Kulttuuri

Menolippu

6.1.2016

Sain isältäni joululahjaksi Museokortin ja sanotaanko, että olen melko innoissani.

Yhdellä ja samalla kortilla pääsee lähes kaikkiin Suomen museoihin ilmaiseksi! Tämä  tulee muuttamaan täysin sen, miten käytän museoita.

image1

Nyt voi poiketa vaikka vain vartiksi jos sattuu kävelemään ohi, jos haluaa siirtyä hetkeksi tästä maailmasta toiseen, pitää pienen breikin tai käydä yksinkertaisesti hengittelemässä Kiasman ilmaa. Voi käydä katsomassa saman näyttelyn monta kertaa (Cartier-Bresson, otto kolme, täältä tullaan!). Voi parkkeerata inspiroivan työn eteen, ottaa käteen muistikirjan ja alkaa riipustella ideoita.

Voi piipahtaa Ateneumiin vain katsomaan aina sitä yhtä ja samaa Gallen-Kallelaa, jota tekee mieli tuijottaa kun elämä alkaa tuntua liian tasapaksulta – eikä tarvitse silti maksaa koko näyttelystä.

Tämä tekee museossa käymisestä niin paljon monipuolisempaa, rennompaa ja helpommin lähestyttävää. Ei tarvitse aina tehdä lähtemisestä isoa produktiota ja koluta joka ikisen näyttelyn jokaista huonetta, koska katsotaan nyt koko rahan edestä.

Oi 2016, sinusta on tulossa inspiroiva vuosi.

Heroes
Koukussa: Limetown

Saattaisit pitää myös näistä

  • Riitta 6.1.2016 at 12:36

    Museokortti on paras keksintö pitkään aikaan! Juuri se, että voit vain piipahtaa, on ihan täydellistä.

  • Kaitsu 6.1.2016 at 1:52

    Museokortti on kieltämättä varsin mukava käytössä, mutta että ”yhdellä ja samalla kortilla pääsee lähes kaikkiin Suomen museoihin ilmaiseksi” on lievää liioittelua. Suomessa on toiminnassa yli tuhat museota, joista hieman yli kahteen sataan pääsee Muesokortilla.

    • Gaitsu 7.1.2016 at 9:25

      Aina löytyy besser-wisser-mielensäpahoittaja. Aina.
      Parempaa loppuvuotta, sillai positiivisesti!

      • Minni 7.1.2016 at 5:49

        Ja aina löytyy joku joka pahoittaa mielensä kommentista jossa ei vain ylistetä kaikkea? 🙂 Musta huomio kortin rajallisuudesta on ihan hyvä (ja kortti todettu kuitenkin käteväksi).

    • Piia 8.1.2016 at 1:05

      Fun fact: Suomessa on väkilukuun suhteutettuna eniten museoita maailmassa. Jokainen peräkamarin äyskärimuseo ei siis ole mukan museokorttijätjestelmässä, mutta melkein kaikki merkittävät museot kyllä ovat (pääkaupunkiseudulla mm. Kansallisgalleria, Amos, Designmuseo, Valokuvataiteen museo, HAM, Museoviraston museot, Didrichsen, WeeGee), ja uusia museoita liittyy innolla mukaan sitä mukaan kun järjestelmää päivitetään.

      • Riinu 10.1.2016 at 12:17

        Kannattaa myös muistaa, että osaan museoista pääsee ilmaiseksi sisään ilman museokorttiakin 🙂 Museokortti ja ilmaiset museot kattaa melko suuren osan isoista museoista. Ja pienien, vain kesäisin avoinna olevien, museoiden sisäänpääsystä maksaa aivan mielellään.

  • Kaisa 6.1.2016 at 2:20

    Sama joululahja tuli täälläkin ja olen niin fiiliksissä! Nyt voi mennä piipahtamaan kaikkiin niihin pieniin museoihin ja näyttelyihin, jotka ennen on jättänyt välistä hintavuuden vuoksi.

  • iinaem 6.1.2016 at 2:38

    Harmi etten asu lähempänä kivoja museoita, tuo olisi ihan paras hankinta! Ehkä vielä joskus myöhemmin, kiitti vinkistä. 🙂

    Englannissa asuessani riemastuin juurikin siitä, että 99% museoista on ilmaisia (lukuun ottamatta erikoisnäyttelyitä jne) – silloin tuollaiset pikakäynnit esim. onnistuu helposti, samoin tiettyjen asioiden fiilistely. Eikä silloin tullut koskaan huonoa omaatuntoa jos ei nyt ihan joka neliötä kolunnut. 😀 Ja täytyy sanoa että museot tuntuivat silloin jotenkin enemmän.. accessible myös, en oikein tiedä miksi.

  • Ellis 6.1.2016 at 5:42

    Hauskaa, sain just itse saman lahjaksi vanhemmilta! Edessä vuosi äitiyslomalla ja toivon että päästään beben kanssa nauttimaan myös museoista sitten jossain vaiheessa. Ainakin kynnys on matala ilman suorituspaineita tän kortin ansiosta. 🙂

    • Uuva 8.1.2016 at 9:53

      Mun mielestä oli tosi mukava käydä vauvan kanssa museoissa. Vauvakin nautti museoiden rauhasta ja siitä, kun sai rintarepussa katsella tauluja :).

  • H 6.1.2016 at 7:14

    Helsingin museoiden lisäksi suosittelen poikkeamaan moniin moniin muihinkin. Varsinkin kotimuseot on monesti tosi mielenkiintoisia. Elämäntarinat on ihania. Aivan mahtava ateljeekodit on mm. Emil Wikströmillä Sääksmäellä ja Gallen-Kallelan Kalela Ruovedellä. Samoin jos Tuusulanjärven paikat on käymättä, niin suosittelen kovasti. Kaikki nämä ovat kyllä kesällä parhaimmillaan, koska sijaitsevat usein joko mahtavalla paikalla maisemallisesti (Wikströmin paikka etenkin) tai puutarha on merkittävä osa kokonaisuutta kuten Ainolassa.

