Elämä

Nessuvuoren valtiatar

18.7.2015

Terveiset sängynpohjalta! Kanakeittoa ja nenäliinoja kuluu.

(Koska joku kuitenkin kysyy kanakeiton ohjetta, minimoin pettymykset heti alkuunsa: salainen flunssagourmetreseptini on lisätä kanaa ja parsakaalia valmiiseen tom yam -liemeen.)

lentsu-(1-of-3)Tulen kipeäksi usein – ja aina väärällä hetkellä. Reissussa, silloin kun olisi tosi paljon töitä tai silloin kun ilonpito on ylimmillään, elämä hymyilee ja tuntuu että tästä tämä voittoputki vihdoin alkaa. Alkoihan se, ja loppui, jonnekin Porin yliopistollisen apteekin hyllyjen väliin. Köh köh.

Olen tässä yrittänyt miettiä, mitä se kertoo. Melodramaattinen puoleni nyyhkii täältä nenäliinavuoren keskeltä, että selvästikään maailmankaikkeus ei ole tarkoittanut minua onnelliseksi ja rankaisee siitä. Rationaalinen puoleni tuumaa, että ehkä se ei kerro mitään muuta kuin että oikeastaan koskaan ei ole hyvä hetki sairastua.

lentsu-(2-of-3)

Ainakin vihdoin on ollut aikaa katsoa leffoja ja tv-sarjoja. Olen katsonut paljon keskinkertaista roinaa, mutta myös pari, jotka jäivät mieleen. HBO:n minisarja The Honourable Woman – ihan huikea. Saksalainen leffa Freier Fall, joka käsittelee homoutta poliisivoimissa. Ei mikään huippu, mutta oli tosi kiva pitkästä aikaa katsoa saksalaista nykyleffaa. Ja kuulla kieltä. Tajusin, että on ollut ehkä vähän ikävä, Saksaan, saksalaisia, pretzeleitä.

Ja In A World…, joka oli piiiitkästä aikaa komediallinen jenkki-indie-pätkä, jonka aikana ei tehnyt mieli joko nukahtaa tai repiä ärsytyksestä hiuksia päästään. Ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä-muutenvaanmakeetyyppi Lake Bell on nyt virallisesti girl crushini numero yksi.

Tämän ajatuksen voimalla etiäppäi: varmasti Lake Bellilläkin on joskus flunssa, ja hänenkin elämästään tuli oikein hyvä.

Kutsukaa manaaja, mutta ensin pannareita
Teme

Saattaisit pitää myös näistä

 • Manna 18.7.2015 at 9:07

  The Honourable Woman oli ihan mielettömän hyvä! Ja mun girl crushini on kyllä pitkään ollut Maggie Gyllenhaal. Oon yrittänyt suositella ja markkinoida tota sarjaa monille, mut jotenkin tuntuu, ettei sitä ole katsonut kukaan muu kuin minä. Ja nyt sinä, jee!

  • Eeva Kolu 18.7.2015 at 3:25

   Joo, ihmettelen miten tosta sarjasta ei kohkata enempää!

   • A 20.7.2015 at 4:43

    Hei täysin samaa mieltä! Itsekin katsoin eilen pari jaksoa samalla kun silitin (mikä oli ehkä hieman vaarallista kun sarjassa on niin jännittäviä kohtia) ja mietin miksei tätä ole jokapuolella hehkutettu! Todella jännittävä ja poliittinen, kuitenkin aika hankala aihepiiri. Se huone jossa Nessa nukkuu on myös aika kiehtova–onkohan joillakin ihmisillä oikeesti sellaisia huoneita?

 • mariaelina 18.7.2015 at 1:33

  Paranemista sinne! Ja en halua olla holhoava, mutta syötkö vahvaa, siis vahvaa, d-vitamiinia? Eli siis luontaistuotekaupasta, esim Naturazone Lönkalla, ei apteekin. Se auttoi minua katkaisemaan jatkuvien flunssien kierteen. Sori, jos turha neuvo 🙂

  Kiitos muuten hiljattain kirjoittamastasi lauseesta, että et jaksa välittää tuleeko uudesta projektista ihan p*ska vai loistava. Se sai minut vihdoin aloittamaan yhden oman unelmani toteuttamisen. Olin lykännyt sitä, koska olin tuominnut sen jo mielessäni epäonnistuneeksi. Nyt tajusin, että minunhan ei tarvitse sitä arvostella, antaa syntyä vain.

  • Eeva Kolu 18.7.2015 at 3:25

   Joo, 100 mikrogrammaa joka päivä, vuoden ympäri… ilmeisesti toisilla vaan on hyvistä elintavoistakin huolimatta huonompi vastustuskyky 🙁

   Tsemppiä uuteen!!

  • M 19.7.2015 at 7:43

   uteliaisuudesta kysyn, että miksi ihmeessä se D-vitamiini kannattaisi ostaa luontaistuotekaupasta eikä apteekista? 🙂

   • mariaelina 21.7.2015 at 1:57

    No, nämä ovat tietysti mielipideasioita jossain määrin. Mutta luontaistuotekaupan tuotteet ovat usein sekä puhtaampia (mm. vähemmän täyteaineita) että vahvempia kuin apteekin virallisterveellisten suositusten mukaiset. Toisaalta – jokainen tavallaan, ja jos apteekin tavara toimii, niin mikäs siinä sitten.

