Elämä Koti Ruoka

Sunnuntai

25.10.2015

Sunnuntaiaamuna heräsin näkyyn, johon hyvän lauantai-illan jälkeen kuuluukin – keittiön pöytä oli täynnä tyhjiä pulloja, likaisia astioita ja kuivuneita juustonkannikoita.

Eilen pistettiin maailman asiat jälleen järjestykseen viinilasien äärellä. Aamulla naurattaa – edellisillan jutut universumin perimmäisistä salaisuuksista tuntuvat yhtäkkiä aika kaukaisilta, kun raaputtaa lautasista irti läikkynyttä steariinia.

Tai no, eivät ne perimmäiset totuudet niin kaukana ole tässä sunnuntaiaamussakaan. Yhden niistä paljastan teille nyt heti: parasta on herätä maailmaan, jossa jääkaapissa on aitoja karjalanpiirakoita.

(Ostin ihan loistavia ruokamessuilta, joku oli tullut Liperistä asti paistamaan.)

sunnuntai1-(2-of-2)sunnuntai1-(1-of-2)

Voi raivata pöydän tyhjäksi. Kietaista päälle pehmeän aamutakin, nakata piirakat paahtimeen ja klikkailla Spotifysta jonkun käheä-äänisen kitaranrämpyttäjän aamupalaseuraksi. Ladata iPadille lempisisustuslehden uusimman numeron ja keittää ison maitokahvin.

Ja kas, taas on maailma järjestyksessä.

Lokakuussa
Fenkoli-linssikeitto

Saattaisit pitää myös näistä

 • Jullellson 25.10.2015 at 3:55

  Hei Eeva! Muistelin, että olet joskus esitellyt maidonvaahdottimesi Lily-portaalin blogissa. Uusista julkaisuista en tietoa löytänyt. Cappucinosi näyttävät aina niin herkullisilta, että Pavlovin koiran tavoin alan jo kurottaa kohti omaa kuppihyllyäni, vaikka vatsani ei (aamu)kupillista enempää päivässä kestäisikään. Voisitko siis esitellä kahvintekovälineesi uudelleen, kiitos!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Eeva 25.10.2015 at 6:13

   Heippa Jullellson, mulla on itse asiassa nykyään eri systeemi, eli käytän Nespresson Maestria-espressokonetta, jossa on höyrypilli maidon vaahdottamiseen. (Siis sellainen kuin kahviloissa 🙂 Tuo maidonvaahdotin joka oli mulla ennen käytössä on Juran, oikein hyvä peli sekin, mutta ei tietty ihan verrattavissa höyrypilliin, jolla saa itse säädellä vaahdon määrän ja kovuuden.

   • Jullellson 26.10.2015 at 12:54

    Hehe, eikä! Mulla on kanssa Nespresson Pixie, jonka kanssa muutama vuosi sitten hullareilta ostaessani sain myös Nespresson oman maitovaahdottimen. Eli karvalakkiversio omasta koneestasi, mutta periaatteessa sama vehje. Pitäneekin kokeilla, josko jollain lusikalla avustettuna saisin samankaltaisen näköistä kaffetta omaan mukiin!

    Käytätkö mitä maitoa? Rasvaton maito tuppaa yleensä vaahdottumaan omaan makuuni vähän turhan innokkaasti, kevytmaito on jo parempaa.

    • Eeva Kolu 26.10.2015 at 1:06

     Heippa, mä käytän fiiliksen mukaan joko punaista tai kevytmaitoa. Notkein vaahto tulee mun mielestä punaisesta. Tarkennan vielä tosiaan että tuo höyrypilli toimii ihan eri periaatteella kuin sellainen erillinen maidonvaahdotin johon vaahto kaadetaan sisälle (oletan että tuo Nespresson vaahdotin on just sellainen?), eli lopputulos on aika erilainen. Mutta tuollaisella erilliselläkin vaahdottimella saa jo tosi hyvän lopputuloksen aikaiseksi, ja lusikalla voi tosiaan vähän notkistella, jos vaahdosta tulee liiankin tönkköä. Sillä pääsee jo pitkälle, jos on sellainen espressokeitin joka tekee kunnon creman espressoon (oletan että toi Pixie tekee, ainakin Maestriassa tulee kaffe sellaisella paineella että huh!)

