Ruoka

Muun maan mansikat: mansikka-vuohenjuusto-bruschetta

1.1.2015

Yksi asia, jota olen tässä jo pari vuotta pohdiskellut:

Miksi ketään ei hetkauta, jos ostaa ranskalaisia omenoita tai costaricalaisia banaaneja, mutta hollantilaisten mansikoiden ostaminen lukee rikoslaissa tuomittavana tekona jossain maanpetturuuden ja tuhopolton välimaastossa?

Juu juu, ei ole espanjalainen mansikka yhtä hyvä kuin suomalainen. Mutta jos suomalaisia ei ole, niin itse ainakin valitsen espanjalaisen mansikan mieluummin kuin vaikka irtokarkit. Tai banaanit. Tai omenat.

(Sitä paitsi rehellisyyden nimissä: minusta ulkomaalaiset mansikat ovat aika usein tosi hyviä, etenkin ruuanlaitossa… suomalaiset mansikat ovat omaan makuuni monesti jo liiankin makeita. Rakastan käyttää mansikoita salaateissa, aamiaismysleissä ja bruschetoissa ja siihen nämä ulkomaalaiset ovat juuri passeleita.)

reseptit24

Täten ehdotan siis julistettavaksi tuontimansikansyöntirauhan: antakaatten meidän rauhassa syödä saksalaisia, jos ne ovat sesongissa ja suomalaiset eivät ole.

Kaikille kaltaisilleni kevätmansikoiden ystäville, tässä bruschetta-ohje helppoihin ja superkauniisiin pikkupurtaviin. Suomi-mansikkafanaatikot voivat tallettaa ohjeen heinäkuuta varten, pusi pus!

Mansikka-vuohenjuustobruschettat

hyvää maalaisleipää
pehmeää vuohenjuustoa (löytyy juustohyllystä kartion mallisessa pakkauksessa)
mansikoita
balsamicoa
villirucolaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Paahda leipä tai jätä paahtamatta, kumpikin käy. Levitä leiville vuohenjuustoa ja siivuta päälle mansikoita. Ripottele päälle rucolaa, lorauta balsamicoa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sitruuna-vaniljapannukakku
Vaaleanpunaista höttöä, eli vispipuuro

You Might Also Like