Ruoka

Aamu hallissa

10.2.2015

kauppahalli-(1-of-6)

Tykkään tosi paljon Helsingin Vanhasta kauppahallista. Kivointa siellä on käydä aamuisin – ei vielä yhtä vilkasta kuin lounasaikaan, vaan sellainen heräilemisen tuntu.

Tosin Turussa ja Tampereella asuneena aina hieman järkytyn siitä, kun astelen halliin yhdeksän tai puoli kymmenen maissa ja suurin osa kojuista on vielä kiinni! Mikäs unikekojen kauppahalli tämä oikein on?

kauppahalli-(6-of-6)

kauppahalli-(5-of-6)

Onneksi se syy, miksi yleensä halliin suuntaan, on kuitenkin täydessä toiminnassa heti ovien auettua. Ravintola Storyssa on nimittäin kerrassaan mainio aamiainen.

Pitäisi useammin ehdottaa kavereille aamiaistreffejä – aamupalan syöminen ulkona on ihan erityisen ihanaa. Siinä on vähän samaa fiilistä kuin lapsena silloin kun sai syystä tai toisesta jäädä koulupäivänä kotiin. Pieni lintsaus.

kauppahalli-(4-of-6)

Tosi hyvän täytetyn sämpylän, jugurttia, aivan ihanaa kotitekoista granolaa, mehun ja kahvin saa Storyssa kympillä. Listalla on myös omeletteja ja puuroa.

Parasta paikassa on kuitenkin – tietenkin – se hallin tunnelma. Se on aivan omanlaisensa, vaikka kaupungin vilkkaimmat paikat ovat ihan oven takana.

kauppahalli-(2-of-6)

Ravintola Story
Vanha kauppahalli
Eteläranta, Helsinki

Torstailounas
Bataatti-kikhernesalaatti tahinikastikkeella

You Might Also Like

 • Hyvä Päivä 10.2.2015 at 7:51

  Mä oon jäänyt koukkuun sun blogiin ja sinuun. Sinä ihana nainen.

  • Eeva Kolu 11.2.2015 at 4:15

   Parempi olla koukussa blogiin kuin sokeriin tai tupakkaan, eiks! Kiitos kivasta kommentista 🙂

 • Blue Peony 11.2.2015 at 3:46

  Suosittelen myös Hakaniemen hallia sekä retkeä Hämeentien aasialaisiin ruokakauppoihin. Niissä voi yhtäkkiä huomata olevansa ainoa länsimainen koko putiikissa!

  • Eeva Kolu 11.2.2015 at 4:14

   Joo, nekin on kivoja paikkoja!

 • ina 11.2.2015 at 10:33

  Ravintola Story ja kauppahalli ovat ihania! Siellä olo on kuin turistilla haha..johtuen ehkä siitä että niillä kerroilla kun siellä olen aamiaista nauttinut niin olen istunut turistien ympyröimänä. Hauska fiilis:)

  -ina

  • Eeva Kolu 11.2.2015 at 4:14

   Totta 🙂 Näin talvella siellä tosin tuntuu olevan enemmän bisnesihmisiä kuin turisteja.

 • Jen 11.2.2015 at 2:13

  Mikä ero on granolalla ja myslillä..? kysyy tietämätön 😉

  • Eeva Kolu 11.2.2015 at 4:14

   Heippa, no granola on sellasta paahdettua, mun mielestä se on sama asia kuin muromysli mutta vissiin sitä sanaa ei enää käytetä kun muromyslillä on epäterveellisen maine 😉

   • gax 11.2.2015 at 4:29

    Granolaan on lisätty öljyä ja yleensä jotain makeutusainetta kuten vaahterasiirappia tai hunajaa ja se on lykätty uuniin paahtuman. Granola on möykkyisempää kuin mysli, mutta minä kyllä puhun ihan molemmista myslinä. Muromysli taitaisi olla tosiaan se oikein käännös, mutta se on tainnut unohtua viime vuosikymmenelle.