Ruoka

Vohvelikestit Museokadulla

9.9.2015

voffelikaffeli-(4-of-9)

voffelikaffeli-(6-of-9)

Tampereella asuessani en koskaan saanut aikaiseksi käydä kuuluisassa Vohvelikahvilassa. Sain tilanteen tavallaan korjattua etänä Helsingissä, sillä täällä on koko ajan ollut salaa ihana vohvelikahvila, josta en vielä ennen viime viikkoa tiennyt mitään!

voffelikaffeli-(3-of-9)

voffelikaffeli-(5-of-9)

Voffelin & Kaffelin konsepti on simppeli: tarjolla on vohveleita suolaisilla ja makeilla täytteillä, kahvia, teetä ja kylmiä juomia. Rakastan tällaisia paikkoja, joissa maltetaan pitää homma yksinkertaisena.

voffelikaffeli-(7-of-9)

Vohvelit olivat aivan ihania, kermavaahtokasat val-ta-via, paikan sisustus ja tunnelma mummolamaisen viihtyisä. Oman viehätyksensä lisäsi se, että tarjoilija huusi vähän väliä takahuoneeseen ”äiti! Oliko meillä vielä sitä ja sitä?”

Otin itse makean vohvelin, koska olen todennut vohveleiden ja lettujen kohdalla seuraavan tosiasian: suolainen vohveli on aina ajatuksena kiva, mutta sen jälkeen haluaa kuitenkin vielä makean. Jos siis aikoo pitäytyä yhdessä, on syytä ottaa suosiolla se makea.

voffelikaffeli-(2-of-9)

Tytöt vielä hymyssä suin terassilla noin 20 sekuntia ennen kuin aivan hervoton sadekuuro yllätti ja juoksimme sisälle vohveleita sateenvarjojen alla piilotellen.

voffelikaffeli

Voffeli & Kaffeli
Museokatu 11, Helsinki

Saapui syys: soppaa ja sieniä
Paras croissant-ohjeeni

Saattaisit pitää myös näistä