    Eikä tätä vitamiiniasiaa kenenkään tarvitse uskoa, minulla vain toimii. Myös niin, että jos olen jo flunssan jostain onnistunut saamaan, niin d-vitamiinin ”yliannostus” nopeuttaa toipumistani. Ihan sama, onko plaseboa. Se vain toimii 🙂 Kuten myös maitotuotteiden pois jättäminen flunssaisena, koska ne lisäävät liman tuotantoa (ainakin minulla).

    Tuo anorektikko-näkökulma onkin mielenkiintoinen. Itsekin kyseisen taudin sairastaneena (kymmenisen vuotta sitten) allekirjoitan kyllä tuon, etten juurikaan sairastellut.

  • h 19.7.2015 at 1:54

   Mie taas sanon, et en oikeen usko, et selitys löytyy jostain vitamiinista…On ihmisii, jotka elää pakastepitsalla ja ei sairasta koskaan ja toisii, jotka sairastaa…Myös eräs anorektikoiden hoidossa vuosia työskennellyt ihmetteli, että eivät tunnu koskaan sairastuvan. Olin itsekin ennen alipainoisuuden rajoilla ja sairastin paljon harvemmin kuin nykyään kun syön enemmän ja paremmin…

 • mia k. 18.7.2015 at 2:09

  No hö! Tsemppii! Ps.,ota nyt se oliiviöljykurkuma etc ohje, jonka jo postasin aiemmin sulle! Lähtee nimittäin pöpöt hellurei ;))

  • Eeva Kolu 18.7.2015 at 3:24

   Syön kurkumaa joka päivä, ei taida olla siitä nämä taudit kiinni 🙁 Kiitos kuitenkin vinkistä ja tsempistä!

 • S 18.7.2015 at 4:15

  Onko sulla ollenkaan telkkaa, vai katteletko kaikki läppäriltä. Pähkäilen täällä että ostaisko telkun uuteen kämppään vai ei.. Haarvoimpa tuota toisaalta tarvitsee kun kaiken oikeastaan voi katsoa läppäriltä. Leffailtojen järjestäminen ei ehkä onnais kylläkään.

  • Eeva Kolu 18.7.2015 at 4:24

   Mulla ei ole ollut telkkaria melkein 10 vuoteen! Enkä koe jääneeni mistään paitsi, kaikki sarjat näkee streaming-palveluista tai kanavien omilta sivuilta, joten tulee katsottua vain sellaista mitä oikeasti haluaa katsoa, ei enää niitä hämmentäviä täyteohjelmia 🙂 Plus telkkari on niin hankala pienen kämpän sisustuksessa 😀

 • Kati K 18.7.2015 at 7:16

  Paranemistoivoituksia sinne!
  Ja kiitos HBO- vinkistä, The Honourable Woman vaikuttaa erittäin hyvältä ekan jakson perusteella.

 • muuli 19.7.2015 at 7:41

  Hmm, eikös flunssa iske juuri sillon kun stressitasot laskee, eli kortisoli hormonin määrä vähenee veressä ja silloin pöpöt pääsee valtaamaan kehon. Suosittelen lääkinnällisiä sieniä!! Four sigma foodsin pakuri on ihan tappotehokas immuniteetin vahvistaja. Oletko maistanut heidän sienikahviaan? Ihan hullun hyvää – siis todella. Tää oli ihan pakko vinkata koska olen niin tykästyny siihen chaga+cordyceps kahviin 🙂 parane pian!

 • konni 19.7.2015 at 10:01

  The Honourable Woman on alun perin BBC:n tuotantoa – jos sarjan katsoo niin kannattaa myös ehdottomasti katsoa BBC:n alkuperäinen versio, sillä jenkki-HBO-versiossa jaksoja on leikattu ja esimerkiksi päätösjaksossa ei ole päätä eikä häntää tästä johtuen.

 • MutiNa 19.7.2015 at 2:24

  Tsemppiä sinne nessujen keskelle. Tavallaan oon kateellinen sulle, koska itse en kerrytä nessuvuorta vaan nukun, nukun ja nukun ja kuumeilen ja nukun. Ei voi edes haaveilla katsovansa telkkarista mitään kun nukkuu 18 tuntia vuorokaudesta (eikä missään tapauksessa putkeen vaan aina välillä pysyn just tunnin hereillä, että saa kookos-kanakeittoa tankattua sisuksiin, että JAKSAA nukkua taas..) HUOH. Toipumista meille kaikille tästä kettumaisesta kesäflunssasta!

 • Hannnna 19.7.2015 at 3:09

  Honourable Woman – huh, mikä sarja! Kiitos vinkistä.

 • EvaL 19.7.2015 at 4:29

  Kehäkukka-rooibos tee, itse muistaakseni sekoitin rooibos-chaita ja pyhän olavin kehäkukkaa ihan vaan sekaisin, kahvin sijasta meni Pukkan revitalisea. Islamax&Abisan (saa mm. naturzonesta lönkalta) auttaa flunssassa yhtä mukavasti kuin puolukkamehukin. 🙂

  Sarjoista: areenalta; täydellinen elämä, kauniit ihmiset, hercule poirot. Tv:stä hulluna sinuun tv5:llta. Ja katsomosta; top gear, ruotsin maajussille morsian sekä muodin huipulle.