Kauneus

Toipilasihon pelastaja: hoitoneste

23.11.2018

 


hoitoneste2.jpg

Pari päivää sitten vaihdoimme ystäväni kanssa kuulumisia ja hän kysäisi, olenko jo toipunut remontista. Tajusin, että en todellakaan ole. Koko keho on vieläkin sekaisin pari kuukautta kestäneestä kaaoksesta, jonka aikana vaihdoin kaikki hyvät rutiinit pölyyn, roskaruokaan ja unettomiin öihin.

Ehkä selkeimmin se näkyy tällä hetkellä ihossa. Juonteet ovat syventyneet, silmien alla on siniset renkaat, huokoset ovat tukossa, iho on ärtynyt ja akne riehaantunut. Yhtenä päivänä totesin näyttäväni 10 vuotta vanhemmalta kuin ennen remonttia. Onneksi olen myös vähintään 10 vuotta viisaampi ja osaavampi.

Alkuun yritin korjata tilannetta tehokkailla kuorinnoilla ja puhdistavilla naamioilla, mutta sitten tajusin, että ehkä myös ihoni haluaa nimenomaan toipua. Enhän raahaa uuvahtanutta kroppaanikaan rääkkitreeniin vaan mieluummin kevyelle kävelylle… tai nukkumaan.

Olen siis viime aikoina jättänyt aivan kaiken ylimääräisen pois ja panostanut vain ihon kosteuttamiseen ja rauhoittamiseen. Eniten ihon kuntoa on parantanut se, että olen ottanut hoitonesteen päivittäiseen käyttöön.

Hoitonesteet ovat jotain kasvoveden ja seerumin välimaastosta. Nämäkin ovat rantautuneet meille Koreasta, jossa kasvovesi ei yleensä liity ihon puhdistukseen vaan hoitamiseen ja kosteuttamiseen. Voisin kuvitella, että tähän aikaan vuodesta, kun ihoa koettelevat kylmä ulkoilma, viima ja rutikuiva sisäilma, niistä hyötyisi naama kuin naama.

Suihkimisen tai vanulapulla pyyhkimisen sijaan hoitoneste hierotaan kämmeniin ja taputellaan kasvoille puhdistuksen jälkeen. Vielä tehokkaampi tapa on kerrostaa hoitoneste iholle. Lisäämällä monta ohutta kerrosta neste imeytyy ihoon paremmin, ihon sävy paranee ja jopa kuivuudesta johtuvat pienet pintajuonteet siliävät silmissä.


hoitoneste3.jpg

Kerrostaaksesi ota pieni tippa hoitonestettä, hiero neste kämmenillä ja taputtele iholle kunnes se on täysin imeytynyt. Toista. Whamisa suosittelee jopa seitsemää kerrosta, mutta kolmekin tehoaa jo huomattavasti yhtä paremmin. Tällä tavoin hoitoneste korvaa sekä kasvoveden että seerumin, ja sen jälkeen riittää joko kasvoöljy ja/tai kosteusvoide.

Suosikkituotteeni on Whamisan Deep Rich Toner, joka tuntuu tuovan iholle sen kaipaamaa kosteutta paremmin kuin mikään aiemmin kokeilemani tuote. Tässä on runsas, geelimäinen koostumus, joka tuntuu ihanan ravitsevalta ja rauhoittavalta. Whamisalla on geelimäisestä kasvovedestä myös nimenomaan epäpuhtaalle iholle tarkoitettu versio.


hoitoneste1.jpg

Jos taas iho tuntuu enemmän samealta kuin rutikuivalta ja ärtyneeltä, loistotuote on 100% Puren Fermented Rice Water Toner, joka on mainio tuote erityisesti ihon kirkastamiseen ja hehkun lisäämiseen. Siinä on enemmän perinteistä kasvovettä muistuttava koostumus. Sen teho perustuu fermentoituun riisiveteen, jossa on runsaaasti entsyymejä ja aminohappoja. Kasvovesi sisältää myös kosteuttavaa hyaluronihappoa.

Tuo Whamisan kasvovesi näyttäisi nyt olevan tarjouksessa sekä Joliessa että House of Organicissa. Nyt on muutenkin hyvä hetki hankkia luonnonskosmetiikan lemppareita. Esimerkiksi Joliessa on Rahualta ja Evolvelta kaikki tuotteet – 30%. Madaralla on koko valikoima 40 % alennuksessa, ja Biodellyllä puolestaan kaikki sarjat -25 % koodilla bf18.

Juttu sisältää affiliate-linkkejä.

 

Mádaran 24h ale tulee taas
Mádaran mega-ale

You Might Also Like