
Löysin maahantuojan ystävämyynnistä peilin, jota olen himoinnut vuosia. Kävi sillä tavalla hassusti, että yksi hassu peili on aivan täysin muuttanut kaikki kauneusrutiinini. Tai pikemminkin: minulla ylipäätään on pitkästä aikaa kauneusrutiineja.
Sijoitin nimittäin pöytäpeilin työpöydälleni makuuhuoneeseen ja yhtäkkiä makkarini muuttui luksus-kauneussalongiksi, jossa ei ole kiire mihinkään.
Olen ollut viime aikoina laiska hoitamaan ihoani ja aivan erityisen laiska meikkaamaan, koska yleisesti ottaen pyrin poistumaan kylppäristäni heti kun mahdollista (ammeessa lojuminen on ainoa poikkeus). Kylppärini on ahdas, lavuaarin ympärillä ei ole ollenkaan laskutilaa, ja siellä on myös aina liian kuuma, koska taloyhtiö hallinnoi sen patteria.
Ja no, kai ihmistä vaan yleisesti ahdistaa oleskella ahtaissa, ikkunattomissa tiloissa.

Peili on Norrman Copenhagenin Flip.
Ne ajat ovat ohi! Nyt otan vain mukavan takanojan mukavassa tuolissani. Voin siemailla meikatessani teetä, poltella kynttilöitä ja välillä unohtua tuijottelemaan ikkunasta ulos. Tai juuri nyt: ihailemaan ikkunalaudalla kukkivaa atsaleaa.
Kivointa on se, että työpisteeni muuttuminen kauneussalongiksi on lisännyt tämän aiemmin unohdetun nurkan käyttöä huimasti (en melkein koskaan oikeasti tee töitä työpisteelläni, vaan ruokapöydän ääressä tai kahvilassa).
En usko, että unohdetut, hylätyt nurkat ja huoneet tekevät hyvää kodin ilmapiirille. Tavarat ja tilat kaipaavat huomiota, huolenpitoa ja kosketusta siinä missä ihmisetkin.

Uuden kauneussalonkini myötä olen innostunut tekemään kasvoilleni gua sha -hoitoa, jota olen kokeillut aikaisemminkin, mutta joka edellämainituista kylppärisyistä ei ole jaksanut ennen pahemmin innostaa.
Teen nyt pääasiassa lymfakiertoa aktivoivaa gua shaa, minkä pitäisi olla hyvä akneiholle, hyperpigmentaatiolle, silmäpusseille ja turvotukselle.
Olen ollut aina tosi kiinnostunut lymfajärjestelmästä. Se on kiehtova ja aivan liian aliarvostettu alue ihmisen terveydessä. On tosi hassua huomata, miten vaikka korvan lymfapisteitä käsittelemällä voikin saada helpotusta tukkoiseen nenään (tai pienemmät silmäpussit!). Tai miten pohkeiden vahvistaminen vaikuttaakin yhtäkkiä siihen, että jalkaterät eivät kesähelteellä turpoa kivuliaasti.

Säilytän gua sha -lastoja turkkilaisessa puurasiassa, jonka olen löytänyt kirppikseltä. Kun lastat ovat koko ajan pöydällä, niitä tulee oikeasti myös käytettyä.
Olen opetellut gua shan perustekniikat Katja Kokon verkkokurssista, jota voin suositella lämpimästi myös kaikille yin-joogasta kiinnostuneille. (Kuten olen aiemminkin maininnut, olen äänekäs yin-joogan kannattaja!)
Käytän itse pääasiassa tätä gua sha -lusikkaa, joka on kaikista hellävaraisin ja siksi sopii jopa akneiholle ja rosacealle. Se on tyyriimpi kuin muut välineet, joten jos akne tai rosacea ei ole ongelma, kannattaa aloittaa kokeilu vaikka tällä monipuolisella lastalla.
Kauneudenhoidosta puheenollen – vielä pari tuotelöytöä tältä syksyltä.

