Kulttuuri

Koukussa: Limetown

30.12.2015

Oletko valmis koukuttumaan uuteen podcastiin? Jos et, niin sulje äkkiä selaimesi, laita puhelin pois päältä ja vedä verhot kiinni.

Sain vähän aikaa sitten Ella-nimiseltä lukijaltani vinkin uudesta podcastista (kiitos!). Aloin kuunnella sitä toissapäivänä päiväkävelyllä. Kotiovelle päästyäni käännyin takaisin, jotta saisin kuunnella vielä toisenkin jakson.

limetown

Ainoa syy, miksi en ole jo kuunnellut kaikkia jaksoja on se, että en uskalla kuunnella Limetownia muuten kuin lenkkeillessäni valoisaan aikaan.

Limetown on fiktiivinen, näytelty mysteerikertomus, jossa tutkiva journalisti Lea Haddock selvittää tapausta, jossa kokonaisen pikkukaupungin asukkaat katosivat yhdessä illassa jäljettömiin. Vähän kuin Serial kohtaisi Lostin tai Salaiset kansiot.

Nyt kolmen jakson perusteella suosittelen, mutta en iltalenkeille. Hyvin tehty ja jännittävä, paikoitellen jopa pelottava. Ja koska tarina on täysin fiktiivinen, ei tarvitse pohdiskella onko moraalisesti väärin viihtyä sen parissa. Näitä lisää kiitos!

Menolippu
Serial, kausi kaksi

Saattaisit pitää myös näistä

 • Mari 30.12.2015 at 2:06

  Heippa, pakko oli tulla kysymään että oletko huomannu että kirjaston Helmet-sivujen kautta pääsee nykyään lainaamaan suoraa puhelimeen äänikirjoja!? Valikoima on hulppea, pääosin englanninkielisiä romaaneja ja asiakirjojakin!! Ihan mieletön aarreaitta äänikirjojen ystävälle. Palveluun liittyvä appsi on vähän kankea ja monimutkainen mutta lopputulos on appsin kanssa kikkailun arvoista 🙂

 • Hansu 30.12.2015 at 2:50

  Miten musta tuntuu, että luet mun ajatuksia jatkuvasti… Jo ekoista sanoista ajattelin, että taas se tekee sen, nimittäin aloitin Serialin kuuntelun juuri ja koukussa ollaan. Murehduin jo, että kuuntelen nämä liian nopeasti ja sitten ei ole mitään tilalle. Kiitos tästä siis, taitaa lenkkeily maistua taas vähän aikaa näiden ansiosta!

 • Miumiu 30.12.2015 at 4:02

  Lisää podcast-suosituksia kehiin vaan, tämä oli loistava! 🙂 Harmi juttu, kun päätit lopettaa säännöllisen blogin pitämisen, juttujasi on ollut kiva lukea, vaikka ahkera kommentoija en olekaan 🙂

 • Linda 31.12.2015 at 8:21

  Hahah, mä en ole uskaltanut myöskään kuunnella Limetownia loppuun, viimeiset minuutit (ne jännät) vielä kuulematta. Suosittelen ihan superisti Radiolabia. Ei ole fiktiota, mutta hyvin tuotettua, maalailevaa, ajatuksia herättävää. Vähän kuin Mystery Show, mutta tieteestä.

  Suosikkeja:

  * Tästä lähti mun rakkaus: Space. Carl Sagan ja Ann Druyan ja radiotarinankerrontaa kauneimmillaan. http://www.radiolab.org/story/91520-space/
  * Ei tyypillisin Radiolab, mutta sydän särkyi. The Living Room. http://www.radiolab.org/story/living-room/
  * Tää on viimeaikaisista hauskimpia: yhdeksän vauvaa Israelista, Nepalin järistys, uusi näkökulma aiheeseen
  http://www.radiolab.org/story/birthstory/

 • Ella 3.1.2016 at 12:14

  Ole hyvä, arvasin että tykkäät 🙂

 • Stiinaniina 4.1.2016 at 7:13

  Mulle tuli tämän podcastin kuvauksesta aivan mieleen HBO:n huippusarja nimeltä The Leftovers. Se on yhden Lostin tekijän uusimpia tekeleitä. Jos et ole sattunut sitä vielä seuraamaan, niin uskoisin et tykkäisit siitä taatusti!