Tyyli

Anna hyvän kiertää

10.7.2015

Kaveripiirissäni on vallalla hyvä tapa kierrättää asioita. Vaatteita, huonekaluja, kirjoja, kodinkoneita ja astioita lainataan, vaihdetaan ja myydään ahkerasti eteenpäin.

Jos pöytä ei sovi jonkun uuteen keittiöön, se pääsee pitkäaikaislainaan jonkun toisen olohuoneeseen ja ajautuu takaisin omistajalleen – tai eteenpäin -, kun elämäntilanne taas muuttuu. Kirjekuorilaukku tai cocktail-mekko löytyy lainaan sille, joka ei halua ostaa uutta vain yksiä juhlia varten. Viime kevään lainahitti oli ikkunanpesuri. Facebookin kierrätysryhmät kilkattavat uutta viestiä ja kommenttia tasaiseen tahtiin.

silkkihousut-(6-of-7)

Kukaan ei ole turhan mustasukkainen tavaroistaan, vaan esineet ja asiat päätyvät usein sille, jolle ne yleisen konsensuksen mukaan sopivat parhaiten. Tuttua on myös täsmämyynti – kännykään saattaa kilahtaa viesti, että “mulla olis tällainen juttu, joka sopisi sulle tosi hyvin”.

Sitä paitsi kaverin vaatekaapilla on paljon kivempaa shoppailla kuin kaupassa – siellä on usein viinitarjoilu, paremmat musiikit ja raadollisen rehellinen makutuomaristo.

silkkihousut-(4-of-7)

Melkein kaikki lempivaatteeni ovat kavereiden kirppiskasoista poimittuja, ja moni niistä on kiertänyt useammankin vaatekaapin kautta.

Välillä naurattaa törmätä tuttuun, jolla on yllään jokin minun vanha vaatteeni, jonka olen alunperin antanut tai myynyt jollekulle ihan muulle. Ai toi on nykyään sulla! 

silkkihousut-(7-of-7)

Olen luopunut ajatuksesta, että vaatekaappini olisi täynnä ikuisia vaatteita. Vaikka ajatus on kaunis, en oikein enää usko siihen. Totta kai pyrin ostamaan laadukkaita ja mieleisiä vaatteita, jotka kestävät sekä käyttöä että aikaa, mutta asiat muuttuvat, koko ajan.

Koko muuttuu sen mukaan kuinka paljon tai vähän syö tai bodaa. Arkikorkojen maksimikorkeus muuttuu sen mukaan käyttääkö bussia vai käveleekö. Joskus vaatteet kuuluvat niin tiukasti tiettyyn elämänvaiheeseen, ettei niitä myöhemmin enää osaa tai halua käyttää, vaikka ne olisivat edelleen sopivia ja ihania. Aika aikansa kutakin.

Siksi on kiva luovuttaa kivat tavarat eteenpäin kotiin, jossa niitä käytetään. Ja kun niiden tilalle löytyy jotain kaverin kaapista, kaikki voittavat eikä maailmaan synny yhtään lisää roskaa.

silkkihousut-(5-of-7)

Nämä T by Alexander Wangin silkkihousut kalastin pari viikkoa sitten Stellan kirppiskasasta, ja niistä on nyt jo muotoutunut kesän lempparit. Rennot, päällä kuin pyjamahousut.

Tennareiden tai sandaalien kanssa ne ovat rennot kesähousut, korkkareilla niistä saa asialliset tai juhlavat niin duuniin kuin kemuihinkin. Vaikka en uskokaan ikuisiin vaatteisiin, niin tällaisiin uskon: monikäyttöisiin jokapaikan sankareihin.

Nämä eivät ehkä enää päädy kiertoon, sillä voi hyvinkin olla, että rakastan ne puhki.

silkkihousut-(3-of-7)

 

 • Housut T by Alexander Wang (2nd hand)
 • Paita Second Female
 • Kengät Massimo Dutti
Löytöjä
Alamummo

You Might Also Like

 • Salla 10.7.2015 at 12:16

  Se on just näin, tää on viisautta ja onneksi aika yleistäkin nykyään! Kotikirpparit on muuten ihan parhaita. Aivan ihana paita, onko sillä joku mallinimi, jota vois lähteä googlettelemaan? 🙂

 • Rakkaudella, Hannele 10.7.2015 at 2:02

  Oi ihanat nuo housut! Noita vois kyllä vähän googlata itselleenkin, mukavuus on uus musta.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 • Julia Juliska 10.7.2015 at 3:41

  Mä ostin sulta Samujin talvitakin keväällä ja musta on hauska ajatus, että se on ollut mukana niissä seikkailuissa, mistä oon täältä blogistakin voinut lukea 🙂 Ja siis se takki on aivan ihana rakkausturvavaate! Ainoo syy edes vähän odottaa talvea,

 • - 10.7.2015 at 4:31

  Tuo on muuten täysin totta, että tietyt vaatteet vaan kuuluvat johonkin elämäntilanteeseen. Itsekin muuttuu, eikä ole enää se sama ajatusmaailmaltaan kuin vaikka 5 vuotta sitten.

 • mia k. 10.7.2015 at 6:46

  Ah 🙂 välillä todella pitää rakastaa jokin ihan puhki saakka ♡ ..ja, juuri mieluiten vaate…!

 • Kalanen 10.7.2015 at 7:39

  Ihailen tekstin ajatuksia ja filosofiaa, mutta en itse pysty samaan. En kertakaikkiaan osaa käyttää vaatteita, joita joku muu on jo käyttänyt. Kirpparilöydöt jäävät aina kaapin pohjalle ja kavereiltakin olen vuosien saatossa poiminut vain muutaman jutun. Nekin sellaisia, että kaverillani
  oli tarkalleen sama tuote ja omani olin jo käyttänyt puhki.

  Sen sijaan minulla on edelleen arkikäytössä useita vaatteita, jotka olen ostanut vuonna 2008. Taidan olla sellaista sorttia, jolle ne parhaat vaatteet ovat ikuisia.

 • Niina 13.7.2015 at 1:45

  Olipa hyvä näkökulma siihen ettei kaiken tarvitse olla ikuista. Joo, mäkin haluan, että mulla on kerrallaan vaan yhdet täydelliset korkokengät, mutta täydellisyys on muuttuva käsite.

 • HANNA 13.7.2015 at 5:01

  No juurikin näin! 🙂

 • A 14.7.2015 at 6:57

  Aamen! Mulla on tällä hetkellä yhden kaverin kanssa samanlainen juttu, että ollaan vaihdettu jotain vaatteita–kyllä siinä täytyy olla myös samanlainen tyyli/arvostus vaatteita kohtaan. Ginatricotin rättejä en halua mutta laadukkaat silkkivaatteet always. Kunhan materiaali ja kunto on hyvä niin ostan mielelläni käytettyjä vaatteita. Suomessa alkaa olemaan enemmän sellaista “second hand” kulttuuria, jossa on hyvän kuntoisia (jopa merkkivaatteitakin) järkevään hintaan. Nimenomaan kierätystä eikä sellaisia reikäsiä trikoovaatteita josta pyydetään 15 euroa. Onko sulla mitään vinkkejä kivoista second hand paikoista pääkaupunkiseudulla? Tampereella on ainakin laukontorilla sijaitseva second hand- liike josta saa esim YSL:n ja Diorin mahtavia vintagelöytöjä muutamalla kympillä (OK ne on aika 80s mutta silti upeita:D).