Muistan joskus miettineeni, miksi ihmeessä naisille ei myydä sellaisia vanhanaikaisia partateriä joita ainakin osa tuntemistani miehistä käyttää parranajoon. Tietysti olisin voinut käyttää miehille tarkoitettuja ratkaisuja, mutta vanhanaikaiset partaterät vaikuttivat uhkaavilta, joten en edes jaksanut alkaa selvittää miten niitä käytetään. Mutta selvää oli, että jollain tasolla näillä sikakalliilla muovi-geeli-mikä-lie-sheivereillä nyt kyllä pissitään naisia silmään.
(Luin muuten joskus teininä jostain naistenlehdestä, että sheivausvaahdon sijaan voi aivan hyvin käyttää hiustenhoitoainetta, ja olen tehnyt niin viimeiset 20 vuotta. En ole kertaakaan kaivannut sheivausvaahtoa mihinkään.)
Nyt joku on onneksi tajunnut suunnitella naisille helposti lähestyttävän vanhanaikaisen kestosheiverin. Geisha Shaver (jonka nimi on kieltämättä PR-katastrofi waiting to happen) ei siis tuota lainkaan muoviroskaa toisin kuin perinteiset naisille tarkoitetut gilettevenukset sun muut. Vaihtoterätkin ovat ohuenohuita ja täysin kierrätettävää metallia.

Ja lisäksi Geisha Shaver on NIIN PALJON EDULLISEMPI! 5 kappaleen pakkaus vaihtoteriä maksaa noin 3 euroa! Verraten juurikin niihin gilettevenuksiin, joiden vaihtoteräpakkaus taitaa maksaa lähemmäs 20 euroa.
Geisha Shaverista on pari eri versiota. Ostin itse tämän butterfly-mallisen shaverin, johon terä on aivan erityisen helppo vaihtaa, ja lisäksi urat kahvassa tekevät sen käytöstä suihkussa turvallisempaa. Lopputulos on mielestäni jopa tarkempi kuin muovisheivereillä eikä iho ole ärsyyntynyt lainkaan.
Sheiverin mukana ei tullut minkäänlaisia käyttöohjeita (ilmeisesti partaterän vaihdon oletetaan kuuluvan kansalaistaitoihin), mutta hetken räplättyäni tajusin että ainakin tuossa butterfly-mallissa tarvitsee vain vääntää kahvan päässä olevaa ruuvia, niin pää aukeaa ja terän saa asetettua paikoilleen.

C-vitamiini on jo pitkään ollut ihonhoidossa hypetetty raaka-aine. Se on antioksidantti, joka muiden antioksidanttien tapaan neutralisoi vapaiden radikaalien tuhoja ihossa ja kehossa ja siten ehkäisee myös ennenaikaista ikääntymistä (ja toki paljon vaarallisempiakin asioita). Lisäksi sen kerrotaan tukevan kollageenintuotantoa, kirkastavan ihoa ja auttavan hyperpigmentaatioon.
Luulin pitkään että C-vitamiini on taas yksi niistä raaka-aineista joita en voi herkkäihoisena käyttää, koska joskus vuosia sitten kokeilemani C-vitamiiniseerumit saivat ihon lehahtamaan aika pahasti.
(Lisäksi eräs C-vitamiiniseerumi teki kasvojeni mustapäistä oikeasti MUSTIA! Googlasin tuolloin asiaa ja selvisi että C-vitamiini on vaikea raaka-aine pitää stabiilina, koska se hapettuu herkästi. Kyse oli siis hapettumisreaktiosta. Vaaratonta, mutta ei ehkä ihan sitä, mitä ihonhoitotuotteelta toivoo.)
Tämän Kora Organicsin Noni Bright Vitamin C -seerumin mainittiin olevan stabiilimpi ja sopivan myös herkälle iholle. Olen käyttänyt tätä päivittäin kolmisen kuukautta eikä ihossa ole näkynyt minkäänlaisia ärsytyksen merkkejä, päin vastoin ihoni tuntuu suorastaan rakastavan sitä. Tämä yhdistettynä gua shaan on tuonut iholle aika herkullisen glow’n.

