Ruoka & juoma

Iisisti vaan: Valmisruokien parhaat

24.11.2016

Einekset, huoh.
Pääasiallinen ongelmani niiden suhteen ei ole se, että ne ovat prosessoitua roskaa, teollista myrkkyä, väkivaltaa keholle ja mitä muita kuvailuja nyt olen terveysnatsipiireissä valmisruualle kuullutkaan. Nääs kun stressi on myös keholle myrkkyä, ja jos ihminen voi kiperässä tilanteessa lievittää omaa taakkaansa valmisruoalla, on sillä paikkansa tässä maailmassa.

Pääasiallinen ongelmani on se, että einesruoka on yleensä pahaa. Sen syömisestä tulee surullinen ja tyhjä olo.

Vaan, helpon elämän ystävänä en ole suostunut luovuttamaan. Olen löytänyt pari suosikkieinestä, jotka ovat paitsi iisejä, myös oikeasti aika hyviä ja raaka-aineluetteloltaankin suht okei.


einekset4
einekset4

Lidlin hummus

Lempieinekseni! Niin hyvää, etten enää tee hummusta ollenkaan itse. What’s the point? Tässä on ihana, kermainen ja kuohkea koostumus.
Syö esimerkiksi näin: leivän päälle reilu kerros hummusta, siivutettua tomaattia ja avokadoa. Päälle ripaus suolaa ja mustapippuria. Tai käytä dippinä porkkanatikuille. Ihana ateria syntyy myös hummuksesta, vihreistä linsseistä (valmiina tölkistä, totta kai!) ja uunijuureksista.

Pirkka Arrabbiata pesto

Sopivan tuju, jopa aavistuksen tulinen punainen pesto. Pirkalla on muutenkin monta erinomaista pestoa sarjassaan, voin suositella oikeastaan kaikkia.
Syö esimerkiksi näin: keitetyn spagetin kanssa. Lisää sekaan joko pannulla nopeasti paahdettuja, kevyesti rouhittuja cashew-pähkinöitä tai murusteltua fetajuustoa.


einekset5
einekset5

 Pirkka falafelpyörykät

Pakastepallerot maistuvat melkeinpä ihan oikealta falafelilta. Koostumus on mehevä ja pehmeä, ei sellainen kivikova kuiva kökkö kuin joissain valmisfalafeleissa (näihin olen törmännyt myös monissa kebab-paikoissa, yh). Vegaaninenkin on tämä, ja halpa – iso pussi maksaa alle 3 e. Ei myöskään sisällä gluteenia kuten monet muut pakastefalafelit.
Syö esimerkiksi näin: nauti salaatin ja paahdettujen vihannesten sekä Lidlin hummuksen kera. Ekstraherkun saat tekemällä turkkilaisesta jugurtista ja kurkusta pikatsatsikin – jos sekin on ylivoimainen ponnistus, osta tsatsiki valmiina.


einekset3
einekset3

Deliciest pelmenit

Tämän nopeampaa ei varmaan lämmin valmisruoka voi olla: pelmenit isketään kiehuvaan veteen, keitetään viitisen minuuttia ja syödään. Oikein hyviä. Olemassa liha- ja kasvisversiot.
Syö esimerkiksi näin: keitä pelmenit liha- tai kasvisliemessä. Valuta, säästä tilkka keitinlientä. Lisää päälle mustapippuria, ranskankermaa ja  pakastepuolukoita.


einekset2
einekset2

Pastella luomuraviolit (juusto & pinaatti)

Korjaus – tämä ruoka syntyy vielä pakastepelmenejäkin nopeammin. Tuorepastat ovat yleisestikin ottaen yleensä aika hyviä, mutta tämä Pastella on yksi suosikeistani, koska se on luomua ja koska täytteessä on oikeasti reilusti makua. Valmistuu muutamassa minuutissa.
Syö esimerkiksi näin: raasta keitettyjen raviolien päälle reilusti parmesania, mausta mustapippurilla ja tujauksella sitruunamehua. Jos haluat panostaa, voit tehdä ravioleille nopean kastikkeen voista, lorauksesta valkoviiniä ja tuoreista salvianlehdistä.

Lisäksi haluaisin mainita Apétitin siikamurekepihvit, jotka ovat oikeasti kalaa eivätkä vehnäjauhoa kuten suurin osa kalapakasteista. Harmi vain, että en ole löytänyt niitä kaupasta pitkään aikaan. Jos siis tulevat pakastealtaassa vastaan, tartu kiinni!

Pakastepizzoista ehdottomasti paras on se Dr. Oetkerin mustassa laatikossa myytävä mozzarella-tomaattipizza. Jota ei tosin saa melkein mistään. Lähikaupat, skarpatkaa!

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu

Se täydellinen gin&tonic
Sopivasti tuju: Chorizo-paprikapasta

Saattaisit pitää myös näistä