     • Jullellson 26.10.2015 at 6:19

      Kiitos vastauksestasi! Voipi olla, että tulevaisuudessa upgreidaan tuohon käyttämääsi kahvikoneeseen 🙂

 • Lulu 25.10.2015 at 4:36

  Vinkkinä, että kyseisiä piirakoita myydään ainakin Hakaniemen hallissa 🙂 olen usein ostanut ja taisi messuilla lukeakin jälleenmyyjälistassa.

  • Eeva 25.10.2015 at 6:15

   Ooh, kiitos vinkistä!!

   • Liperiläinen 26.10.2015 at 8:32

    ”Nakata piirakat paahtimeen”? Nyt meni yli pohjois-karjalaisen ymmärryksen.

    • Possu 26.10.2015 at 12:17

     Ei tuota ”paahtoa” ymmärrä etelä-karjalainenkaan.

     • Eeva Kolu 26.10.2015 at 12:28

      No onhan ne nyt parempia lämpiminä kuin jääkaappikylminä! Nautitaan jokainen ruokamme just niin kuin omaan suuhun maistuu parhaalta ja unohdetaan se mikä on ”oikein tai väärin”, eikös vaan.

 • Roosa 25.10.2015 at 7:20

  Sinä se tiedät asioista aina kaiken oleellisen. 🙂 kuulosti sarkasmilta mutta ei ollut. Oot lemppari!

  • Eeva Kolu 26.10.2015 at 12:33

   Kiitos Roosa! Ja mä oon päättänyt, että otan kaikki kehut kehuina, tarkoittipa sanoja ne sarkastisesti tai ei 😉

 • ampsum 25.10.2015 at 7:53

  Ooh, et kyllä yhtään huonoon aikaan maininnut Liperiä ja aitoja karjalanpiirakoita, nimim. ylihuomenna matkalla ”kotiseudulle Pohjois-Karjalaan” (tää luettuna silleen laulua hyräillen, kuten aina) äidin paistamien piirakoiden ääreen! 😀

  (Niin siis halusin vain kiittää tästä kotiseutufiiliksiin virittelystä! 🙂 )

  • Eeva Kolu 26.10.2015 at 12:33

   Voi että! Ihanaa että pääset sinne, mäkin haaveilen nyt pienestä syysretkestä johonkin maaseudun rauhaan, on toi ruska niin huikea vieläkin!

 • creepy stalkkeri-lukija ':D 26.10.2015 at 6:36

  Hei mun on pakko tulla tänne innokkaana lukijana kertomaan, että näin sut eilen ihan vilaukselta Kampin ovilla. Olit jonkun kaverin kanssa johonkin reippaasti suuntaamassa, ja kuulin siitä ohimennen, että sanoit jotain tän suuntasta kaverille ”sillä on kai sarvet” :D:D Mulla oli kauhea kiire, muuten olisin voinut tulla moikkaamaan (jos olisin uskaltanut). Miten ylipäätään suhtaudut, jos tullaan kadulla pysäyttämään kesken sun omien juttujen?

  Kiitos ihanasta lemppariblogista!

  • Eeva Kolu 26.10.2015 at 12:32

   Hehehee satuit paikalle juuri kun puhuttiin lehmänpääkalloista 😉 Kyllä mua saa tulla moikkaamaan, ilman muuta! Musta kyllä näkee kilometrin päähän silloin jos on huono hetki lähestyä 😉

 • Lotta 26.10.2015 at 12:56

  Mä ostin niitä liperiläisiä ohrapiirakoita ja sultsinoita. Nam nam! Ja laitan myös aina piirakat paahtimeen lämpiämään.

  • Eeva Kolu 26.10.2015 at 1:07

   Mä ostin myös niitä sultsinoita mutta ne söin jo ennen kuin pääsin messukeskuksen ovesta ulos 😀

 • Mari 31.10.2015 at 5:36

  Vinkki: steariini lähtee helposti käytännössä mistä tahansa kun sitä kuumentaa föönillä! Helppo putsata kynttilänjalat ja kaikki muukin, kunhan lämmittää steariinin ja pyyhkii paperilla pois. 🙂