Elämä

Laying low

6.8.2015

layinglow-(2-of-7)Terveisiä Saarenmaalta!

Vietin vajaan viikon haahuillen Kuressaaressa. Kavereille kutsuin sitä vitsillä hermolomaksi, mutta ei se nyt kovin kaukana totuudesta ollut. Luin kirjan per päivä, nukuin kymmenen tuntia yössä ja söin marsipaania. Siis järjettömiä määriä marsipaania. Virossa osataan tämä marsipaanihomma.

Oli ihanaa ja löysin monta kivaa paikkaa. Kerron pian lisää kunhan saan kuvat purettua koneelle.

layinglow-(1-of-7)

Reissun jälkeen olen jatkanut leppoisaa, jos nyt en maalaiselämää niin ainakin esikaupunkielämää. (Tosin tätä kirjoittaessani näen ikkunasta navetan ja pellon, mutta en nyt halua kimpaannuttaa ketään kutsumalla Vantaata maaseuduksi.)

Vuokrasin kämppäni vähäksi aikaa pois ja tulin itse tänne, tuntui hyvältä idealta.

layinglow-(3-of-7)Asuntooni muutti italialainen filosofi. Yleensä tullessaan asuntooni ihmiset kommentoivat huonekorkeutta tai sisustusta, mutta filosofi totesi ensimmäisenä (ilmeisen helpottuneena) oh excellent, you have the moka, viitaten keittiön nurkassa nököttäneeseen mutteripannuuni.

Täällä kahvia ei keitetä mutteripannulla vaan täyteen ladatulla mokkamasterilla. Pienten japanilaisten keraamisten kuppien sijaan se kaadetaan puolen litran mukeihin, joissa on haalistuneita sarjakuvakoirien kuvia.

layinglow-(4-of-7)

layinglow-(5-of-7)Olen jatkanut täälläkin Kuressaare-taajuudella – unohtanut omistavani puhelimen ja nukkunut kymmenen tuntia yössä. Laying low, kuten englanniksi sanotaan, pitänyt matalaa profiilia.

Kaapissa on aina ruokaa (tämä on ällistyttävää) ja takapihalla trampoliini. Kävelymatkan päässä on joki, lampaita, metsä ja täysin varusteltu ulkoilmakuntosali.

Pihalta kipaistaan ruusuja maljakkoon, salaatinlehtiä leivän päälle tai mintunoksa teekuppiin. Ja lehtikaalia, sitä olen syönyt niin paljon että muutun varmaan pian itsekin vihreäksi. 

layinglow-(7-of-7)

layinglow-(6-of-7)

Hermoloma on tehnyt taikojaan. Voin oikein hyvin. Maalaisilmalla lienee sellainen vaikutus.

Ja lehtikaalilla…

Illallista taivaan alla
Ei turuil mut toreil

Saattaisit pitää myös näistä

 • Katinka 6.8.2015 at 11:17

  Elosi tahti kuulostaa niin rauhoittavalta ja helpolta.
  Olen aivan rakastunut lehtikaaliin. Kerro heti muutama ressepti miten sitä valmistat, kiitos.
  Itse olen laittanut sitä jauhelihakeittoon ja valmistanut siitä muhennosta.
  Namskis.
  Lähden kohta neljän päivän vapaalle ja taidanpa matkia sinua…. puhelimen räpläys minimiin ja metsä odottaa poimijaa.

  • Eeva Kolu 6.8.2015 at 11:45

   Heippa,
   käytän lehtikaalia oikeastaan ihan mihin vain. Tänään esim. tein siitä pyttipannua: paistoin oliiviöljyssä lehtikaalia ja eilisiä keitettyjä uusia perunoita, lopuksi sekaan kananmuna ja suolaa ja pippuria. Olen tehnyt siitä simppeliä pastaa chorizon kanssa, käyttänyt caesar-salaatin pohjana romainen sijaan, tehnyt pestoa jne… usein paistan siitä voissa tai oliiviöljyssä ihan simppelin lisäkkeen mille tahansa ruualle, hippunen chiliä ja ehkä sitruunamehua joukkoon. Ja tietenkin lisään sitä aamulla vihersmoothieen 🙂

   • Minni 6.8.2015 at 12:29

    Hyviä lehtikaalivinkkejä, menee kokeiluun! Ihanan rauhoittava postaus muutenkin. 🙂 Seesteistä loppukesää!

 • Marisha 6.8.2015 at 6:08

  Kiva kuulla, että voit hyvin. Ja meilläkin on moca, joten italialaiset filosofit tervetuloa. 🙂
  Ihan asiasta kukkaruukkuun. Sinähän osaat hyvin espanjaa? Jos haluat niin käy tekemässä hauska, ilmainen, mutta ei liian helppo kielitesti sivulla http://www.ef.fi/test1/#/
  Todo bien