Kulttuuri

Yllätyskiva Chef

8.1.2015

Näin pari päivää sitten John Favreaun elokuvan Chef. Minulla ei totta puhuen ollut leffaa kohtaan mitään odotuksia, mutta yllätyksekseni hullaannuin.

Chef ei ole ehkä maailman omaperäisin tai ehein elokuva, mutta se on täynnä hyvää fiilistä. Keskiössä on entinen kokkilupaus Carl Casper, joka on jotenkin päätynyt kokkaamaan tylsää ruokaa uudistushaluttoman ravintoloitsijan keittiöön. Saatuaan surkeat arvostelut Carl saa raivarit, menettää työnsä ja päättää perustaa katuruokarekan.

chef

Leffassa on takuulla elokuvahistorian hekumallisimpiin lukeutuvat ruokakuvaukset (älä vain katso tätä rainaa nälkäisenä!), salsa soi ja railakas tekemisen meininki on läsnä koko ajan. Ja mikä parasta, se tekemisen meininki tarttuu!

Näyttelijäkaartin karismasta kertonee jotain se, että Scarlett Johansson ja Robert Downey Jr. jäävät tässä leffassa seinäruusuiksi. John Favreau ja Emjay Anthony ovat huippu isä-poika-duo, John Leguizamo on ihana (John Leguizamo on tosin aina ihana, mutta tässä leffassa oikein erityisesti, koska epäilen että hän esittää aika lailla itseään…). Ja Sofia Vergara nyt on jumalainen kuten aina. (Miten kukaan voikaan olla niin jumalainen??)

Suosittelen, jos kaipaat talven keskelle vähän väriä, tuoksua ja makua – vannon että ne puskevat läpi sieltä valkokankaan takaa!

Serial: niin hyvä, että vähän hirvittää
Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Saattaisit pitää myös näistä

 • Ninneri 8.1.2015 at 12:30

  Tässä olis siis varmaan aika hyvä ”feel good” leffa lauantai-illalle? Näin tenttikauden keskellä ei oikein viitsi tuhlata päivääkään krapuloimiseen, joten lauantai-illan juoksemiset korvataan kotona makaamisella, hyvällä ruualla ja hyvällä leffalla. Kiitos vinkistä 🙂

  • Eeva Kolu 8.1.2015 at 12:32

   Ehdottomasti! Muistakaa vaan varata hyvää ruokaa katsomoon 😉

 • Vierailija 8.1.2015 at 12:39

  Samaa mieltä, tää leffa oli ihana ja positiivinen! Hyvää ruokaa vaatii kyllä, tuli kauhea himo niihin leipiin (vaikka olen kasvissyöjä).. Ehkä
  Eeva osaisit kehitellä jonkun vastaavan reseptin? 🙂 tämä ja Boyhood oli tosi kivoja yllätyksiä. Walter Mitt leffa sen sijaan oli pettymys, en saanut siitä oikeen mitään irti vaikka odotukset oli korkealla inspiroivasta leffasta.

  • Eeva Kolu 8.1.2015 at 2:21

   Hihii, taidan tarttua leipähaasteeseen… tosin ehkä vasta tammikuun jälkeen, nyt tekee lähinnä mieli vihermehua 😀

   • Hanna 8.1.2015 at 8:33

    Ihanaa! Toivottavasti keksit myös vegeversion 😉 Niitä odotellessa!

    • Jinni 9.1.2015 at 1:21

     Täälläkin aletaan odottamaan haasteen täyttämistä! 😉

 • Heidi 8.1.2015 at 1:57

  Elokuva oli kyllä katsomisen arvoinen! Toinen viimeaikoina minua koskettanut elokuva oli The Fault in Our Stars (Tähtiin kirjoitettu virhe). Siinä näyttelijät onnistuvat luomaan kauniin kuvauksen nuoresta rakkaudesta. Olin aluksi kovin epäluuloinen elokuvan suhteen, enkä yleensä pidä ylilällyistä ennelta-arvattavista rakkauselokuvista, mutta tässä oli jotain erityistä enkä todellakaan havainnut edellämainittuja ominaisuuksia tästä pätkästä.

  • Eeva Kolu 8.1.2015 at 2:21

   Kiitos vinkistä, en olisi itse varmastikaan tuohon leffaan tarttunut mutta nytpä saatankin 🙂

 • Erika 9.1.2015 at 8:07

  Mä en ymmärrä yhtään tota Sofia Verara hehkutusta! Musta sen naisen ääni on korvia riipivä eikä muutenkaan jotenkin sytytä… Hrrrh. Mutta naismakunsa kullakin 😉

  • Eeva Kolu 9.1.2015 at 2:11

   Haha todellakin, ja sehän siinä onkin just mahtavaa!

 • populus 9.1.2015 at 4:50

  Katsottiin eilen veljen kanssa kyseinen elokuva. Olihan se hauska. Itse opiskelen kokiksi niin sai taas sitä tekemisen meininkiä ja yrittäjyyden uskoa itseensä =) Ainoastaan sometuskohtaukset ärsyttivät..ja sitähän riitti. Itse tässä somettaa jatkuvasti mutta miksi sen katsominen elokuvassa ärsyttää.HMM.

  Suosittelen lämpimästi elokuvaa Her. Sehän se vasta virtuaali elokuva olikin mutta herranjumala miten kosketti ja lujaa.

  P.s eiliset leffaeväät. Viisi kylmää nakkia ja votka karpalo. Toimii !

 • Heli 10.1.2015 at 5:08

  Olen vähän haikea, kun olisihan tuo Chef ollut niin kiva nähdä elokuvateatterissa. Meni ohi joulun takia ja arvatkaas vaan, näytetäänkö sitä enää Turun häpeällisesti ainokaisessa leffateatterissa? No ei näytetä kuin keskellä päivää.

 • kide 11.1.2015 at 6:54

  Onkohan tämä sama kuin kohta Yle Femmalla alkava leffa? http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2197186

 • lmv 13.1.2015 at 9:23

  Tämä ranskalainen Le Chef oli kanssa ihan hauska. Löytyy vielä muutaman päivän ajan Yle Areenasta: http://areena.yle.fi/tv/2197186

 • Emmi L. 13.1.2015 at 7:48

  En muista ootko puhunut siitä Boyhood-leffasta täällä blogissa, mutta se oli kyllä aivan mieletön leffa. Panttasin sen katsomista tosi pitkään kun pelkäsin, että petyn, mutta se ylitti odotukseni tuhatkertaisesti. Haluaisin lisää tuollaisia elokuvia, missä ei koko ajan tapahdu jotain kummallista tai järkyttävää.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com