Muuan kommentoija toivoi helppoja mutta maistuvia sosekeitto-ohjeita, jotka toimisivat myös eväinä töihin. Tässä pakkasten paukkuessa kuuma keitto on alkanut itseäkin kiinnostella.
Lämmittävän vaikutuksen maksimoimiseksi soppaan kannattaa lisätä mausteita, jotka pistävät veren kiertämään ja lämmittävät sisältä päin siinä, missä villahuivi ja toppatakki hoitavat ulkoiset hommat.
Ja muistakaa se tärkein asia sosekeitossa: tarjoillaan suoraan liedeltä KUUMANA! Jäähtyneet soseet on vauvoja varten.
Currylla maustettu omena-kukkakaalikeitto
(4 annosta)
1 sipuli
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl curryjauhetta
1 pieni kukkakaali (n. 500 g)
2 omenaa
1 rkl voita tai öljyä
8 dl kana- tai kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1 dl kuohukermaa
Maustetut omenakuutiot:
1 omena
loraus vettä
½ tl curryjauhetta
hyppysellinen cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
Pilko sipuli, kukkakaali ja omenat. Omenoihin voit jättää kuoret, jos peset hyvin. Kuumenna pannussa voi tai öljy ja kuullota sipulia ja inkivääriä n. 5 minuttia. Lisää pannulle kukkakaali, omena ja curry kuullota minuutti tai pari.
Lisää liemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna porista keskilämmöllä n. 30 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi.
Valmista maustetut omenakuutiot: kuutioi omena. Laita paistinpannulle tai kasariin omenakuutiot, loraus vettä sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja kääntele minuutti tai pari, kunnes omena on hieman pehmentynyt. Poista liedeltä.
Kiehauta soseutettu keitto uudestaan, poista liedeltä ja kaada joukkoon kerma. Tarjoile keitto kuumana (!!) maustettujen omenakuutioiden kera.