Ruoka

Ihan Don Drapereina tässä: Old fashioned

1.1.2015

Olen tv-sarja-addikti. Katson melkein kaiken, mitä AMC ja HBO koneistostaan suoltavat, mutta kaksi on ylitse muiden: Oz – Kylmä rinki ja Mad Men.

Kylmästä ringistä olen oppinut paljon, mutta toistaiseksi en vielä mitään ruokaan liittyvää. Paitsi että tehokas tapa päästä eroon ei-toivotusta mafiapomosta on piilottaa toistuvasti lasipölyä tämän lounaaseen.

Mad Menistä olen sen sijaan oppinut melkein yhtä kyseenalaisen taidon – nimittäin juomaan viskicocktaileja.

resepti35

Enkä taida olla ainoa. Sarjan ihanan ja kamalan päähenkilön Don Draperin lempijuoma old fashioned löytyy nykyään aika monen trendikkään baarin cocktail-listalta.

Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa itse old fashionedin miksailua, kun huomasin aivan sattumalta, että kaapissani oli kaikki aineet sen tekemiseen.

Tämä cocktail on tosiaankin vanhanaikainen kirsikoineen ja sokereineen, mutta kyllä tässä vaan on jotain pölyttynyttä charmia. Erittäin hyvä aperitiivi ennen illallista, ja vieläpä todella helppo tehdä.

Angosturaa ei taida löytyä ihan jokaisesta suomalaisesta baarikaapista, mutta suosittelen ehdottomasti sen hankintaa! Teen nimittäin itse usein tonic-vedestä ja angosturasta alkoholittoman cocktailin, joka maistuu limpparia kiinnostavammalta – ja väitän myös, että se auttaa ruuansulatusta. Yksi pikkupullo kestää ihmisiän.

Old fashioned

(yhdelle)

1 tl sokeria
loraus vettä
muutama tippa Angosturaa
1-2 appelsiinisiivua
1-2 cocktail-kirsikkaa
4 cl viskiä (bourbon)
jääkuutioita

Laita matalaan lasiin sokeri, vesi ja Angostura, cocktail-kirsikka ja appelsiinisiivu. Murskaa tahnaksi käyttäen jotakin tylppää esinettä. Lisää joukkoon viski ja reilusti jääkuutioita sekä halutessasi vielä toinen appelsiinisiivu ja kirsikka. Sekoita.

Paahdettu paprikapesto
Kukkakaalikeitto omenatwistillä

Saattaisit pitää myös näistä