Kuvassa kasvoilla Skin Equal -meikkivoide sävyssä Ivory ja Cosmic Drops -highlighter sävyssä Cosmic Rose.
Glow’sta puheenollen… Mádara laajensi syksyllä ihonhoidosta meikkeihin. Olen kokeillut meikkisarjasta useaa tuotetta ja mielestäni sarjan ehdoton tähti on tämä Cosmic Drops Buildable Highlighter. Olin jopa vähän yllättynyt, että Mádara julkaisi näin häikäisevän korostustuotteen – tämä on enemmän Jeffree Star -osastoa kuin sitä, mikä mielikuva “luonnonkosmetiikan meikeistä” ehkä useimmilla on.
Nestemäinen korostusvoide on täysin kerrostettava, eli halutessaan sillä saa hyvinkin luonnollisen lopputuloksen. Mutta halutessaan hohdosta saa niin häikäisevän että siinä jää pikkujoulujuhlien paljettimekot kakkoseksi.
Itselläni on korostusvoiteesta käytössä vaaleanpunaiseen taittuva sävy Cosmic Rose.
Myös sarjan meikkivoide on erinomainen, ehdottomasti yksi parhaista kokeilemistani luonnonkosmetiikan meikkivoiteista. Sen peittävyys ei aivan riitä omalle akneiholleni, joten toistaiseksi pysyn uskollisena ikisuosikilleni eli Juice Beautyn Phyto-Pigments Flawless Serum -meikkivoiteelle.

Viimeiseksi vielä talvikauden tärkein ihonhoitotuotteeni: ilmankostutin.
Talvella ilma on kuivaa paitsi ulkona, myös erityisesti sisällä. Kuiva ilma voi aiheuttaa kutinaa, nenän tukkoisuutta, nenäverenvuotoa, silmien vuotamista ja tietenkin ihon kuivumista, hilseilyä ja kiristelyä. (Ja huonekasvien kupsahtamista!) Itse saan nauttia näistä kaikista, jos talvikaudella kotonani ei pöhise ilmankostutin vuorokauden ympäri.
Olen huomannut että erityisesti julkiset tilat ja bussit lämmitetään usein aivan rutikuiviksi, joten on sitä tärkeämpää että kotona ilma on kostea, jotta limakalvojen ja ihon toleranssi sietää sahara-henkisiä julkisia tiloja vahvistuu.
Itse ostin neljä vuotta sitten tämän Stadler Formin ilmankostuttimen lähinnä siksi, että se oli ainoa tuolloin markkinoilla olevista ilmankostuttimista, joka oli siedettävän näköinen. (Nykyään esim. Wilfalla on tämä oikein kaunis malli.) Stadler hoitaa itse asiansa oikein hyvin, mutta omani on käynyt jo kerran huollossa joten en voi täysin varauksetta suositella sitä.
Ilmankostuttimessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota säiliön kokoon sekä siihen, että höyryn määrää saa itse säädettyä. Kuivuuskatastrofitilanteessa on hyvä saada kunnon tohotus päälle jotta ilman saa kosteaksi nopeasti, kun taas ylläpidossa pieni määrä höyryä on yleensä parempi. Iso säiliö on hyvä, jotta sitä ei tarvitse koko ajan olla täyttelemässä ja höyry pysyy päällä silloinkin kun on itse kotoa poissa tai nukkuu.
Tärkein vinkki kuivasta sisäilmasta kärsiville: väännä pattereita pienemmälle! En tiedä teistä, mutta minusta on parempi ratkaisu laittaa villasukat jalkaan kuin pudottaa silmät päästä kuivuuden vuoksi.
But maybe that’s just me.