Elämä

Puhtaat valkeat lakanat

17.2.2019

 


Hotelli Fabian, Helsinki.

Hotelli Fabian, Helsinki.

Kotonani jatkuu remontti – tällä kertaa on keittiön vuoro.

Olin laatinut jo hyvissä ajoin suunnitelman sille, miten selviän tällä kertaa remppalifestä ilman että koko elämäni suistuu raiteilta. Mutta kaksi päivää siihen meni, että olin taas muuttunut käveleväksi variksenpelättimeksi. Kaikki yöt nukkumatta, kaikki mailit vastaamatta, kaikki työt tekemättä. Ruokahalu katosi heti, tekee mieli vain sokeria suoraan suoneen.

Sitten muistin, mitä lupasinkaan itselleni vuoden alussa. Todistetusti lupasin näin: Aion ensimmäistä kertaa asettaa oikeasti terveyteni ja hyvinvointini kaiken muun edelle.

Joten varasin viikonlopuksi hotellihuoneen. Päätin, että minulla on varaa hotellihuoneeseen, mutta minulla ei ole enää varaa hermoromahdukseen. Mielenterveys: because you’re worth it!

(Voi kunpa oppisi käyttämään rahaa omaan hyvinvointiinsa ja itselle tärkeisiin asioihin ilman ainaista syyllisyyttä ja ajatusta siitä, että se on jonkun mielestä typerää tuhlausta.)

Suljin oven kaaokselle ja purjehdin ihanaan puhtaiden lakanoiden ja viikattujen pyyhkeiden maailmaan. Äsken kävin kantamassa raksalle kaakelipaketteja ja lankkuja. Miten ihanaa olikaan, kun hommat tehtyään ei tarvinnut jäädä nukkumaan sahajauhojen keskelle.


IMG_4820.JPG

Olen lukenut paljon kirjoja ja tehnyt vähän töitä – kaksi asiaa, joita en ole saanut tehtyä minuuttiakaan kotona sen jälkeen kun remontti alkoi. Haahuillut kylpytakissa kasvonaamio kasvoilla. Nauttinut hotellimiljööstä ja siitä, että joku on keittänyt aamukahvit valmiiksi.

Olen vakuuttunut siitä, että minulla olisi maailman upein iho, jos saisin kotiinkin hotellikylppärin. Mikään ei ole ihanampaa kuin lotrata kuorintavoiteilla ja rasvoilla kylppärissä, jossa on tilaa. Tuttavani vinkkasi, että hotellissa kannattaa aina panostaa jalkojen rasvaamiseen koska rasvalla läträtyt jalat on kätevää sujauttaa hotellihuoneen froteetohveleihin. Olen toteuttanut neuvoa ahkerasti. Jalkani eivät ole varmaan koskaan olleet yhtä pehmeät kuin nyt.

Saatanpa tulla joskus staycationille myös sitten, kun ei enää ole remonttia, jota paeta. Ainakin Helsingissä hotelliyöt näyttävät muuten olevan viikonloppuna merkittävästi edullisempia kuin viikolla.

Huomenna ohjelmassa on keittiön lattian asentaminen, komeroiden ovien höylääminen, railojen tekeminen sähköjohdoille ja vaatekaapin ovien asennus.

Mutta sitä ennen vielä yksi yö puhtaissa valkeissa lakanoissa.

 

Älä purista
Puoli tuntia

Saattaisit pitää myös näistä