Ruoka

Gin & Rose

1.1.2015

Olen suuri gin & tonicin ystävä. Täydellinen seurustelujuoma ympäri vuoden – toimii niin joulupakkasilla kuin kesähelteilläkin. Niin aterian alkuun ruokahalua herättelemään kuin aterian loppuunkin ähkyä taltuttamaan. Ja pari siinä välissä, no mikä nottei!

Siispä oi WHAT A TRAGEDY kun yhtenä iltana, Bombay-pullon pakastimeen hyvissä ajoin sujautettuani, suuntasin lähikauppaan ja mitä kiniinin kirkastamat silmäni näkivätkään! Kaikki tonic-hyllyt tyhjinä!

Kenties joku oli päättänyt juuri sinä iltana pitää siirtomaaherrahenkiset teemabileet. (Kyllähän te tiedätte – britti-imperiumia pidettiin Intiassa hengissä g&t:llä, sillä vanhan kansan tonic-vesi ehkäisi malariaa.)

reseptit27

Suosikki-tonicini on Fentimansin tonic, jonka tyhjän hyllypaikan vieressä könötti saman valmistajan ruusulimonaati. Rakastan tätä ruusulimpparia ja ostan sitä silloin tällöin itselleni alkoholittomaksi kuohujuomaksi, mutta eipä tullut aikaisemmin mieleen kokeilla sitä drinkissä.

Mutta mitäpä tekee gininhimoinen leidi hädässä? Kiikuttaa kassalle ruusulimpparin, siivuttaa lasiin sitruunan ja lataa sinne jäät ja Bombayn kuin geeteentekijä konsanaan.

Lopputulos: ihana!

Raikas, jos pidät ginin ja limpparin suhteen sopivan tujuna. Sitruuna on ehdoton, tarjoiltava jääkylmänä. Ja mikä väri!

Sopisi kesäisiin puutarhajuhliin tai englantilaistyylisille teekutsuille. Varmaan sinne Intiaankin.

Kukkakaalikeitto omenatwistillä
Sitruunainen valkopaputahna

Saattaisit pitää myös näistä