Matkat

Vihreät adventtikuulumiset

29.11.2015

imageTerveisiä lentokentältä!

Jo on aikoihin eletty, kun perinteisen lähtöskumpan sijaan tilasin vihreää teetä. Matcha latten. Maistuu täsmälleen pinaattikeitolta, vain keitetty muna puuttuu. Kaikenlaista sitä…

Olen nakutellut jotain postauksia ensi viikoksi, ja saatan reissun päältäkin päivitellä kuulumisia, jos tämä kännykällä bloggaaminen onnistuu.

Hyvää adventtia kaikille, onhan joulukalenteri valmiina?

 

Samaan aikaan Sambiassa...
Paluu Santorinille

You Might Also Like

  • viipotin 29.11.2015 at 6:15

    Oi, mukavaa matkaa! Minne olet menossa?

  • Kakkunen 30.11.2015 at 8:45

    Moi! Saakohan täällä kysyä ohjeita tuohon juustokakkuohjeeseen…? En ymmärrä, miten yhteen ruokalusikalliseen saa liotettua yhtään mitään ja varmaan saisin koko kakun pilalle viimeistään tuossa vaiheessa… Auta/ joku lukija auttaa kokematonta mutta kakunhimoista lukijaa, jookos? 🙂

    • Aino 2.12.2015 at 5:52

      Moikka, se ei tarkoita sitä että liotuksen pitäisi tapahtua lusikassa, vaan että veden määrä on tuo ruokalusikallinen joka laitetaan pieneen kattilaan ja kuumennetaan ja siihen liotetaan (varmaan liivate?). En löytänyt reseptiä parista viimeisestä postauksesta, mutta oletan että kyseessä on liivatteen lisäys.

      • Kakkunen 2.12.2015 at 8:30

        Ruokalusikallinen nestettä leviää niin olemattomaksi määräksi kattilaan, vaikka kattila pieni olisikin, että tuntuu melkein mahdottomalta liottaa siihen mitään. Aion silti kokeilla jossain vaiheessa, ja saatanpa raportoida täällä tuloksen 😀

        • gax 6.12.2015 at 7:50

          En tiedä onko tämä kommentti jo auttamattomasti liian myöhässä, mutta siis kun neste on (lähes) kiehuvaa, niin kallista se kattila niin, että neste valuu yhteen reunaan ja sitten lisää liivate. Se sulaa kyllä ihan olemattoman pieneen nestemäärään, ja oikeasti nestettä ei tarvitsisi ollenkaan, vaan se sulaa ihan itsekseenkin lämpimässä kattilassa. Pieni nestemäärä vain tekee siitä vähän juoksevampaa, jolloin se on helpompi sekoittaa massaan ja on vaikeampi käräyttää se sinne kattilan pohjalle. 🙂

          Älä siis kiehuttele sitä ruokalusikallista nestettä liian pitkään, jotta se ei haihdu. Voit myös lämmittää nesteen mikrossa jossain pienemmässä astiassa, jos se tuntuu helpommalta. Muista sekoittaa liivatteen lisäämimsen jälkeen huolellisesti, ettei se itse liivateneste jää kökköiseksi ja lisää liivateneste ohuena nauhana hyvin sekoittaen sinne massan joukkoon.

          Toivottavasti kakku onnistuu. Ei liivate ole hankalaa käyttää, mutta ekoilla kerroilla voi vaikuttaa vähän pelottavalta. 🙂