Ruoka & juoma

Sopivasti tuju: Chorizo-paprikapasta

1.11.2016


chorizopasta.jpg

Kysyin Jennalta, minkä pitäisi olla Uuden Muusan ensimmäinen resepti. Vastaus tuli valon nopeudella: PASTA! Sen pitää ehdottomasti olla pasta!

Jep, aika harva asiahan maailmassa on parempaa kuin pasta. Ehkä pizza, mutta siihen tarvittaisiin jotain, mitä meidän lähikaupasta ei löydy: joku viiksekäs napolilainen ukkeli paistamaan se. (Pitääpä ehkä pistää K-kauppaan korttelitoive vetämään.)

Tämä pasta syntyy hetkessä ja pelastaa kaikki arki-illat, kun ei meinaa keksiä mitään syötävää. Kutkuttava pikku polte chilistä ja täyttävät raaka-aineet tekevät tästä erinomaisen kylmän vuodenajan pastan.

Jos et kuulu makkaran kohderyhmään, on pasta kaikessa yksinkertaisuudessaan maistuva myös vegeversiona. Voit lisätä pannulle  vaikka punasipulia hieman lisämakua antamaan.chorizopasta-1-of-2

chorizopasta-1-of-2

Chorizo-paprikapasta

(kahdelle)

150-200 g spagettia

100 g chorizo-makkaraa 1 punainen paprika 2 tomaattia 1-2 valkosipulinkynttä reilu loraus oliiviöljyä kuivattuja chililastuja maun mukaan** (löytyy maustehyllyltä) loraus valko- tai punaviiniä suolaa mustapippuria myllystä tilkka spagetin keitinvettä

tarjoiluun: parmesaania

** voit käyttää myös tuoretta silputtua chiliä, mutta omasta mielestäni kuivatut chililastut toimivat simppeleissä pasta-annoksissa kaikkein parhaiten. Sitä paitsi ne eivät nahistu kaapissa toisin kuin tuoreet serkkunsa.

Pilko chorizo. Leikkaa paprika parin sentin mittaisiksi siivuiksi ja kuutioi tomaatti melko pieneksi. Silppua valkosipuli.

Pastaveden kiehuessa valmista kastike: Kuumenna pannulla reilu (!) loraus oliiviöljyä ja kuullota chililastuja hetki. Lisää sitten paprika ja valkosipuli kuullota muutama minuutti. Lisää tomaatit, chorizo ja loraus viiniä pannulle, kiehauta ja väännä sen jälkeen levy pienelle lämmölle. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä, kunnes tomaateista on irronnut neste ja paprikat ovat sopivasti pehmenneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Säästä tilkka spagetin keitinvettä. Sekoita kastike, keitinvesi ja spagetti keskenään, jaa lautasille ja raasta päälle parmesaania. Tarjoile heti!

Teksti ja resepti: Eeva Kolu Kuvat: Jenna Kämäräinen & Eeva Kolu

Iisisti vaan: Valmisruokien parhaat

You Might Also Like