Ruoka

Leffaillan ykköseväs: quesadillat

15.9.2015

quesadillat-(1-of-2)

Yhtenä päivänä halusin viettää omassa ylhäisessä seurassani leffailtaa ja mieleni teki kunnon eväitä. Leffailta ja quesadillat kulkevat käsi kädessä, kylmä kalja muodostaa harmonisen kolmion kärjen.

Quesadillat ovat vähän kuin meksikolainen versio lämpimistä voikkareista – helppoja tehdä, sopivat lauantai-iltaan kuin chili salsaan, ja niihin voi käyttää kaikenlaisia jääkaapista löytyviä jämiä.

quesadillat-(2-of-2)Jämistä syntyivät nämä minunkin quesadillat. Täytettä voi soveltaa mielen mukaan, mutta perusperiaate on aina sama: tortilla ja juustoa. Meksikossa quesadillat olivat yleensä tosi simppeleitä, juuston lisäksi niissä oli ehkä yksi toinen täyte jos sitäkään. Juustoksi käy mikä tahansa mistä tykkäät, meksikolainen juusto ei maistu oikeastaan miltään.

Tein itse lisukkeeksi riisutut versiot pico de gallosta ja guacamolesta, toisin sanoen käytin niitä aineksia mitä kaapista löytyi. Myös sriracha tai valmis salsa sopii näiden kanssa, jos haluaa päästä vielä helpommalla. Joku soosi näiden kanssa kuitenkin on hyvä olla.

Quesadilla on kuin tehty soveltajille ja jämien hyödyntäjille, joten en nyt lisännyt mitään tarkkaa reseptiä. Tämä on rento ruoka, jossa moiset ovat vain tiellä.

Yhdestä isosta tortillasta tulee aina kaksi quesadillaa. Sanoisin, että kannattaa varata ainakin 2 tortillaa per syöjä. Kaikki menevät aina, oli niitä kuinka paljon tahansa.

Quesadillat

isoja vehnätortilloja
juustoraastetta (reilusti)

yhtä tai useampaa vihannesta: esim. sipuli, paprika, kesäkurpitsa, sienet
(halutessasi esim. kanaa)
chiliä tuoreena tai kuivattuna
suolaa
mustapippuria

paistamiseen öljyä

tarjoiluun: tuoretta korianteria, salsaa, guacamolea, pico de galloa, srirachaa…

Leikkaa vihannekset melko pieniksi paloiksi. Paista vihannekset (ja kana, jos käytät) paistinpannulla kypsiksi. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla.

Laita iso vehnätortilla kuumalle paistinpannulle (ei tarvitse öljyä, käytä mieluiten valurautapannua). Ripottele toiselle puolelle paistettuja vihanneksia, kanaa sekä melko reilusti juustoraastetta. Käännä toinen puoli täytetyn pälle niin, että saat puolikuun muotoisen rakennelman.

Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi, kunnes juusto sisällä sulaa. (Pannu saa olla melko kuuma, mutta varo polttamasta.)

Tarjoile kuumina. Lusikoi sooseja tortillan päälle tai väliin.

Kahvipäivä
Saapui syys: soppaa ja sieniä

You Might Also Like

  • LauraV 15.9.2015 at 2:27

    Oma bravuurini on chorizolla ja vuohenjuustolla täytetty quesadilla. Päälle korianterisilppua ja hunajaa, uskomattoman hyvää (ja uskomattoman suolaista) 😉