    • N 7.1.2016 at 12:54

      Emil Wikströmin taiteilijakoti aivan ihana. Voisin helposti unohtua sinne vaikka kuukaudeksi, koska paikan tunnelma on niin rauhoittava.

    • Minna 7.1.2016 at 9:09

      Kalela ei tietääkseni ole ollut vuosiin avoinna yleisölle. Korjatkaa ihmeessä jos minulta on mennyt jitain ohi?!

  • H 6.1.2016 at 7:17

    Ja Hvitträsk on myös ihana..jo reitti sinne keväällä on mahtava. Hyvä piknik -kohde. Onneksi moniin museoihin on myös ilmaispäiviä.

  • I May Say 7.1.2016 at 9:26

    Ostin samaisen kortin anopilleni joululahjaksi. Hän on museoiden ja näyttelyiden suurkuluttuja ja oli erityisen onnellinen saadessaan kortin.
    Kerrankin löytyi sopiva lahja.

  • Selina / Leijonaa mä metsästän 7.1.2016 at 9:27

    Siis mitä! En ollut koskaan kuullutkaan tällaisestä. Ja onpa edullinen! Mäkin haluan.

  • Sanni 7.1.2016 at 12:46

    Vau! Ihana lahja, ja niin edullinen vielä! Ajattelin ostaa tuon ihan turistinakin seuraavan kerran kun tulen Suomeen, jos vain mahdollista. Ihanan kätevästi pääsee sitten eri museoihin ympäri maata!

  • Marjaana 7.1.2016 at 3:12

    Me hankimme perheen täysikäisille kortit keväällä melko pian lanseerauksen jälkeen. Ennen sitä meillä oli vuosikortti paikkakuntamme museokompleksiin (Merikeskus Vellamo, jossa 3 museota ja vaihtuvia näyttelyitä). Museokortti on vain 2 euroa kalliimpi eli todella edullinen.

    Lapsen kanssa liikkuessa on mukavaa, että voi olla juuri niin lyhyen aikaa kuin lapsen attention span kulloinkin sallii.

    Mutta besser-wisseriyttä ei välttämättä ole huomauttaa siitä, ettei kortti kata tosiaan kaikkia paikkoja. Meille olisi hienoa, jos mm. luonnontieteellinen olisi kortissa mukana.

  • Sannamaija 7.1.2016 at 3:13

    Kiitos vinkistä! Lahjoitin heti itselleni loppiaislahjaksi kortin. Käyn Suomessa noi viisi kertaa vuodessa ja on kiva kun tänä vuonna ei tarvitse miettiä erikseen lippujen hintoja. Pidän paljon piirtämisestä museoissa mutta joskus tuntuu että ei ehdi nähdä ” koko rahan edestä” jos pysähtyy vartiksi raapustelemaan yhden patsaan eteen.
    Viikonloppuna ohjelmassa Emma ja Ai- Weiwei!

    • T 7.1.2016 at 4:30

      Emma ei ainakaan aluksi kuulunut museokortti-museoihin. Onkohan liittynyt? Pitää myös muistaa, että kuhunkin museoon pääsee museokortilla vain kerran päivässä. Muuten kortti on ihan huippu. Ja smartumeilla kun maksaa niin on itselle ilmaista. Jos näin voi yksinkertaistaa.

      • E 12.1.2016 at 1:14

        Näyttelykeskus WeeGee, jossa EMMAkin sijaitsee, on mukana museokortissa.

  • Marjaana 7.1.2016 at 4:33

    Emma kuuluu museokorttipaikkoihin.

    • Krisse 7.1.2016 at 5:44

      Museokortti on loistojuttu! Ainakin itse ”asun” Ateneumissa Hesan reissuilla, piipahdan välillä kaffeella ja syömässä kaupungilla. Palaan jatkamaan taidenautintoa niiden päivätarrojen avulla. Olisiko rajoitus siksi ettei useampi henkilö käytä samaa korttia samana päivänä, toki se on henkilökohtainen muutenkin. Kävin hiljattain Amos Andersonin taidemuseossa Yrjönkadulla ja pääsin ratkomaan rikosta ihanassa tunnelmassa. Helsinki Noir❤ Juu viimeksi asuin siis siellä ja viihdyin loistavasti?. Eevalle suurkiitos kaikista kirjoituksistasi vuosien varrella. Olet vaikuttanut elämääni.

  • Nina 7.1.2016 at 6:35

    Siltä varalta, että joku ei sitä tiedosta tai hoksaa: museokorttia on aina käytävä näyttämässä kunkin museon lipunmyynnissä, mahdollisista jonoista huolimatta. 🙂

  • Salla 8.1.2016 at 11:15

    Suosittelen lämpimästi Sinebrychoffin kotimuseota Bulevardilla! Vartin pyörähdyskin riittää, jos haluaa käydä hetken lämmittelemässä. Sinne pääsee ilmaiseksi, mutta museokortilla näkee muitakin taidekokoelmia.

  • Mimi 8.1.2016 at 1:46

    Oi, saatiin mun poikaystävän kanssa noi kortit joululahjaks mun vanhemmilta ja ollaan oltu ihan innoissamme ja käyty jo kolmessa museossakin. Mut toi on just parasta että voi mennä kattomaan vaan yhden näyttelyn eikä harmita kun joutuis maksaan koko hinnan.

  • Elina 9.1.2016 at 3:11

    Hienoa! Toivottavasti saamme vielä lukea juttujasi museokäynneistäkin.