Koti

Rohto tuli taloon

7.9.2018

 


Rakkaat asiat makuuhuoneen kaapin päällä. Pienempi ruukku on löytynyt aikoinaan Vepsäläiseltä, isompi kirppikseltä.

Rakkaat asiat makuuhuoneen kaapin päällä. Pienempi ruukku on löytynyt aikoinaan Vepsäläiseltä, isompi kirppikseltä.

Kävin yhtenä päivänä ostamassa kukkia. Kävelin jo kassalta puketti kädessä kohti ulko-ovea, kun silmäni osuivat tähän kasviin. Kasvin nimeä ei lukenut ruukussa, siinä oli ainoastaan salaperäinen teksti MEDICINAL PLANT! 

En ollut etsimässä uutta viherkasvia, mutta jostain syystä en voinut kävellä tämän ohi. Kotona laitoin sen makuuhuoneen kaapin päälle. Sepä solahti siihen niin luontevasti, kuin se olisi ollut siinä aina

Pienellä tutkimuksella selvisi, että kasvi on centella asiatica, joka tunnetaan myös nimellä… ahaa, gotu kola! Gotu kola on itselleni tuttu termi luonnonkosmetiikasta, jossa sitä käytetään anti-age-tuotteissa ja ihovaurioita korjaavana raaka-aineena. 

Gotu kolaa on käytetty sekä ayurvedassa että kiinalaisessa lääketieteessä erityisesti sen tasapainottavan, rauhoittavan ja viilentävän vaikutuksen vuoksi. Selittänee siis, miksi juuri makuuhuone tuntui oikealta paikalta kasville. 

Gotu kolalla kerrotaan olevan rohtona myös muistia ja aivojen toimintaa parantavia sekä mielialaa kohottavia vaikutuksia. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä se tunnetaan ’elämän lähteenä’, sillä legendan mukaan päivittäin gotu kolaa syönyt kasviparantaja nimeltä Li Ching-Yuen eli 256-vuotiaaksi.

Lisäksi gotu kola saattaa edesauttaa hengellisessä valaistumisessa… ja parantaa selluliitin.

Melkoinen moniottelija.

 

Totuuksia remontista
Aivot ja kädet

Saattaisit pitää myös näistä