Ruoka

Tervetuloa takaisin, Café Kokko

16.5.2015

… on sua kaivattukin!

cafekokko-(6-of-9)

cafekokko-(1-of-9)

Surku tuli, kun viime vuonna luin täysin yllättäen jostain, että lempikahvilani Helsingissä sulkee ovensa.

Ja riemu repesi, kun kuulin, että se on avannut uudestaan!

cafekokko-(7-of-9)

cafekokko-(4-of-9)

Ennen Katajanokalla majaillut Café Kokko löytyy nyt Kalevankadulta.

Osoite ja tila on uusi, mutta paljon vanhaa tuttua on jäljellä: mainiot kahvit, kaupungin herkullisimmat raakakakut (niin hyviä, että maistuvat jopa raakakakkuskeptikolle) sekä ilmapiiri, jossa leijuu aina sellainen pieni tunne, että täällä voi koska tahansa sattua jotain hyvää ja yllättävää…

cafekokko-(2-of-9)

Vietin ison osan viime kesästä Café Kokon terassilla, sateisina päivinä notkuin yläkerran nurkkapöydässä. Ja usein jotain hauskaa ja yllättävää tapahtuikin. Tutustuin uusiin tyyppeihin tai törmäsin juuri siihen vanhaaan tuttuun, johon sillä hetkellä kannattikin.

Tässä paikassa on toden totta jotain erityistä. Ehkä se on se sielu, jolla paikkaa pyöritetään – tarttuu asiakkaisiinkin.

cafekokko-(8-of-9)

Uutta on osoitteen lisäksi myös se, että Kokon kanssa samasta tilasta löytyy nyt aiemmin vain nettikauppana toiminut Roomage, joka myy käytettyjä huonekaluja ja isompaa ja pienempää sisustustavaraa. Kannattaa ehdottomasti tsekata valikoima kahvinjuonnin jälkeen!

cafekokko-(9-of-9)

Kalevankadun tila ei ole ehkä ihan yhtä ihana kuin merellinen Skattan paikka, mutta en valita yhtään – toivotan Kokon avosylin tervetulleeksi takaisin kaupunkiin.

Ainoa, mitä jäin vanhasta Kokosta kaipaamaan: NE LEIVÄT. Ne kaupungin parhaat voikkarit! Voikkarit takas ja sassiin!

cafekokko

Café Kokko & Roomage
Kalevankatu 31 A (2. krs), Helsinki

Yksinkertaisempaa, rakas Watson (ja yksi kaupungin parhaista)
Saaristokausi korkattu

Saattaisit pitää myös näistä

  • saaaaaaaraaaa 16.5.2015 at 6:46

    Istuuko siellä myös itse luonnonkosmetiikan kuningatar Katja Kokko♥ Stadin kaunein!

  • Katjakokko 16.5.2015 at 7:10

    Hehe, Kokko sai toisen kotinsa takaisin 🙂 Sitä vaan että vaadin voikkuleipien paluuta heti ekana päivänä ja Pasi sanoi, että jos tarpeeksi moni vaatii, niin tulee, mutta ei paahdettua versiota. Joten ehdotan, että kaikki vaadimme voikkujen paluuta, sillä juustovoikku on todellakin stadin paras!