Elämä Ruoka

Illallista taivaan alla

7.8.2015

taivaanalla-(4-of-8)taivaanalla-(2-of-8)Osallistuitteko eilen Illallinen taivaan alla -tapahtumaan? (Jos sitä nyt voi tapahtumaksi varsinaisesti kutsua, kaikkihan järjestävät itse mitä ja missä huvittaa.)

Meidän illallisemme kyhättiin kasaan salamannopealla aikataululla ja sekalaisella porukalla. Mikä tuuri, että kesän ensimmäinen oikeasti lämmin ilta sattui juuri tähän väliin.

taivaanalla-(7-of-8)taivaanalla-(5-of-8)

Tekaisin iltaa varten piirakan äidin kasvimaasta inspiroituneena. Itse asiassa kyseinen kasvimaa on inspiroinut minua tällä viikolla kokkaamaan enemmän kuin ehkä koko vuonna yhteensä, olen koko ajan kehittelemässä jotain.

Koska aikataulu oli pikainen, oikaisin vähän ja ostin valmiin taikinapohjan. Sen sijaan panostin vihanneksiin ja paahdoin ne uunissa pehmeiksi ja vähän makeiksi. Lisäksi vuohenjuustoa, hunajaa ja timjamia. Lisään ohjeen tämän jutun loppuun.   taivaanalla-(3-of-8)

Tällainenkin ihme nähtiin illallispöydässämme – suomalaisia viinirypäleitä! Maistuivat ihan erilaisilta kuin mikään aikaisemmin maistamani viinirypäle. Niitä kasvattaa ystäväni isä Svarfvarsin luomutilalla ja niitä voi kuulemma ostaakin, Hakaniemen hallista.

taivaanalla-(8-of-8)

Illan viihteen tarjosi taivas, päätähtenään tämä pinkki pilviräjähdys. Se näytti ensin hattaralta, sitten pörröiseltä kääpiöpystykorvalta, lopuksi pallosalamalta. 

Koko repertuaarinsa esiteltyään se katosi kattojen taakse. Me jäimme vielä.

taivaanalla-(6-of-8)

Tajusin, että juuri tätä olin ikävöinyt – sitä, että voi istua ulkona, kun ilta ympärillä pimenee jo. Kun ei jaksa enää syödä, senkun ottaa takanojan tuolissa ja kaataa vähän lisää viiniä lasiin. Iltaa ei keskeytä kiire eikä kylmä.

Läheisen ravintolan työntekijä huikkasi ohi kulkiessaan bon appétit, ja mietin, että todellakin, hyvää ruokahalua! Olisipa syöminen useammin juuri tällaista. 

taivaanalla-(1-of-8)

Loppukesän kasvispiirakka

1 voihin leivottu valmis piirakkapohja

250 g kesäkurpitsaa
125 g kirsikkatomaatteja
loraus oliiviöljyä

150 g ranskankermaa
3 keltuaista
2 dl raastettua parmesania

100 g vuohenjuustoa (valkohome)

suolaa
mustapippuria myllystä

tuoreita timjaminoksia
juoksevaa hunajaa

Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 min tai kunnes vihannekset alkavat olla reunoilta paahtuneet.

Taputtele piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 min.

Sekoita sillä välin ranskankerma, keltuaiset ja parmesan. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Asettele päälle paahdetut vihannekset sekä vuohenjuustoviipaleet. Rapsauta päälle suolaa ja pippuria.

Paista vielä 20-25 minuuttia, kunnes täyte on kauniisti ruskistunut.

Ennen tarjoilua lisää päälle timjaminoksia sekä loraus juoksevaa hunajaa.
P.S. Pahoittelut jos ulkoasu on kummallinen, kokeilen ekaa kertaa iPadilta bloggaamista!

Yllättävän ei-yllättävä: kahvitonic
Laying low

Saattaisit pitää myös näistä

  • Marrrja 8.8.2015 at 6:45

    Kiitos simppelistä piirakkaohjeesta! Tuli todella hyvää 🙂 Ylijäävistä valkuaisista voi tehdä jälkiruuaksi marenkeja, nam!

    • Eeva Kolu 9.8.2015 at 8:27

      Hei mahtavaa että innostuit heti kokeilemaan, ja vielä mahtavampaa että tykkäsit 🙂 itse lisään aina ylimääräiset valkuaisiset seuraavana aamuna munakkaaseen ekstraproteiiniksi 🙂

  • Lumikki 9.8.2015 at 4:28

    Tätä oli pakko kokeilla, ja hyvää tuli! Ihana kesäpiirakka. Muutenkin olen saanut sun blogista monia hyviä ruoka-, kirja-, kahvila/ravintolavinkkejä ja yleistä inspiraatiota. Kiitos :)!

    • Eeva Kolu 9.8.2015 at 6:46

      Kiitos kommentista, tosi kiva kuulla!

  • Calvino 7.9.2015 at 11:12

    and Eeva runs a yoga studio up in Mira Mesa. We had the plurseae of photographing these two down in Old Town and Little Italya0 awhile ago and were definitely looking forward to capturing all things Eeva and Edgar! From