Koti

Kukkakimpun kestävyysharjoitus

8.11.2016


kukat.jpg

Kuulin justiinsa luottofloristilta, että leikkokuvat pysyvät kuosissa jopa kolme viikkoa, jos niitä hoitaa oikein. “Eli miten?”, kysyin minä, tyyppi, joka pitää jo viikkoa melkoisena saavutuksena. Vastaukseksi sain nämä neljä neuvoa, joilla kukkapustasta kehittyy varsinainen rautarouva:
1. “Laitetaanko kukkiin kosteutta vai asutko ihan lähellä?”. Tähän floristien esittämään kysymykseen on vain yksi oikea vastaus, ihan sama, missä asut: “Kosteutta, kiitos!”. Jos kukat hengaavat ilman vettä parikin minuuttia, niiden imupinnat imevät itseensä happea. Jos happi täyttää varret, kukat ovat pilalla. Ravinteet ja vesi eivät pääse kulkemaan, eikä mikään enää herätä kukkia uuteen loistoon.

2. Leikkaa varret muutaman päivän välein. Jos varsi tuntuu limaiselta, siinä on bakteereita. Vaihda samoin tein vesi ja leikkaa varsiin uudet imupinnat. Katkaise varret aina terävällä puukolla. Saksien puristava liike tukkii imupinnat. Mitä pidempi imupinta, sen parempi. Tee siis varsiin pitkä, loiva viilto tasatylppäyksen sijaan.

3. Poista kaikki kuivahtaneet lehdet. Ne ahmivat energiaa eläviltä kukilta. Poista myös kaikki veden alle jäävät lehdet. Niihin  kertyy nopeasti bakteereita.

4. Älä turhaan osta leikkokukille ravinteita. Ravinnepussukoissa on lähinnä kahta ainesosaa: sokeria, joka antaa kukille energiaa, ja klooria, joka estää bakteereita syntymästä. Sirottele siis maljakkoon sokeria aina, kun vaihdat vedet. Kyllä kukkii!

Juttua varten haastateltiin Uuden Muusan lempikukkakaupan Ölanderin työntekijöitä, Korkeavuorenkatu 2, Helsinki.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuva: Eeva Kolu
Ota lähellesi peiton alle
Ymmärsin KonMarin väärin

You Might Also Like