Koti Ruoka

Aamupalaa, kaizenia ja yksi kiva Insta-kisa

5.1.2016

habitat-(7-of-10)

Yhteistyössä Habitat

Päätin reilu viikko sitten, että alan syömään joka päivä aamupalan. Se olkoon askel numero yksi kaoottisen epäsäännöllisiksi lipsuneiden ruokailutottumusteni korjaamisessa.

habitat-(8-of-10) Olen viime aikoina lukenut japanilaisesta kaizen-filosofiasta, jossa keskeistä on ajatus, että on paljon viisaampaa tehdä pieniä muutoksia yksi kerrallaan kuin rysäyttää koko paletti kerralla uusiksi.

Teoriassa tiedämme tämän varmasti kaikki, mutta silti varsinkin näin tammikuussa herää aina pieni kiusaus: pitäisikö lopettaa se-ja-se paha tapa, ja aloittaa liikunta viisi kertaa viikossa, tehdä suursiivous, alkaa meditoida kerran päivässä, pitää päiväkirjaa, lopettaa sokeri, gluteeni, maitotuotteet, alkoholi ja lihansyöminen? … vain löytääkseen itsensä kuukauden päästä tismalleen samasta tilanteesta, josta lähti.

Olen itse tehnyt tuon monen monta kertaa, epäonnistunut aina, ja silti huijannut itseni yhä uudestaan kuvittelemaan että juuri tämä kerta tulee olemaan erilainen.

Joten tällä kertaa ajattelin kerrankin malttaa kokeilla tällaista erilaista lähestymistapaa: yksi askel kerrallaan. Luonnostaan kärsimättömän ihmisen painajainen, mutta kasvamassahan täällä ollaan.

Siispä: aamupalaa.

habitat-(10-of-10)No niin, eksyin vähän sivuraiteille, kuten tapoihin kuuluu. Syy, miksi räpsin tästä yhdestä loma-aamun aamiaisesta kuvia oli se, että minun piti vinkata teille Habitatin Insta-kisasta.

Näissä kuvissa vilkkuu paljon Habitatin juttuja – astiat, tyynyt ja maljakot sekä tuoksukynttilä. Oma suosikkini on Tiffany-tarjotin, josta saa taiteltua esiin jalat. Sillä voi siis tarjoilla aamiaisen sänkyyn ilman vaaraa läikkymiskatastrofista. Siitä saa myös matalan pöydän piknikille tai vaikka olohuoneen lattialle, jos haluaa leikkiä japanilaista samalla kun pohdiskelee kaizenia.

habitat-(1-of-10)

habitat-(4-of-10)Astioista lempparini ovat (ylläri!) käsintehdyt posliinikulhot, jotka ovat ihanan tuntuiset käteen, kevyttä posliinia. Jotain japanilaista niissäkin… alanko aistia teeman?

habitat-(6-of-10)Niin, se kisa! Jos sinulta löytyy kotoa Habitatia, osallistu ihmeessä Insta-kisaan, jossa jaossa on 100 euron lahjakortteja Habitatiin. Nappaa kuva kotoasi löytyvästä Habitatin esineestä tai huonekalusta sen luontaisessa kotiympäristössä ja tägää kuvasi @habitatsuomi ja #habitatkotona, niin olet mukana kisassa. Kilpailuaikaa on 3.2. saakka.

habitat-(3-of-10)

Sopivankokoisia askelia kaikkien tammikuuhun!

Kylmän päivän lämmin salaatti
Uutta kotona: valot

You Might Also Like

 • Riinaessi 5.1.2016 at 4:58

  Juurikin, pieni muutos kerrallaan! Vain sellaiset muutoskokeilut ovat tähän mennessä kantaneet, osa ehkä on muuttunut rutiineiksi. Kuten omalla kohdallani hampaiden lankaus, johon yhdistin hiljattain päivän aikana kertyneiden positiivisten asioiden toteamisen ja ajattelun. Ajatella, jos posiitivisesta ajattelusta ja kiitollisuuden kokemisesta tuleekin päivittäinen rutiini!

 • Riinaessi 5.1.2016 at 5:02

  PS. Oli pakko kommentoida vielä kun ehdin. Edellistä postausta lukiessani ajattelin “Eeva, älä jätä!”
  Heti perään totesin kuitenkin, että esimerkki eteenpäin siirtymisestä oli todellakin tarpeen, kiitos siitä!

 • HANNA 5.1.2016 at 6:57

  Oi miten tunnelmallisia kuvia! Enpä omista Habitatilta mitään, mutta toi tarjotin olis aika kätevä. Koitan silti välttää uuden ostamista tässä kulutuksen maailmassa, mutta ehkä joltain löytyisi samantyyppinen jossakin Facebookin kierrätysryhmässä, täytyykin laittaa kyselyä 🙂

 • anna_stiina 5.1.2016 at 8:23

  Luin otsikosta “insta-kissa”. Odotin loppuun asti kissasuositusta instagramissa.

  • minnie 6.1.2016 at 3:32

   Sama!!

  • EvaL 6.1.2016 at 7:17

   Odotin että kuvissa vilahtaa joku “insta-kissa”. 😀

  • PikkuPilvi 7.1.2016 at 8:22

   Niin minäkin :)! Odotin söpöä kissakuvaa – ehkä sellaista Whiskas-kissanpentua tai jotakin.

 • Nora Gouma 6.1.2016 at 11:19

  Amazing pictures, great post as well, truly inspiring, thank you for sharing!!!

  xxx

  http://www.noragouma.com

 • Katri 6.1.2016 at 1:32

  Minä päätin vuosi sitten marraskuussa korvata aamupalani neljästä (nyt se tuntuu jo paljolta) voileivästä kaksi jollakin tuoreella. Omenalla, persimonilla tai pakastemarjoilla. Täydellistä kevennystä ja tämän ansiosta väitän, että nyt on vasta toinen flunssa kierroksella. Pienet muutokset!

 • Tiina 8.1.2016 at 2:27

  Olisin kiitollinen jos vinkkaisit mitä kirjoja sinulla on tuossa yöpöydällä. Olen monesti hakenut kirjastosta kirjoja, jotka ovat vilahtaneet kuvissasi ja yksikään ei ole pettänyt! Olisipa minullakin tällainen vainu hyvien kirjojen suhteen 🙂

  • Eeva Kolu 8.1.2016 at 4:30

   Heippa, nuo on sisustuskirjoja, plus Donna Hayn keittokirja ja Katja Kokon kosmetiikka- ja ihonhoitokirja 🙂