Elämä

Hyvää naistenpäivää

8.3.2015

naistenpäivä-(1-of-1)

Skumppa, suklaa ja kukat ovat ihania asioita, mutta onpa tylsää että tästäkin päivästä on tullut vaan uusi tekosyy kulutusjuhlalle.

Ei me naiset oikeasti tarvita lisää yöpaitoja tai kakkupaloja (okei, kakkua tarvitaan aina). Isompi tarve on sille, että ihmiset nähdään kaikkialla maailmassa yhtä arvokkaina riippumatta kromosomeista.

Mietin esimerkiksi tuossa leffaa katsoessani, että miksi miehille sanotaan “don’t be a girl” tai “don’t be a pussy” kun tarkoitetaan, että älä ole säälittävä ja heikko? Mitä säälittävää ja heikkoa on elimessä, joka puskee maailmaan uusia ihmisiä? Nopeasti ajateltunahan se jos mikä on vahvuuden ja elinvoiman vertauskuva.

Mutta äh, yhtä paljon ärsyttää se ajatus, että pitäisi modernina naisena olla aina vahva, ei koskaan avuton, eikä saisi tarvita miehiä mihinkään. Ei kai sekään mitään tasa-arvoa ole, jos niitä “perinteisempään naiseuteen” liitettyjä asioita ei pidetä arvokkaina.

Että tuota, pieni toive: jos nyt vaan saatais olla mitä ollaan, naisina ja miehinä ja ihmisinä, ja silti kaikki kokea että ollaan ihan yhtä arvokkaita ja että meillä on kaikilla samat oikeudet – mitä sitten halutaankaan niillä tehdä, olla kotirouvia tai uraohjuksia, runoilijapoikia tai macho-metsureita. Kiitti!

(Ja jotta ei nyt jää epäselväksi, niin läheisten lellintää ja hemmottelua kannatan kyllä varauksetta. Sitä voi tehdä 365 päivää vuodessa.)

Minä lähdin Pohjois-Karjalaan
Charlie Parkerin haamu

You Might Also Like

  • herttax 8.3.2015 at 10:27

    Mun lempijuttu on tämä: “Why do people say “grow some balls”? Balls are weak and sensitive. If you wanna be tough, grow a vagina. Those things can take a pounding.”

    • Eeva Kolu 8.3.2015 at 11:26

      Hahaha!

    • Meeri 8.3.2015 at 3:17

      Mahtavaa, tätä ja tuota pussy-hokemaahan käytetään aivan nurinkurisesti! 😀

    • Jenni 11.3.2015 at 8:32

      Kiitos tästä 😀 Mistä sitaatti on?

  • Ulina 8.3.2015 at 11:21

    Aaa… Olin aina ajatellut “don’t be a pussy”n viittaavan kissanpentuun..

    • Eeva Kolu 8.3.2015 at 11:27

      Ihana! Mut kissanpennut ne vasta onkin sähäkkiä.

  • Laura 8.3.2015 at 11:35

    ihana postaus, oon niin samaa mieltä ja yhdyn pieneen toiveeseesi! 🙂 xx

  • Kata 8.3.2015 at 12:34

    Se oli mahtava se vähän aikaa sitten julkaistu video, missä naisia ja miehiä pyydettiin näyttelemään kameralle että miten tyttö esimerkiksi lyö. He näyttelivät sen jotenkin tosi prinsessamaisesti ja naurettavasti. Sitten pikkutyttöjä pyydettiin tekemään sama. He löivät ja huusivat minkä keuhkoista lähti 😀

  • kakkukahvit 8.3.2015 at 12:40

    Paras naistenpäiväpostaus tähän mennessä! Itse olen todella herkkä ja aina vähän vierastanut sitä, että kaikkien naisten pitäisi nyt yhtäkkiä olla justiinoita ja lisbethsalandereita. Hyvää tarkoittavat motivaatiokannanotot tekevät usein sitä, mitä pyrkivät välttämään – tasapäistämään. Onneksi saadaan olla just omia itsejämme, mikä helpotus 🙂 Ihanaa naistenpäivää myös sulle!

  • t 8.3.2015 at 1:26

    Kovan luokan feministiksi itseni määrittävänä tyyppinä olen vahvasti sitä mieltä, että nainen saa olla heikko. Ja että myös mies saa olla heikko. Ja että muunsukupuolinenkin saa olla heikko. Mutta ei koskaan siksi, että on nainen, aivan kuten ei mies ole voimakas siksi, että hän on mies. Olemme kaikki heikkoja ja vahvoja, avuttomia ja avuliaita siksi, että olemme ihmisiä ja inhimillisiä. Emme siksi, että sukupuolemme meitä siihen pakottaisi. Siitä feminismissä on minulle kysymys. Hyvää naistenpäivää sulle!

    • Hanna 8.3.2015 at 1:51

      Kiitos Eeva hyvästä postauksesta ja T nappi-kommentista. Just näin!

  • Veera 8.3.2015 at 4:20

    Tämä oli Todella Hyvä kirjoitus! Olen täysin samaa mieltä kanssasi!!
    🙂
    -Veera

  • Lotta 9.3.2015 at 3:17

    Hei! Kiitos ihanasta blogistasi! Tämä juttu on aivan asian vierestä, mutta josta syystä postauksesi tulevasta Meksikon matkasta tuli mieleeni, kun näin tämän:
    http://em.elledecoration.se/dreamy-anti-hotel-in-baja-mexico/
    Oikein hyvää kevättä 🙂

  • I May Say 9.3.2015 at 6:34

    Hear, hear sister!
    Itselleni tärkeintä on naistenpäivänä muistaa, että kaikkialla maailmassa tyttöjen ja naisten asema yhteiskunnassa on niin huonossa jamassa, että ihan turhauttaa.
    Toisekseen, muistaa että naisten euro on edelleen 20% vähemmän kuin miehillä.
    Siinä on työsarkaa meille kaikille; globaalisti ja paikallisesti.

  • minnie 9.3.2015 at 7:06

    Aivan totta Eeva. 🙂 Kertoo kyllä jotain tästä surullisesta ajasta se, että toisen tarvitsemista, herkkyyttä tai vaikka luottamusta pidetään jotenkin heikon naisen (tai miehen) merkkeinä. En yhtään koe tällaista kyynisyyttä omakseni, ja onneksi en ole yksin. Ihanaa kevättä Eeva!

  • Annaleea 17.3.2015 at 6:53

    Erittäin hyvä pointti, että ihana naiseus, josta meillä naisilla on oikeus nauttia, ei suinkaan ole tasa-arvon vastaista. Juuri niin. Ihania juttuja kirjoittelet ja kauniita kuvia otat ja julkaiset. 🙂