nätisti

Saattaisit pitää myös näistä

 • kao kao 30.1.2015 at 10:13

  Oma vissy juhliin. Nyt ollaan ytimessä! Mä niin alan toteuttaa tuota myös. Heti huomenna kun on kaverin juhlat 🙂

 • kakkukahvit 30.1.2015 at 10:28

  Olipas ihanaa lukea tämä postaus sängyssä makoillen, vielä hieman unenpöppöröisenä. Tuli jotenkin toiveikas olo. Tykkään niin paljon sun blogin kauniista kuvista, niin seesteistä ja harmonista! Uudenvuoden lupauksenani oli, että aion hoitaa itseäni tänä vuonna paremmin, ja se sisällyttää myös itsensä ympäröimisen kauniilla asioilla – kuten vaikka tällä blogilla. 🙂 Ihanaa viikonloppua sinne!

  • Eeva Kolu 30.1.2015 at 1:25

   Oi, kiitos kommentistasi 🙂 Tosi hyvä lupaus, ja kiva kuulla että tämä blogi lukeutuu noihin mainitsemiisi asioihin.

 • Jemi 30.1.2015 at 1:18

  Veriappelsiinista tehty mehu on loistavan hyvaa! Tuntuu etta moni ei jaa tata makuelamysta yhta mieluisana, mutta hienoa etta liputat sen puolesta myos! Pitaapa kokeilla sekoittaa sita Pellegrinoon, kuulostaa ihanan raikkaalta.

  http://jemijams.com

  • Eeva Kolu 30.1.2015 at 1:26

   Siis mitä, joku ei muka tykkää veriappelsiinimehusta?! No, enemmän meille.

 • Sanna 30.1.2015 at 3:30

  Aargh, omista veriappelsiineista paljastui haaleanvaalea väri ja mehukin oli lähes väritöntä. Pettymys! Jää punainen verigreippi-gintonic haaveeksi. 🙁

  • Eeva Kolu 30.1.2015 at 4:59

   Toi on hirveä pettymys, mutta kuuluu pelin henkeen!

 • Olga 30.1.2015 at 4:12

  Heippa Eeva!

  Olen lukenut blogejasi pitkään, olet ihana. Kauhaa & rakkaudesta mieleen ovat jääneet parhaiten inkivääri-ruusumuffinit sekä Bretagnelainen tattari-voi (?) kakku, molemmat taivaallisen hyviä vaikken yleensä makeasta niin kovin edes perusta.

  Joku muukin oli kysellyt, olisiko blogiin mahdollista saada edellinen/seuraava-painikkeet, joista pääsisi eri postauksiin? Nyt tuntuu hankalalta kun pitää selata koko blogi läpi, jos haluaa lukea jonkun postauksen uudelleen/ei ole vähään aikaan ehtinyt lukea blogia. En löytänyt kyseistä postausta äsken etsiessäni, joten pahoittelut jos kyselen asiaa, johon olet kertaalleen jo vastannut.

  Kiitos kun kirjoitat.

  • Eeva Kolu 30.1.2015 at 4:59

   Heippa Olga, olen toivonut tuota ominaisuutta ylläpidolta, toivotaan että onnistuu pian!

 • Lintu 30.1.2015 at 4:35

  Joo, niin hyvää veriappelsiinimehua sai yhden ihanan italialaisen hotellin aamiaisella vuosia sitten… 🙂 Tuli myös mieleen, miten lapsena leikittiin kaverin kanssa vampyyrejä ja syötiin veriappelsiinia, hehe.

  • Eeva Kolu 30.1.2015 at 4:53

   Oohh, sisilialaiset veriappelsiinit = maailman parhaita.

 • Tuikku 30.1.2015 at 5:25

  Hei. Veriappelsiinikausi on tosiaan vilkkaimmillaan, ja se on ihan superihanaa. Vuoden alun iso ilo. Ja iso ilo on myös se että niitä myydään nykyään ihan lähikaupoissakin. 🙂

 • blody mary 30.1.2015 at 5:36

  Lidlistä saa nyt hyviä pikkuverkkareita, suosittelen. Harmi kun noiden sesonki on niin lyhyt: just kun on tajunnut, että nyt niitä saa, niin kaikki onkin jo förbi. Ehkä paras hedelmä ever.

 • marika 30.1.2015 at 6:22

  Hei Eeva,

  Kiitos blogistasi! Aina kun turhaudun maalla asumiseen ja väsyn eloon kahden pienen lapsen äitinä, luen blogiasi. Teet juuri niitä asioita, joista itsekin haluaisin nauttia, jos eläisin lapsetonta kaupunkilaiselämää. Blogisi on ihana pakopaikka tähän oman arkeen. Erityisesti tämä postaus kiireettömästä aamusta osui ja uppos. Täytyyköhän mun laittaa mies ja lapset joksikin yöksi vaikka mökille, että saisin oman, viipyilevän aamun 🙂

 • Fanni 30.1.2015 at 8:58

  Eeva, olet ihana! Ver.. ööh, siis PUNA-appelsiinitkin ovat. Uusi kämppäsi näyttää maailman ihanimmalta, ja nyt on vaarana, että yliviljelen sanaa ”ihana.” Ei maha mitä, gon o niin pal ihana!

  Mutta pakko vähän negistellä: Pellegrino, ei-niin-ihanaa. Kaikki, mitä Nestlé koskettaa, muuttuu epäilyttäväksi. Anteeksi etiikkajeesusteluni! 🙁

  • Sanni 30.1.2015 at 10:29

   … ja jos tavoite on juoda vettä enemmän koska se on hyväksi terveydelle niin kuplavettä ei lasketa, ainakin näin väitti yks hieroja, sanoi että elimistö joutuu työskentelemään silloin kun taas ”tavallinen” vesi puhdistaa kehoa. En tiiä pitääkö paikkaansa, en tykkää kuplavedestä niin en juo sitä siitä syystä. Mä ymmärrän että ruotsalaisten mielestä veri on äckligt hehhe, ihanat ruotsalaiset 🙂
   Kivat nää uudet sivut!

   • Xxx 31.1.2015 at 8:59

    Nyt en kyllä usko. Ainakin lääkärit puhuvat vedestä ja kuplavedestä vallan vertaisina tuotteina. En khyl suostu uskomaan!

    • Eeva Kolu 31.1.2015 at 11:05

     Mä olen myös joskus kuullut tuon että solut eivät voisi yhtä tehokkaasti hyödyntää kuplavettä koska sen rakenne on erilainen kuin tavallisen veden. En tiedä onko tässä perää. Mutta totta kai se silti nesteyttää kehoa enemmän kuin että ei joisi mitään, ja on parempi vaihtoehto limuille ja alkoholille. Joten en aatellut tästäkään kehittää ressiä 🙂

 • Sini 31.1.2015 at 11:46

  Granaattiomena! On kyllä aika kova nimi myös.

 • Martsu 1.2.2015 at 6:50

  Sopiiko tiedustella tuon pyöreän pöydän halkaisijaa? Näyttää kivan pieneltä, mutta silti pöydälle näyttää mahtuvan vaikka mitä!

 • Anniina 4.2.2015 at 7:33

  Nyyh, onpa ne kauniita! Aina kun mää ostan veriappelsiineja, niin ne on kuulkaa ihan yhtä oransseja kuin tavalliset Jaffatkin… 🙁