“If you want to travel, there are many places you can go within you”, sanoi minulle eräs viisas mies viime viikonloppuna. Olimme totuuden ytimessä.
Tänään kuitenkin matkustin vähän kauemmas, nimittäin jääkaapille.
Aamulla herätessäni ensimmäinen ajatukseni oli, että ikävöin Santorinille. Ihmettelin hetken, että mistäköhän tuokin tunne nyt putkahti (en mitenkään erityisemmin rakastunut Santoriniin), mutta tajusin, että sehän oli juuri tähän aikaan vuosi sitten, kun olimme siellä.
Tai siis, tarkemmin sanottuna: ikävöin aamiaisia Santorinilla. Ne olivat kiistatta parasta. Uusi päivä, terassilta aukeava näkymä kirkkaansiniselle merelle, tarjoilijoiden valkoiset takit. Ja ennen kaikkea se paksu kultainen hunaja, jota valutettiin kannusta kursailematta jugurttikulhoon…
Kaivelin kaappejani ja löysin tarpeet, joilla helsinkiläisestä keittiöstä taiottiin köyhän naisen Santorini: kahvia, kreikkalaista jugurttia, hedelmiä, saksanpähkinöitä.
Oletteko koskaan kokeilleet kreikkalaista jugurttia, saksanpähkinöitä ja hunajaa yhdessä? Se on jumalaista. Opin yhdistelmän juurikin Santorinilla.
Pistin palamaan mereltä tuoksuvan kynttilän ja kajareista lomabiisejä, katoin sinivalkoista keramiikkaa pöytään. Miniloma Santorinilla, ihan hyvä alku tälle tiistaille.
Pähkinät, kreikkalainen jugurtti ja hunaja on herkkujen herkku. Minä käytän pähkinät vielä pannun kautta.
Tuo yhdistelmä on taivaallinen. Omaan sekoitukseen tosin menee saksanpähkinöiden sijasta pekaanipähkinöitä ja kuorellisia manteleita, mustikoita tai kuivattuja karpaloita ja siemeneä (chia ja auringonkukka). Ja koska en voi vastustaa kanelia missään vaiheessa vuotta niin usein höystän annoksen myös sillä. Aika sekamelska siis. Kauppaan tulikin juuri purkissa hieman terveellisempi vaihtoehto kreikkalaisesta jugurtista. Toisaalta ei niissä tuhdeissakaan mitään vikaa ole, päinvastoin 😀
Ihana kattaus!
Kävin itse tuolla samalla menetelmällä juuri Japanissa. Aika lyhyt reissu,mutta antoisa.
Mieheni kanssa piipahdamme tänä iltana Intiassa, chicken korma.
Makumatkailua näin syysloma-aikaan.
Voi kyllä, saksanpähkinät ja hunaja ne yhteen soppii! Oli niiden seurana sitten mitä tahansa. Raikas omppu tuon kaksikon kanssa on oma suosikkini. 🙂
Voih! Mulla on tiukka FODMAP-dieetti, ja kaikista kielletyistä aineista eniten ikävöin hunajaa! Mikään ei voita jogurtin ja hunajan taivaissa saneltua yhdistelmää.
Mun aamiaisherkku on kirpsakkaa mantelijogurttia siemenillä ja hunajalla <3 Sulla on kyllä ihana taito tuoda palanen lomaa ja/tai luksusta arjen keskelle (:
Hei, missä päin Santorinia olitte? Olet katsellut sinne matkaa ensi kesäksi. Olenko ymmärtänyt oikein, että toinen puoli Santorinista on tasaisempaa maata, ja sinne näyttääkin olevan enemmän hotelleja tarjolla esim. Aurinkomatkoilla? Minä haluan nimenomaan sinne korkealle, niihin maisemiin, joista Santorini kuvissa tunnetaan. Kummalla “puolella” te olitte?
Jogurttia, hunajaa, saksanpähkinöitä JA tummaa suklaata. Suosittelen!
Miten sä saat tuosta kahvista noin täydellisen näköistä? Mitä siinä on ja millä menetelmällä valmistettua? 🙂
Heippa! Keitän kaffet ja vaahdotan maidon Nespresson Maestrialla. Se tekee espressoon todella hyvän creman, ja höyrypillillä sitten vaahdottelen maidon oman maun mukaiseksi 🙂
Vitsit kun jaksais/olisi aikaa panostaa aamupaloihin. Normiarkena ei onnistu, sillä nukun mielummin niin pitkään kuin vain on mahdollisuus. Tänään kun oli vapaa tiistai, hain kaupasta ainekset herkkuaamiaiselle, katoimme pöydän ja syötiin rauhassa yhdessä. Puristettiin jopa itse appelsiinimehua tuoreista luomuappelsiineista. Kyllä antoi ihan erilaisen startin päivälle 🙂