Ruoka

Sitruunainen valkopaputahna

1.1.2015

Olen kovasti kaikenlaisten kotitekoisten tahnojen ystävä.

Hummus, tsatsiki, adjika, pestot, baba ganoush… kaikki tuovat lautaselle juuri sen jonkin pienen mutta suuren lisän, joka nostaa ruuan ihan kivasta tosi mahtavaksi.

resepti28

Tämä valkopaputahna syntyi, kun aikomuksenani oli tehdä hummusta, mutta lähikaupasta ei löytynytkään kikherneitä. Aloin sitten miettimään, että mitäs näiden papujen kanssa tehdään.

Miellän valkopavut jotenkin aina Toscanaan kuuluvaksi, ja sieltähän se inspiratsiooni sitten tälläkin kertaa lähti: parmesania! Persiljaa! Sitruunaa! Sí sí sí!

Kikherneiden loppu oli onnenpotku, sillä tahnasta tuli tosi hyvää. Kokeile leivän päällä, falafelien kanssa tai vaikka vihannesdippinä.

Hyvä pitää mielessä kaikenlaisia illanistujaisia varten!

Sitruunainen valkopaputahna

1 tölkki (n. 300-400 g) isoja, valmiiksi keitettyjä valkopapuja
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
loraus tuorepuristettua sitruunamehua
kourallinen raastettua parmesania
suolaa
mustapippuria
muutama ruokalusikallinen neitsytoliiviöljyä
kourallinen silputtua tuoretta persiljaa

Huuhtele pavut hyvin. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että tahnan koostumus on mieleisesi. Laita alkuun vähän varovaisemmin sitruunamehua, maista hapokkuus ja lisää halutessasi.

Gin & Rose
Sitruuna-vaniljapannukakku

Saattaisit pitää myös näistä